• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    LURA
    LURA --- ---
    GAGOO: To není pravda - schválně jsem se v Hradci Králové v létě dívala na lidi a pozorovala, kdo má oholený nohy. Během půl hodiny, co jsem tam seděla, neprošel ani jeden muž s oholenýma nohama a ani jedna žena s neoholenýma...
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ok, ja za to nemužů že ty protivné feminní lesby proste nechtěl vyplňovat dotazník. Jsou nezodpovědné, protože tak to zkresluje vysledky.

    Ale jinak při vyzkuměch do 50 let byla homosexualita považována za nemoc, tak se ve výzkumech také s tím nakládalo.

    Ale kinsey by mohl mít plno dobrych testu a vzorku na mohosexualitu. I když v té knížce se zminovali že děla vyzkum homosexuality ve věznicích...ale nic víc o tom nevím
    GAGOO
    GAGOO --- ---
    LISTIKUS: fyzicky zdatných L znám spoustu, vulgárně hovořících pár a chlupatou žádnou... chlupatost je kosmetický defekt i u heterosexuálních mužů žijícíh ve městech nad 10 000 obyvatel - to nemá se sexualitou a genderem co dělat to je jen a pouze animální...
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    LISTIKUS: vsak nepleteme ;-) jn jak irkam, ty maskulinne vypadajici jsou s nejvetsi pravdepodobnosti vyoutovane a v dotazniku to bezelstne priznaji, kdezto ty feminne vypadajici to casteji proste nepriznaji, na co...
    jinak neni se za co omluovat, je super, ze sem pastnes alespon tto, je o cem premyslet ;-)
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    GAGOO: ano ale maskulinita se nemusí projevovat na fyzičnu ale na způsobu přemýšlení, jednání, preferencí. Třeba žena jako vojak je v gendru ještě dnes považovaná za maskulitní a nemusí tak vypadat, ale jeji preference se blíží k mužskému zpusobu myšlení.

    Bacha neplete mi že když je lesba chlupata, namakana a mluví jako dlaždič tak je to projev maskulinity.
    GAGOO
    GAGOO --- ---
    LISTIKUS: Obecně je to složitější - je neoutovaná lesba, lesbou? a kolik jich žije v closetu... a jak se tyto oblékají a prezentují...?
    a řekneme li lesba máme na mysli - všechny ženy u nichž se tento fenomén vyskytuje jako sexuologická diagnoza, nebo jen ty které podle své orientace žijí ať veřejně či skrytě?
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    KAWALSKI: moje publikace Pohlaví příroda nebo výchova Richard A Lippa se zaobírá převažně celou populaci, tudiž převládá ta normalní =o) jine vyzkumi nemam =o( sorry
    GAGOO
    GAGOO --- ---
    LISTIKUS:
    quote /ale vic jich je proste maskulitní a hotovo =o)/
    Pleteš se listikusi - homosuxualita je mezi ženami distribuována stejně náhodně jako třeba krátkozrakost anebo alergie na oříšky - většina leseb na lesby nevypadá - a ty co ano tak u těch je to spíše záležitost vizuální prezentace a módy než anatomická danost...

    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    LISTIKUS: podle me spis ty feminni casto nepotrebuji, aby to o nich spolecnost vedela a tak se techto vyzkumu nezucastnuji v takove mire, jako maskulinni lesby ;-) nemas vyzkum, kde je zastoupen stejny pocet maskulinnich leseb jako feminnich ( vzhledove )?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    BAGHICEK: ano, jako mimozemšťan, to znám velmi dobře.
    A když už mi někdo padne do oka, za typickou ženu se rozhodně považovat nedá :)
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    KAWALSKI: věřím, ale ja fakt za ty průměry nemůžu. Stejně jako heterosexulaní holka může byt maskulitní tak i lesba může byt feminní, ale vic jich je proste maskulitní a hotovo =o)
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    TMA: jestli si to dobře vykládám, tak exogenní by se dalo považovat za vliv společnosti a endogenní za vliv přirody. Tak tyto tendence převládájí i v dospělosti a děti jak jsem řekl se dobrovolně takto separují, tj. spíš by to mohl být vliv přírody. Ale tu knižku nemam dočtenou, tak možna přijdu ještě na něco.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    LISTIKUS: "holcici" typy lseb by ti za tu maskulinitu pekne vynadaly :-D a mozna i gayove, co se chovaji jako "normalni" chlapi :-D
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    TMA: muj bratr si hral jen s barbinama a konickama pro barbiny, oblekal je, hral si s nimi, auticka, fotbal ani stavebnice ho nezajimaly, s klukama si nehral, byl vetsinou v holcici patre ( i kdyz my byli spis smisena parta, nekolik heter, jeden FtM, jeden gay, jeden skinhead, jeden ajťák nezname orientace, vsichni chodici na vytvarku ) ....a nikdy nepochyboval o tom, ze je muz ;-)
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    BAGHICEK: Jo ještě poznamka, která se tam taky píše, ale myslel jsem že s tim uvažujeme. Gay se blíží převážně k feminnite a Lesba k maskulinitě. A samo že existují vyjímky, ale průměr je průměr =o)) a vy to nejste =OD
    ale jinak vas mam rad to je jasna vec =o)

    Měl jsem rozhovor s otcem, a dostali jsem se na moji homosexualitu a on to stejnak porad po těch letech a patalií priklada k tomu, že jsem jako dítě i jako budescent byl hodně s holkama. Vzpomínam si jak jsem nosil maminy šaty ( ale to mě díkyhobu opustilo). Taky nebudu prototip muskulinity, i když čím víc jsem starší tím více se podobám svému otci a přestávám rozumět ženám =o)))
    TMA
    TMA --- ---
    LISTIKUS: Vyhledávají (v průměru) ale neříká se proč. Je to endogenní preference, nebo exogenní? Do jaké míry jaká?

    ECLECTICA: Jsi výjimka. Stejně jako já, který jsem jednu dobu toužil po Barbíně.
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    LISTIKUS: ty to s nami nemas vubec jednoduchy :-) ale treba bychom ti chybely :-))
    jestli se do vyhledavani vzruseni pocita i lezeni po skalach a prolejzani jeskyn, tak musim byt extrovert jak brno ;) (jenze s psychologii je kriz, myslim, ze tohle blbnuti uz taky pocita do slozky nejakejch tech patologii )
    Jako decko jsem si hrala na indiany, s brachou jsme montovali vlacky a stavebnice, bavilo mi vymyslet ruzny tri de veci a skladacky diky dobry predstavivosti. A jsem vdecna, ze me rodice netlacili do panenek, nepamatuju si ze bych mela oblibenou panenku, ale plysaky jo. Hrala jsem s klukama fotbal a byla jsem kapo, protoze jsem mela mic a byla jsem segregovana od devcat, coz me provazi po dalsi skolni a pracovni obdobi. Kdyz jsem byla starsi, tak se mi libily hry, co se daly nejak intelektem ovlivnit, treba takova ta na mravence, co se hraje s magnetkama, ze kterych se dela sloupecek. Nenapadne si svoje magnetky rozdelit podle polu a pak si vysondovat, jak jsou polovani mravenci ve hre a ziskat vic bodu nez mohli ostatni, kteri je lovili jenom nahodne :)
    Pak me jeste fascinovali lidi, kteri umeli odmitat a vzdorovat ruznym psychologickym hram a taskaricim. Treba odmitnout pokusy hypnotizera, co nam ho na zpestreni pozvali. To jsem tenkrat jeste sama neumela ;) Takze jaky problem s genderem? Kdyz me v puberte oslovovali chlapeckym jmenem. Chichichiiii.......... :)

    No jo, vim, jaky problem s genderem. Nekdy to na me padne a chci se nekam schovat a nevystrkovat porad tu jinakost na odiv. Jo jo. Bejt vyjimecna, ale nejakym normalnim zpusobem, by se mi libilo vic. A nejhorsi je prijit mezi zencky, to si pripadam jako mimozemstan ;))
    Pak davam sve muzskosti chudince pekne na kokos a ta klopytajici femininita, to stejne nemuze vyvazit.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    Žensky jedny s vama je kříž =o). od kdy chodí do tohoto auditka normalní heterosexuální ženský/ chlapy, které nemají problem ze svým gendrem.

    Samo že se s timi výsledky nebudete ztotožňovat, protože kdyby jo, tak dnešní většínová "normální" společnost je postavena uplně jinak. =o)

    Tak a jeste jednu poznamku k mejm užasnejm vysledkům, tak se neznam
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LISTIKUS: no já ti nevím, jako malá jsem si nejraději hrála s mechanickými hračkami a stavebnicemi a za extroverta by mě těžko někdo považoval :))
    O panenky jsem se starala jednou: vyrazila jsem s holkama ze sídliště a panenkama (taková ta mimina) ven. Holky se celou dobu bavily o tom, jak se starají o domácnost, kdežto já, které se zoufale nedařilo zapadnout do konverzace, jsem té své panence ukazovala trolejbusy a vysvětlovala, jak jezdí - v pohledu ostatních "matek" jsem samozřejmě byla za neschopnou :))
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    BAGHICEK: kouknu se na nejakej přehled, všechny ty drobnosti si uz nepamatuju. Jinak puvodně to byla kategorie Extroverze do které byla zahrnuta složka asertivita, vychledávat vzusení.....

    Nicmeně me to navedlo na myšlenku. Již od malička kluci vyhledávají hračky a hry jenž jsou aktivní, agresivní ( hrají si na vojáky), mechanické hračky a stavebnice. Jsou vice aktivně činní, agresivní. Diky se zaměřují spíše na hry pasivnější, staraní se o panenky, sociální hry ) na doktora, učitele...). Dle toho se také děti samovolně segregují. A možná z toho se taky vychází pri extroverzi a introverzi. Kdy je možné považovat extroverzi za aktivitu a introverzi za pasivitu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam