• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    TMA
    TMA --- ---
    ZIVA: Ve všech případech kdy jsem byl ve svém životě zamilovaný* (nebo jsem si to alespoň myslel, mohu se mýlit a byla to třeba jen nějaká epizoda endokrinní nerovnováhy, nikoli láska) jsem neztratil hranici mezi svým já a libovolnou části okolního světa, i když jedna část okolního světa byla v onom období extémně žádoucí. I v lásce jsem to byl vždy já a ona, nikdy já a já v jiném těle.

    Ano, byl to velmi speciální objekt. V daný moment zcela jedinečný, kvalitativně odlišný od jiných objektů, ale stále jen objekt, nikdy se nestal mnou, tedy subjektem.

    ______________
    * A které si zároveň pamatuji. Nicméně pravděpodobnost, že bych zaznamenal kvalitativně totožnou událost před dovršením čtvrtého roku věku a zároveň bych tak intensivní zážitek zapomněl se mi zdá zanedbatelná.
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    tma: no a neni to tak ze v lasce nevnimas jakozto subjekt objekt, ale subjekt? nebo ja to tak aspon mam.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ROMANAMI: Tobě taky :)
    ROMANAMI
    ROMANAMI --- ---
    tak a za chvilku je Štědrý den, takže všem krásné svátky a bohatého Ježucha :-))
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ROMANAMI: Mno a pak je tu Hannah, která není ani vysoká, ani nemá zahnutý nos... a... a... :)) Jenže to je fascinace jiného typu, než to, co si představuju pod pojmem "zájem o osobu jakožto pocentiálního partnera". Jde o typ charismatu, který mně chybí...
    ROMANAMI
    ROMANAMI --- ---
    ECLECTICA: takže mi z toho vychází takový hezký vysoký korejský indián :-)) to máš štěstí že jsi toho svého ideála už našla, takový exemplář (viz výše) by se asi hledal hodně blbě :-)))
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    SHEALA: jo a ještě se mi líbí asiati, většinou hlavně Mongolci nebo Korejci. No a pak svým způsobem téměř všechno, co je enormně vysoké a vytáhlé, má to zalomený nos a ostrou čelist :))

    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    GEKKO: mně to zajímá z čistě praktického hlediska, protože vzhledově jsem každopádně "slovanský typ" blondýnka - ale po psychické stránce mám dominantní mužskou povahu, což pak málokdo čeká :)
    ROMANAMI
    ROMANAMI --- ---
    ECLECTICA: 1:1000 ? to je ještě dobré skóre :-))
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ECLECTICA: v tom pripade grats ze si toho jednoho z mnoha nasla, me se to nespis nepodari :-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Mně se nelívbí skoro žádní muži (tak jeden z 1000 možná), nikdy jsem nad nimi "neslintala".
    Ženské se mi taky nelíbí (ačkoli stejně jako u mužů uznám, že jsou pohledné, ale ani u jednoho z pohlaví to se mnou ani nehne) vyjma maskulinních žen, ty mě fascinují, protože mám pocit, že mají vlastnosti, které mně chybí.
    GEKKO
    GEKKO --- ---
    KETHAMINA: Čistě o tom povrchu..

    KAWALSKI: Do žen bez ohledu na míru maskulinity/feminity. S muzem se mi to jeste nepodarilo..
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    GEKKO: a mluvíš o vzhledové nebo povahové stránce?
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    GEKKO: a zamilovavas se do koho? :-D
    btw, zvlastni, me sexualne pritahuji maskulinni zeny a velmi muzni muzi, ovsem zamilovavam se do krehkych jemnych zen a feminnich muzu :ROFL tedy, ti se mi take libi, ale jaksi mi tam ta muznost u nich obcas chybi :-/
    GEKKO
    GEKKO --- ---
    KAWALSKI: Jo asi tak, přitahují mě maskuliní ženy a nekteří feminní muži.. ale přijde mi, že v tom nic jiného než sex asi nejni..
    GEKKO
    GEKKO --- ---
    No, nakonec to muze byt i klasicke podvedome zenske dilema.. kvalita genetickeho materialu vs. otcovske schopnosti :)
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    ROMANAMI: no, to už tak nějak mám :-)
    TMA
    TMA --- ---
    SHEALA: Pozorování 2 vysvětluje separabilitu, že se nemusejí potkat oba zájmy u téhož objektu, předpokládá že ty preference máš jak bylo napsáno. Vrátil bych se k druhé straně otázky, sice té, proč se preference zřídka potkají u téže osoby.

    (Následuje chvilka vulgárního darwinismu.)

    Zatímco muži jsou ženami v reprodukčním procesu selektováni na moc a postavení, kterému dopomáhá široce chápaná inteligence, ženy jsou muži selektovány na zdraví a reprodukční potenciál.

    Koukáme každý na něco jiného.

    Všimněte si popisu, který používá běžný sameček při popisu samičky: rukama naznačí tvar postavy (proxy pro celkovou fyzickou/reprodukční kondici) často se zmíní výška (jiná proxy pro zdraví -- výška je do značné míry ovlivněna výživou v dětství, podobně jako imunitní systém), věk (proxy pro potenciální počet potomků), barva vlasů (proxy pro hladinu estrogenů), atd.

    Popis běžné samičky se soustřeďuje na jiné aspekty popisovaného samečka: humor (proxy pro taktické myšlení), dary (proxy pro ochotu alimentace) a výčet úspěchů, kterých byla svědkem (proxy pro postavení).
    TMA
    TMA --- ---
    ECLECTICA: Nenavrhoval jsem to tu rozebírat, jen jsem navrhoval, aby lidi při použití toho slova vysvětlili, co tak asi mají na mysli.

    SHEALA: Odpovědí by mohla být má pracovní definice lásky.

    Definice 1. Přátelství subjektu S k objektu O je ochota subjektu S být v recipročně altruistickém vztahu s objektem O. Zároveň se jedná o ochotu do takového recipročního altruismu investovat více, než je pro jedince S typické ve vztahu k neznámým objektům.

    Pozorování 1. Přátelství je jednostranné, Adam se může přátelit s Bertrandem, ale Bertrand se nemusí přátelit s Adamem.

    Definice 2. Chtíč subjektu S pro objekt O je touha S oddávat se sexu s O.

    Definice 3. Láska subjektu S k objektu O je kombinace chtíče a přátelství se stejným subjektem i objektem zájmu (a to S a O).

    Pozorování 2. S tímto separovaným pohledem na lásku jako na konjunkci dvou oddělených usouvstažnění subjektu a objektu se popsaná situace nechá reformulovat tak, že nedochází ke kongruenci objektů u relací chtíče a přátelství.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    GEKKO: tak me obvykle sexualne pritahuji lide, dio kterych bych se nezamiloval nai nahodou a naopak, dokazi se zamilovat do lidi, kteri naprosto nejsou muj typ....mysleno jak vzhledove, tak pohlavim ;-) napr posledni dobou se mi straaaasne moc libi urciti muzi, dokazi si s nimi predstavit sex a chci ho, ale zamilovat bych se od nich nedokazal, natoz si predstavit s nimi mit vztah ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam