• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    M4RC: ok a k čemu je třeba vlastně, aby to podepisoval prezident. Jednak odborně to není schopnej posoudit tak jediné co je schopnej posoudit je nějaké vystupování toho člověka. A jestli ani to není a má jen podepsat papír, kteréj mu někdo předloží....tak mě osobně to příjde jako fakt stupidita
    M4RC
    M4RC --- ---
    LISTIKUS: já si naopak myslím, že by se profesoři (nejen) měli vyjadřovat k politickému, společenskému a jinému dění. Veřejný prostor by měl být místem diskuse, střetem rozmanitých názorů. Spojujete "tytul" profesora s etikou, morálkou, či ho dokonce považujete za jejich nositele. Z tohoto pohledu je jedině správné, že MC Putna vyjádřil svůj občanský postoj. Rozhodně bych nekladla rovnítko mezi dodržování dobrých mravů a cestu ke stádnosti nebo tuposti.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ECLECTICA: nezlob se, ale to že si budu myslet že homosexuálita je nepřirozená a neetická není přečin proti zákonu, to je prostě jen můj demokratický názor.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LISTIKUS: jenže otevřeně vystupovat proti homosexualitě s velkou pravděpodobností je počinem, který lze pojímat jako hanobení skupiny, tudíž narážíme na to porušování zákonů, o kterém jsem psala níž.

    Mimochodem, nevíte někdo něco blíž k těm protestům proti sňatkům homosexuálů ve Francii?
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    tak možná úplně z jiného konce. Myslíte si, že má nějaký smysl aby prezident jmenoval profesory? nestačí, aby si ceremonial udělal jen daná vysoká škola a tytul se bral jako část karierního postupu.

    Já osobně, kdybych byl prezidentem, by se mi taky něchtělo jmenovat člověka, který by třeba veřejně vystupoval proti homosexualitě. Nebo člověk o kterém bych věděl, že ma rasictické myšlení apod.
    SUURJA
    SUURJA --- ---
    LISTIKUS:
    A co přesně myslíš tím "chováním na veřejnosti"?
    Já z nějakých extempore vím o akci s transparentem a tam si myslím, že vystupoval sám za sebe, nikoli jako vysokoškolský pedagog.
    A ač sama tenhle dualismus nemám ráda, tak na druhou stranu, když vezmu tvojí tezi "funkce má být nositel hodnot" a profesor by neměl na ulici mávat papírem s nápisem buzna, je to pro mě nebezpečně blízko k profesor by neměl spát s chlapama. Protože to nepochybně pro někoho amorální také může být.
    CHANNAH
    CHANNAH --- ---
    Tady jde spíš o to, že podle práva prezident nemá na výběr - viz http://robertpelikan.blog.idnes.cz/c/341911/Kauza-Putna-Jmenuje-nebo-muze-jmenovat.html Takže jeho osobní snahy někoho podle vlastních antipatií nejmenovat jsou nevkusné a zbytečné.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ECLECTICA: Tak takové definice bych se trochu bál. Beru že být profesor je už nějaký vážený tytul. Třeba jako být přezidentem. Proto tato funkce by měla být nositelem i morální a etických hodnot. Proto definovat to jako "zákon se neporušil je to ok" je trochu nebezpečné. Zákon neřeší všě. A příjde mi že arugmentuješ " někdo mě kopnul první tak ja ho na oplatku kopnu taky" není zcela šťastné řešení konfliktu
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LISTIKUS: už jsem na to odpovídala jinde. Pakliže neporušuje zákony a ustanovení vyplývající z pracovního poměru na své uiverzitě, má právo svobodně se vyjadřovat dle svého uvážení. Zcela taky pomíjíš kontext: nebýt Bátorova tažení proti homosexuálům, notně podpořeného z Hradu, s největší pravděpodobností by nebylo ani transparentu.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ECLECTICA: Vedl jsem na toto nedávno rozhovor. Máte pocit, že profesor má právo se chovat na veřejnosti jako pan Putna? Že status profesora toto unese?
    Když prezident má pravomoc jmenovat prefesory.... je tedy potom logické, že pokud má s daným člověk morální problem, že odmítne jmenování?
    Je být proferor jen otázka intelektu nebo by mělo být jmenování spjato i s etickými, společenským vystupováním daného člověka?
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    ECLECTICA: me se dost nelibi zeman kdekoli, ale koho to zajima, ze:)
    M4RC
    M4RC --- ---
    ECLECTICA: no jsem zvědavá, jak to dopadne
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Fuj, to je ostuda.
    Zemanovi se nelíbí Putnova účast na pochodu homosexuálů Prague Pride - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...putnova-ucast-na-prague-pride-fux-/domaci.aspx?c=A130519_111746_domaci_klm
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Letošní znělky mě moc baví:

    13. QUEER FILM FESTIVAL MEZIPATRA (2012) sada znělek letošního festivalu - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Eatmfgh83eY
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    M4RC
    M4RC --- ---
    MARTHINEZ: On je pro většinu hlavně provokativní fakt, že vůbec nekdo homosexuální nebo trans může být. Kdyby to tak nebylo a všichni tušili/věděli o co jde, homo, trans a spol. lidi měli stejná práva jako většinová společnost... atp. nemusely by se vůbec žádné Pridy pořádat. Vzhledem k tomu, že se v ČR takové věci objevují na veřejnosti poměrně krátkou dobu, je jen otázkou času (doufejme :), kdy tomu lidi trochu porozumí.
    MARTHINEZ
    MARTHINEZ --- ---
    M4RC: přesně jak jsi napsala, je to neinformovanost právě v diskuzích, já se ztotožňuji s názorem, že to je být hrdý na to si to přiznat a nestydět se za to, mám to stejně... Ale lidi tohle nechápou, proto je to provokativní pro většinu
    M4RC
    M4RC --- ---
    ISOBEL: Jasně, také souhlasím s tím, že být hrdá na svoji orientaci je k smíchu, stejně tak, jako kdyby byl někdo hrdý na to, že má dvě ruce - tady jde o to, jak s těma dvěma rukama naloží.
    Já třeba mohu říct, že jsem v určitém směru "hrdá" na to, že jsem v sobě nalezla v té dané době tolik síly, že jsem si přiznala svoji orientaci, že jsem ji byla schopná sdělit své rodině, přátelům, že v sobě nemusím nic potlačovat. Někdy tyto věci vyžadují hodně odvahy. Když si představím, čím musí procházet např. transsexuálové - tím teda nechci nějak hierarchizovat míru potřebné odvahy ;). Myslím, že mají být na co hrdí všichni lidé, kteří se potýkají popř. vyrovnají s něčím, co se jakkoliv odchyluje od představy "běžného".
    Co se týká Love parade ta zase odkazuje, pokud vím, na trochu odlišnou akci, která nemá s LGBT tolik společného a je spíš o hudbě.
    Jinak naprosto rozumím tomu, že se to označení může jevit jako diskutabilní a taky z něj nejsem nijak odvařená, ale jak jsem psala, ta akce nevyrostla na zelené louce, odkazuje na jiné podobné, podobně se nazývající...
    ISOBEL
    ISOBEL --- ---
    M4RC: Jasně že to záleží na interpretaci. Ale také také mi ten název nepřijde úplně šťastný, právě proto, že se dá interpretovat různě.
    Například pro mě byl natolik rozporuplný, že jsem se dost dlouho rozmýšlela, jestli tam vůbec jít. Přitom ta akce sama o sobě byla úplně skvělá, krásný festival lásky a respektovaných odlišností.
    Kdyby se to jmenovalo například Love Parade (btw zní skoro jak Pride :-) ) bylo by pro mě vše mnohem jednodušší.

    Prostě představa, že bych měla být "hrdá" na svojí orientaci, ja někde to dekladovat, e v mém vnitřním světonázoru úplně stejně k smíchu, jako "Obrana hrdosti normálních lidí".
    M4RC
    M4RC --- ---
    MARTHINEZ: když se odkazuješ na diskuse, v jedné z nich také zazněl názor (se kterým se ztotožňuju), že to neznamená být hrdý na sexualitu, ale na to, že se nebojíš přiznat si odlišnost, umíš se s tím nějak vypořádat nehledě na to, že Ti to většinová společnost nijak neulehčuje...atp.
    + název může odkazovat na podobné akce, pořádané po celém světě a na určitou historii s tím spojenou. Já bych v tom názvu velký problém neviděla. Problém je neinformovanost a nevzdělanost těch, kteří se ještě v dnešní době bojí toho, že LGBT jsou ohrožením tradiční rodiny, že jsou LGBT devianti a úchylové...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam