• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies



    sexuální orientace, sexuální identita, škatulkování v závislosti na místě a čase, dějiny pojetí transsexuality a homosexuality.

    rozbalit záhlaví
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    SHEALA: jo a ještě se mi líbí asiati, většinou hlavně Mongolci nebo Korejci. No a pak svým způsobem téměř všechno, co je enormně vysoké a vytáhlé, má to zalomený nos a ostrou čelist :))

    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ECLECTICA: v tom pripade grats ze si toho jednoho z mnoha nasla, me se to nespis nepodari :-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Mně se nelívbí skoro žádní muži (tak jeden z 1000 možná), nikdy jsem nad nimi "neslintala".
    Ženské se mi taky nelíbí (ačkoli stejně jako u mužů uznám, že jsou pohledné, ale ani u jednoho z pohlaví to se mnou ani nehne) vyjma maskulinních žen, ty mě fascinují, protože mám pocit, že mají vlastnosti, které mně chybí.
    GEKKO
    GEKKO --- ---
    KETHAMINA: Čistě o tom povrchu..

    KAWALSKI: Do žen bez ohledu na míru maskulinity/feminity. S muzem se mi to jeste nepodarilo..
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    GEKKO: a mluvíš o vzhledové nebo povahové stránce?
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    GEKKO: a zamilovavas se do koho? :-D
    btw, zvlastni, me sexualne pritahuji maskulinni zeny a velmi muzni muzi, ovsem zamilovavam se do krehkych jemnych zen a feminnich muzu :ROFL tedy, ti se mi take libi, ale jaksi mi tam ta muznost u nich obcas chybi :-/
    GEKKO
    GEKKO --- ---
    KAWALSKI: Jo asi tak, přitahují mě maskuliní ženy a nekteří feminní muži.. ale přijde mi, že v tom nic jiného než sex asi nejni..
    GEKKO
    GEKKO --- ---
    No, nakonec to muze byt i klasicke podvedome zenske dilema.. kvalita genetickeho materialu vs. otcovske schopnosti :)
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    ROMANAMI: no, to už tak nějak mám :-)
    TMA
    TMA --- ---
    SHEALA: Pozorování 2 vysvětluje separabilitu, že se nemusejí potkat oba zájmy u téhož objektu, předpokládá že ty preference máš jak bylo napsáno. Vrátil bych se k druhé straně otázky, sice té, proč se preference zřídka potkají u téže osoby.

    (Následuje chvilka vulgárního darwinismu.)

    Zatímco muži jsou ženami v reprodukčním procesu selektováni na moc a postavení, kterému dopomáhá široce chápaná inteligence, ženy jsou muži selektovány na zdraví a reprodukční potenciál.

    Koukáme každý na něco jiného.

    Všimněte si popisu, který používá běžný sameček při popisu samičky: rukama naznačí tvar postavy (proxy pro celkovou fyzickou/reprodukční kondici) často se zmíní výška (jiná proxy pro zdraví -- výška je do značné míry ovlivněna výživou v dětství, podobně jako imunitní systém), věk (proxy pro potenciální počet potomků), barva vlasů (proxy pro hladinu estrogenů), atd.

    Popis běžné samičky se soustřeďuje na jiné aspekty popisovaného samečka: humor (proxy pro taktické myšlení), dary (proxy pro ochotu alimentace) a výčet úspěchů, kterých byla svědkem (proxy pro postavení).
    TMA
    TMA --- ---
    ECLECTICA: Nenavrhoval jsem to tu rozebírat, jen jsem navrhoval, aby lidi při použití toho slova vysvětlili, co tak asi mají na mysli.

    SHEALA: Odpovědí by mohla být má pracovní definice lásky.

    Definice 1. Přátelství subjektu S k objektu O je ochota subjektu S být v recipročně altruistickém vztahu s objektem O. Zároveň se jedná o ochotu do takového recipročního altruismu investovat více, než je pro jedince S typické ve vztahu k neznámým objektům.

    Pozorování 1. Přátelství je jednostranné, Adam se může přátelit s Bertrandem, ale Bertrand se nemusí přátelit s Adamem.

    Definice 2. Chtíč subjektu S pro objekt O je touha S oddávat se sexu s O.

    Definice 3. Láska subjektu S k objektu O je kombinace chtíče a přátelství se stejným subjektem i objektem zájmu (a to S a O).

    Pozorování 2. S tímto separovaným pohledem na lásku jako na konjunkci dvou oddělených usouvstažnění subjektu a objektu se popsaná situace nechá reformulovat tak, že nedochází ke kongruenci objektů u relací chtíče a přátelství.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    GEKKO: tak me obvykle sexualne pritahuji lide, dio kterych bych se nezamiloval nai nahodou a naopak, dokazi se zamilovat do lidi, kteri naprosto nejsou muj typ....mysleno jak vzhledove, tak pohlavim ;-) napr posledni dobou se mi straaaasne moc libi urciti muzi, dokazi si s nimi predstavit sex a chci ho, ale zamilovat bych se od nich nedokazal, natoz si predstavit s nimi mit vztah ;-)
    ROMANAMI
    ROMANAMI --- ---
    LA_BETE: takže si musíš najít nějakého chlapa s vyzáží holky :-)
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    Mě holky příjdou krásné, mnohem hezčí než chlapi, ale s většinou z nich si taky nepokecám. Muži mě přitahují, ale žít s nimi nic moc. Takže musím zvolit nějáký kompromis :-)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    laska ... hm... proc se mi vetsina holek libi, nebo mi prijdou koukatelne, a az na vyjimky mi prijdou uplne prazdne ? A u chlapu je to naopak, vetsinu bych si do postele nepustila, ale poplkat se s nima da. A pokud mam nekoho milovat, pripada mi to ze k ty posteli je zapotrebi to poplkani.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Klidně rozebírejme, co je to láska, ale prosím, ať se to více dotýká tematiky klubu :)
    TMA
    TMA --- ---
    Láska. Podivné slovo, pod kterým si každý představí něco jiného.

    Jedna poměrně rozšířená "definice" zní třeba takto: Láska je definovatelné amortizované periferické komplexum, kde v pseudoindividualistickém egocentru se vyvolává pocit, že šukat je boží.

    Navrhuji proto, aby každý, kdo lásku nebo jiné často odlišně chápané slovo použije jako explikativum doplnil své vysvětlení o to, jak toto slovo chápe.

    MEDVIDEK: Probably approximately correct vysvětlení stačí. A k tomu bychom logikou dojít mohli. Je to sice odvážné tvrzení, ale zakládá se na podobné víře, jako že voda v jednom potoce teče podle stejných principů jako v jiném potoce, ne proto, že potoční bůh A močí, zatímco potoční bohyně B pláče.

    Co znamená emoční schéma? Omlouvám se, ale moc se nevyznám v terminologii humanitních oborů.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    V tomhle všem logiku nelze hledat...vždy se objeví něco co všechny teorie a hypotézy vyvrátí.

    A pak je tu jedna věc, která dokáže celou věc postavit do jiného světla.
    Podvěmový výběr partnerů dle emočních schemat. Moje schéma přitahuje jiné schéma.
    Aby to moje schéma bylo rozhýbano a zároveň hýbe i partnerem.

    Jo a ještě jedna věc do toho zasahuje. Jmenuje se "láska".
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    ECLECTICA: je to docela názorně ukázané ve filmu RAY.... mají svoje finty :-)

    SHEALA: a ECLECTICA: vůně/nevůně fungujou, ale v takových hvílích je nutné odpojit logiku - ta dokáže, že jsme schopni být i s někým, kdo nám doslova nevoní.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    SHEALA: ono nejde jen o pot, spíš nějaké podprahové signály. Dokázáno třeba je, že gayové a lesby mají prostě jinak nastavený nos.
    Mně se třeba nikdy nestalo, že by s emi zamotala hlava z nějaké ženské vůně... u mužské ano. Nevylučuju, že by se mi to mohlo za jistých podmínek mohlo stát, ale ta pravděpodobnost jedaleko menší.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    TMA: no, ja jsem zazila cloveka ktery mas jen svetlocit. No a on se chtel ke me jaksi blizit aby me lip vnimal. Pochopitelne protoze mi to narusovalo moji osobni zonu, tak jsem mu vysvetlila ze tudy cesta nevede :-) No a jo, vune funguje i u me a docela i vidim. No a cerstve spoceny clovek nepachne... pachne pot az se do nej pusti ty bakterie jak rikas :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam