• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    Když potká kvír kvíra,
    Radost se jen sbírá.
    Když se potkají tři kvíři,
    to už vztahy často zvíří.

    Když se potkají dvě kvírky,
    zkontrolují svoje dírky.
    Když se sejde kvírů plno,
    tak občas, jakoby se kydlo seno.

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ECLECTICA: je to zopakovano (kurzivou) tady [ LUBOB @ Queer studies ]


    k tve dalsi otazce, kam se snazim diskusi smerovat rikam, ze nic takoveho nedelam.

    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Zřejmě nejsem dostatečně intelektem vybavená, protože nechápu, k čemu se Lubob snaží směřovat, a proto se zeptám zcela po lopatě: Lubobe, kam se vlastně snažíš diskusi směřovat a co se snažíš sdělit?
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    já tu diskuzi nechápu :-(
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SAIL_OR: protoze jeste Jelena neodhalila trolli potencial Luboba
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    proč tohle neřešíte v poště?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JELENA: nepochopila. stejne jako to, ze co neni pro-queer nemusi zakonite byt anti-queer (ano, svet skutecne neni cernobily).
    ostatne, zadny z homosexualnich/pedofilnich knezi nebude popirat, ze to hrich je. je takovy homosexualni pedofil pro-queer svoji podstatou nebo anti-queer svym vnimanim tehoz jako hrichu?

    sve uz jsem rekl & ty jsi to - byt asi nechtene & pres zbytecne peripetie - vlastne potvrdila:
    nekteri lide queer akci vyuzivaji k prezentaci sveho nazoru s queer nesouvisejiciho. jestli jsou takovi lide queer nebo nequeer je naprosto irelevantni. vyznam transparentu nijak nezmeni to, kdo ho nese.

    JELENA
    JELENA --- ---
    LUBOB: viz. LUBOB: "takze az se tam objevi nejaky katolik s napisem, ze homosexualita je hrich" Promiň, já nepochopila, že tato hypotetická sluníčková osoba je pro-queer. Moje chyba.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JELENA: vymyslis si & stacis to nekam uplne jinam. anti-queer je tvoje konstrukce, ja jsem ji nikde nepouzil.
    JELENA
    JELENA --- ---
    LUBOB: pokud pořád nevidíš rozdíl mezi skupinou v rámci queer si jiným dalším zájmem a někým zcela proti queer, tak je mi líto. Líp už to vysvětlit nesvedu.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JELENA: kdyz odfiltruju ty zbytecne & osobni hyperboly, zbyde mi, ze Některé z názorových skupin ... využijí queer akci k prezentaci svého názoru s queer nesouvisejícího.


    coz je presne to, na co jsem poukazoval. hezky vlastni gol :-)

    JELENA
    JELENA --- ---
    LUBOB: vidím, že s některými je třeba mluvit pomalu...

    Máme queerparade. Mezi queer jsou lidé různých názorů, například i třeba anarchisté a podobní. A pak zase řada jiných. Některé z názorových skupin v rámci queer využijí queer akci k prezentaci svého názoru s queer nesouvisejícího. To je normální. Přijde Lubob a významně pozdvihuje obočí nad tím, že se tak stalo, a když je upozorněn, že se to prostě stává a že holt ano, mezi queer jsou i tací lidé, například anarchisté, začne vykřikovat, že si o pluralitě názorů povíme ve chvíli, kdy na takovou queer akci přijde provokovat někdo ne-queer & anti-queer, což zjevně považuje za zcela srovnatelnou situaci. Inu jej tedy upozorňuji, že o srovnatelnou situaci nejde.
    Toť vše. Považuji tímto debatu za uzavřenou. Alespoň ze své strany. Lubobově svobodě projevu nijak nebráním.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JELENA: to ma byt konkretni zalezitost? & jak do toho pasuje v kapitalismu neni svoboda pro nikoho?
    JELENA
    JELENA --- ---
    LUBOB: Já ti nevim. Queer klub, queer parade... že by queer?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JELENA: o jake konkretni zalezitosti to hovoris?


    muj dotaz se tyka tveho prispevku ... akce pořádaná na podporu nějaké konkrétní záležitosti ...)

    JELENA
    JELENA --- ---
    LUBOB: "takze az se tam objevi nejaky katolik s napisem, ze homosexualita je hrich, bude vrele prijat jako soucast myslenkove diverzity."
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JELENA: & o jake konkretni zalezitosti to hovoris?
    JELENA
    JELENA --- ---
    Protože akce pořádaná na podporu nějaké konkrétní záležitosti, kde se sejdou lidé různých zájmů, sociálních skupin, politických preferencí atd. spojení právě jenom či především v této konkrétní věci a akce pořádaná na pdoporu nějaké věci, kam se vetřou lidé, kteří proti této konkrétní věci protestují, to je přece úplně to samé, že...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    LURA:
    1. jakym vyzkumem, propanajana? to tvrzeni - ze neco neni jednolite neznamena, ze je to ruznorode - stoji samo o sobe.
    2. tady jsi me asi nepochopila - na te akci nebyli queer lide, ale politicti aktiviste. pokud bys trvala na svem, pak by muselo platit, ze "v kapitalismu a statu neni svoboda pro nikoho" je kredem skutecne vsech queeru, cimz by ses dostala do sporu se svym predchozim tvrzenim o nejednolitosti.
    az se na takovych akcich objevi "laissez-faire capitalism for everyone!", dej mi vedet. rad prijdu podporit, queer nequeer :-)
    3. fajn. takze az se tam objevi nejaky katolik s napisem, ze homosexualita je hrich, bude vrele prijat jako soucast myslenkove diverzity.

    spekulace o co mi pravdepodobne nejde si strc za klobouk. ke korenu veci jsem se vyjadril dost jasne - ze tyhle akce jsou zpolitizovane & nektere veci vic nez presahuji tema sexuality.
    dobry den :-)

    p.s.: pokud se na protestni akci proti queer parade objevi nekdo s napisem, ze "homosexualita jsou prasecinky", budes tvrde hajit nazor, ze je to jen soucast myslenkove ruznorodosti, & ze ne vsichni si to mysli nebo zacnes spradat konspiracni teorie o utisku normativne-heterosexualni spolecnosti?

    LURA
    LURA --- ---
    LUBOB:
    ad chyba 1: to bys musel podepřít nějakými výzkumy, navíc nevím, jak by se to prokazovalo. Protože jen malá část z těch, kteří se považují za "queer" vyjde do ulic na Queer parade, stejně, jako tam vyjdou někteří, kteří s queer vlastně nemají nic společného. Na jednotlivých akcích může být samozřejmě nějaký proud dominantní a to bez ohledu na sexuální preference.
    ad chyba 2: logicky argumentuji skupinami queer a přesněji, než hetero, by bylo ne-queer, pakliže jde o akci s názvem Queer parade. Kdyby šlo o akci hudebníků, pak bych uvedla jako protikladné skupiny hudebníky a nehudebníky...
    ad chyba 3: Myšlenkové proudy jsou různé, některé jsou extrémní a mohu či nemusím s nimi souhlasit. A vůbec nic o tnepopírá, protože nemůžeš směšovat realitu a něčí názor nebo stanovisko. Takže jestliže si jedna skupina myslí, že platí "svoboda pro nikoho", druhá si může myslet, že je "svoboda pro všechny" - a stále je to součást myšlenkové různorodosti.

    Pravděpodobně ti ale nejde o to, dobrat se nějakého kořene věci, ale spíš jen o to, abys polemizoval, a to se dá samozřejmě na čemkoliv. Třeba i na tom, jak někdo řekne "dobrý den".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam