• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ...aneb Queer a média.
    Podobné články považuju za mnohem horší než otevřeně homofobní cancy.
    (Já vím, ze to z Novinek, ale i tak.)

    Půvabná slovenská herečka Andrea Kerestešová (25), která hraje hlavní roli v seriálu Vyprávěj na České televizi, prý dává přednost něžnému pohlaví!

    Slovenská kráska na opening party nového music klubu dorazila ve společnosti dvou mužů, z nichž jeden je úspěšný manažer a exmilenec modelky Markéty Divišové Jan Leitner. Partička po celou dobu popíjela koktejly, ale že by jeden z mužů byl Andree víc bližší, se rozhodně říct nedalo.

    „Kerestešová je na holky, to se už dávno ví. Je jí škoda, protože je to moc krásná holka,“ tvrdil jeden z hostů music klubu. I když se to všem zdálo jako sci-fi, mladík stále trval na svém.

    „To jsou zase další hnusné pomluvy, které o mně kdosi roznáší," tvrdí herečka, která se po několika drincích o svém milostném životě rozpovídala. „Honza Leitner je můj nový milenec a jsem velmi zamilovaná." (mr)





    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    TMA: No to je asi uvaha celé knížky. Na druhou stranu, ty děti jsou dost malé aby bylo možné na ně působit tak že by se dobrovolně separovali. Krom již u batolat je možné pozorovat odlišnou aktivitu mezi chlapcem a holčičkou.

    A nasel jsem tam ted pasaz ohledně agresivity. Tak ta u chlaců stoupá a největší je v období 20 roku a potom pomalu zase klesa. Ženy jsou jen v jednom druhu více agresivní než muži a to v vztahovou/nepřímou, kdy tzv. vyštípou protivníka ze skupiny.
    TMA
    TMA --- ---
    LISTIKUS: Vykládáš to dobře. Ale i když to dělají ty děti "samy" a "dobrovolně" tak to mohou dělat proto, že napodobují okolí. Skutečný test na to, jak je to vevnitř by musel být udělán jinak. Nesmělo by být (pro ty děti) kde odpozorovat ty stereotypy.

    Efekt má to jeden, chtěj to všichni je už u dětí velmi silný.

    A k ochlupení: dobré mravy v Římě vyžadovaly vousy hladce oholené, až Marcus Aurelius si dovolil nosit plnovous. Teprve poté se to stalo přijatelné pro ostatní. Osm set let stejné módy.

    Móda je velmi silný sociální tlak: r bylo ve francouzštině znělé, jako v češtině. Tuším Ludvík XIV. ho však považoval za venkovské a proto se u dvora používalo hrdelní r. Dneska je hrdelní r standardní.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    MRNOUS: jsem si to jen srovnaval někdy s dřívější dobou, kdy to bylo naopak. Chloupky se nosily
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    LISTIKUS: mno, spis to esteticno .. provozovalo se to uz ve starem Egypte :) i kdyz o mode se rika, ze se taky vraci v prubehu let :)

    ale jak rikam, myslim, ze je na holky vytvarenej jistej tlak to delat, ze i kdyby nechtely samy, tak aby to delaly ..
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    bych rekl že je to moda, nebo ne?
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    KAWALSKI: jasne, ja te "nepodezrival" z holeni skutecne celeho tela :)) ale i tak ..

    jinak abychom nebyli uplne OT, myslim, ze holeni se je ciste nazor na esteticno, a nezavisi ani na genderu ani na orientaci .. i kdyz na druhou stranu verim, ze hodne holek/zen citi tlak na to, oholit se, byt by se jim treba zase az tak nechtelo :)
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    MRNOUS: jako neholim si cele telo, jen nohy od prstu po prndel, intimni partie a podpazi, zbytek neni potreba ( brisko par chlupu, to se vyrthne pinzetou a ruce moc chlupate nemam ( navic mi prijde holeni rukou jako naprosty nesmysl, neni nad to, kdyz v noci obejmes zenu, ktera ma par dni oholene ruce :-/ ), zada,hrud a oblicej mam bez ochlupeni, asi jako vetsina zenskych )
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    KAWALSKI: tak to te teda obdivuju, to by me psychicky znicilo :) jako to do hladka 24/7 :) pokud teda nepouzivas nejakou zazracnou technologii :))
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    MRNOUS: ja mam VZDY hladce oholeno VSECHNO :-D ovsem priznam se, v dobe "zenskych dni" se neholim, neb tam ty chlupy plni urcitou funkci ;-)
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    Když se mi tu hadate zda je to vidět. Tak některé rozdíli mezi muži a ženy nemusí být pouhým okonem vydět, ale dají se statisticky prokazat. V případě té d statistiky se to rovna hodnotám do 0,2 ( což je zhruba 58% něcěho ma více než průměr něčeho druhéhp) kome d=0,5 ( což je asi 70% je vidět běžným pozorováním) a kolem d=1 ( 84%) je zjevné v běžném živote
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ECLECTICA: no byl první kdo takovej odvažněv výzkum dělal a i když nemusí mit ve všem pravdu je to jako s Freudem. Proste položil základ a otazky.
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    KAWALSKI: a ty mas vzdy do hladka oholeno? :)


    LURA: pri blizsim zkoumani zvlaste v MHD se behem letnich mesicu da zjistit, ze sice obcas se holi vetsina zen mladsiho veku, ale davam duraz na slovo obcas :)
    LURA
    LURA --- ---
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LISTIKUS: mně připadá docela zvláštní, jak s těmi Kinseyho výsledky lidi pořád operují (4% menšina apod.), přičemž ten jeho výzkum je zastaralý snad ve všech směrech...
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    LURA: znam nekolik zen, vetsinou pražaček, par z nich i hetero ( vsechny pod 35 let veku ), co bezne chodi s neoholenyma nohama....je to ( pro me ) nechutne, ale je to tak ;-)
    LURA
    LURA --- ---
    GAGOO: To není pravda - schválně jsem se v Hradci Králové v létě dívala na lidi a pozorovala, kdo má oholený nohy. Během půl hodiny, co jsem tam seděla, neprošel ani jeden muž s oholenýma nohama a ani jedna žena s neoholenýma...
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ok, ja za to nemužů že ty protivné feminní lesby proste nechtěl vyplňovat dotazník. Jsou nezodpovědné, protože tak to zkresluje vysledky.

    Ale jinak při vyzkuměch do 50 let byla homosexualita považována za nemoc, tak se ve výzkumech také s tím nakládalo.

    Ale kinsey by mohl mít plno dobrych testu a vzorku na mohosexualitu. I když v té knížce se zminovali že děla vyzkum homosexuality ve věznicích...ale nic víc o tom nevím
    GAGOO
    GAGOO --- ---
    LISTIKUS: fyzicky zdatných L znám spoustu, vulgárně hovořících pár a chlupatou žádnou... chlupatost je kosmetický defekt i u heterosexuálních mužů žijícíh ve městech nad 10 000 obyvatel - to nemá se sexualitou a genderem co dělat to je jen a pouze animální...
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    LISTIKUS: vsak nepleteme ;-) jn jak irkam, ty maskulinne vypadajici jsou s nejvetsi pravdepodobnosti vyoutovane a v dotazniku to bezelstne priznaji, kdezto ty feminne vypadajici to casteji proste nepriznaji, na co...
    jinak neni se za co omluovat, je super, ze sem pastnes alespon tto, je o cem premyslet ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam