• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    ELWARA: no ja se zas necitim dobre v buzincich, mam pocit, ze me tam spousta cizich lidi resi... i do fitka, kam jsem si ted poridil clenstvi, chodim radsi mimo spicku (cti "mimo dobu pusobeni tamni teple modni policie"). ja se v heterosexualnim prostredi setkal s negativnimi ohlasy minimalne, samozrejme, ze to je dano velikosti a anonymitou Prahy... ono jde taky o to, jake projevy naklonosti k tomu druhemu povazujes na verejnosti za zadouci. ja nefandim prehnanym intimnostem u paru jakehokoliv pohlavi... a ty decentni podle me dnes az tak neprovokuji, naopak jsem mel zkusenosti i s velice prijemnymi reakcemi.

    jak rikam, nikomu g/l podniky neberu... jen se nepozastavuji nad "zoufalosti" jejich nedostatku. kdyby byla poptavka, nabidka by se jiste rozrostla.
    ELWARA
    ELWARA --- ---
    SPLIFFBOY: tak každý to asi má jinak, já osobně když se jdu někam bavit, tak pokud si můžu vybrat, radši jdu do prostředí, kde jsou ke mě lidi přátelští, než někm, kde na mě koukají jako na exota. Prostě se cítím líp v příjemné atmosféře, což je asi logické. V Praze to asi bude o něco lepší, v menších městech už ne tak moc, na vesnici riskujete rozbití huby (nejsou to moje osobní zkušenosti teda, ale mám jednak g/l kamarády, jednak mám možnost porovnat obecně míru tolerance jak ve velkoměstě, tak na malém městě a na vesnici). Nehledě na to, že třeba jsou lidi, co se chtějí seznámit s potenciálním partnerem...
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    ELWARA: kdyz jsem byl ve vztahu a zamilovany, resil jsem vetsinou jen toho druheho a nejake reakce okoli jsem ani nevnimal... s netoleranci a omezenosti se setkavam dnes a denne a casto to ani nijak souvisi s moji orientaci, tak nac se ji nechavat omezovat? nikdo me nikdy nekamenoval, na zle pohledy a blbe kecy se neumira... me to prijde jako precitlivelost, my na tom totiz v podstate dobre jsme... ne "jeste dobre". nerikam, ze neni co zlepsovat... ale zalejzat do g/l der podle me potreba neni. (rozhodne ne v Praze)
    ELWARA
    ELWARA --- ---
    SPLIFFBOY: jasně, v podtstě máš pravdu, ale chci vidět nějakého gaye, jak si do "normálního" podniku přivede přítele a dá nějak najevo, že jsou spolu...vsadím se, že pohoršené pohledy jsou ještě ta lepší reakce :-( tím nechci říct, že by se nemělo bojovat a zkoušet posouvat hranice, ale dokud to té většině do palic nenatlučem, tak imho g/l podniky potřeba budou...a to jsme na tom ještě dobře, co mají lidi dělat třeba v Polsku....
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    SPLIFFBOY: no tak zas na druhou stranu, pro lidi co se chtějí seznamovat je asi lepší chodit do g/l podniků. Jinak pivo si může dát člověk stejně dobře i kdekoliv jinde :-)
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    SPLIFFBOY: Věř že tohle jsem sem chtěla napsat nejdříve také, ale potom jsem si na to i ze zkušeností odpověděla a rozmyslela si to. :)
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    napovazenou... to je diskutabilni. zijeme v 21. stoleti... nac vlastne vsechny tyhle segregace? proc bychom vlastne meli navstevovat g/l podniky? chceme byt plnohodnotnou soucasti spolecnosti, k cemu se vuci ni vymezovat? vse je veci nabidky a poptavky... ja o nejake extra podniky asi ani nestojim, tak se nepozastavuju nad tim, ze nejsou.
    ELWARA
    ELWARA --- ---
    LA_BETE: to už jsem si všimla, že Liberec je díra :D ale když to není v téhle oblasti o moc lepší ani v Praze, je to na pováženou...
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    ELWARA: možná bych zkusila nějáký vysokoškolský kluby, sice nejsou queer, ale aspoň jsou dostatečně alternativní (třeba klub Vlak)
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    ELWARA: nojo, Liberec je holt hrozná kulturní díra :-)
    ELWARA
    ELWARA --- ---
    tak to je fajn, že existuje aspoň něco, co není tak katastrofální...ale když si člověk uvědomí, že v celém Liberci (což není zas tak malé město) a širém okolí je jediná možnost, a v dalších krajích to asi nebude lepší (max. v Brně vím, že je docela dost míst, ale netuším, jestli za něco stojí a jinde asi těžko)...si říkám, jestli je ta komunita tak malá nebo diskofilní co? každopádně kdyby někde existoval "prostěnormální" klub, tak se tam taky ráda mrknu :)
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    SPLIFFBOY: pravdu mas. Budoir mi uplne vypadl z mentalni mapy...
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    ja teda asi nejsem uplne odbornik, nejakemu druzeni se s "komunitou" se spis vyhybam... ale myslim, ze alternativy tu jsou, byt treba ne tak stabilni a nebo otevrene g/l.

    krome zminenych Erry a Q cafe v Praze existujou gay friendly podniky (byt to o sobe treba ani navenek nehlasaji), kam chodi dost lidi a jsou dostatecne alternativni... ja docela hojne navstevuju Saigon a Budoir, ani jeden z nich se jako g/l neprofiluje, ale na skladbe navstevniku je mnohdy videt, ze ani nemusi...

    Termix a Valentino me miji (tam me dotahnou jen radne opileho), ale zaznamenal jsem, ze Valentino zve obcas i dobre dje (Pat Heart, Developing artists).. i kdyz jim asi v jinem patre alternuji ty pop zombies.

    No a pak jsou tu pravidelne akce jako Lollypop v Radosti FX, kde se driv hraval dobry deep house, ale asi dva roky jsem nebyl, tak nevim.

    LURA
    LURA --- ---
    ELWARA: Nějak mi přijde, že kdosi vyčetl z hvězd, že gayové a lesby poslouchají disco a Helenku Vondráčkovou a Ivetku Bartošovou a vůbec různý přiblblý cajdáky, což je pravda asi tak, jako že všichni gayové nosí růžovou. Jenže pak se to od toho nějak odvinulo a snad ve všech klubech, kam jsem kdy přišla, to bylo stejné. Ale je nakonec skutečně možné, že většina z menšiny poslouchá to, co i většina z většiny a menšina z menšiny má prostě smůlu. Ale stejně si umím představit, že nějaký rockovo/metalovo/prostěnormální klub by šanci mít mohl...
    M4RC
    M4RC --- ---
    Fajn, tak to půjdu taky vyzkoušet...
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    Byla sem na otvíračce, běžný provoz sem ještě nějak nestihla, ale interiér v pohodě a obsluha tam taky byla fajn. Asi to budu mít radši než Erru...
    M4RC
    M4RC --- ---
    Byla jsi v tom Q café? Dá se to? :))
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    A ted nove Q café ve Voršilský. Což je skoro to samý, co Erra....

    No a kluby, pak ještě Termix v Praze celkem dobrý, ale obávám se, že se to bez diska taky neobejde....
    ELWARA
    ELWARA --- ---
    tak to vypada blede...v tom Libereckem byl navic priserny DJ, ktery se snazil vyhnat vsechny z parketu, kdyz nahodou nekdo tancoval, a navic tma zrovna byl tzv. "irsky vecer", spocivajici ve 2 asi minutovych vystoupenich straslivych tanecniku, kteri se navic chovali dost homofobne a po kazdem vystoupeni se koukali hned ztatit...des teda :/
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    když jsem jednou byla ve Friends, zrovna tam byl karaoke večer, taky nic moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam