LURA: myslis? ja na ot mam jiny nazor...navic podle me ukazat diteti, ze existuji ruzne druhy nabozenstvi je proste zaklad, kor kdyz se na tyhle veci dite pta uz v tak malem veku ( alespon u nas se pta, co jsou andele, jak vznikaji, proc je v prirode tohle nebo tamto, co bude az umreme, na co jsou kostely a podobne...a jako multikulti domacnost mi prijde normalni mu vysvetlit, vzhledem k jeho veku, ze kazdy veri na neco jineho )...podle me kazdy nabizi, at uz rodic nebo skola, rozhodne nai ve ksole se neucis jen jednu teorii, ale minimalne nekolik zakladnich ;-) takze rict mu, ze nekdo veri v boha, coz je vsemocny pan, co stvoril cely svet, jiny veri, ze nic takoveho neexistuje a dlais veri, ze svet stvorilo hodne bohu, mi neprijde zbytecne, naopak, da mu to moznost premyslet nad tim, ze kazdy muze a ma jiny nazor na jednu a tutez vec, ze neexistuje jedna pravda, ale ruzne pravdy....a to nejen o nabozenstvi ;-)
ale to jednak nepatri do teto debaty a pak byhcom si museli vyjasnit pojmy jako "naucit", "ukazat"a podobne ;-)
btw, ja verim, ze vsehcna nabozenstvi jsou pravdiva, ze vsehcna maji svoje plus a minus a ze je jedno, ktere si clvoek vybere, pokud ho to nuti byt lepsim a zit vic pro druhe nez pro sebe ;-) tedy to mu chci ukazat, to ho chci naucit ;-) treba itm, ze mu nebudu povidat jen o krestanstvi, ale o vsem, co znam ;-)