• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    KOVOUN
    KOVOUN --- ---
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    Stala se Praha ‘gay‘ metropolí? | PragueWatch: Praha pod lupou
    http://praguewatch.wordpress.com/2013/11/11/stala-se-praha-gay-metropoli/
    KOVOUN
    KOVOUN --- ---
    Back to the roots = žižkovský finalclub.cz, který navštíví Petra Flurr (queer punk/elektro-Berlin) spolu s hardcorovým supportem a taneční after.

    14. 9. 20:30h
    Final Club

    lajnap:
    21:00 - Palahniuk (cz - hardcore)
    http://bandzone.cz/​palahniuk

    22:00 - PETRA FLURR (de - queer punk/elektro)
    http://www.facebook.com/​PetraFlurrOfficial
    http://www.myspace.com/​petraflurr

    23:00 - Station To Station DJ´s (cz - new romantic bowie night)
    http://www.mixcloud.com/​stsprague/​station-to-station-mixtape-​1-by-vlad/

    01:00 - 05:00 Gothic Disneyland (cz - electronic avantgarde)
    http://​www.gothicdisneyland.com/
    http://www.facebook.com/​gothicdisneyland

    www.finalclub.cz
    KONNY
    KONNY --- ---
    Veřejný coming out - Prague Pride 2013 - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mxrPEQ9jzjk
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    M4RC: no jen mi to příjde trochu byrokratické
    M4RC
    M4RC --- ---
    LISTIKUS: myslím, že ti, kteří posuzují profesuru, by také měli být dostatečnou garancí...
    Prof. Dvořáková v nějakém rozhovoru říká, že prezident tímto aktem formálně uznává akademické činitele. Proč, protože akademická obec, ačkoliv je součástí státu, se z něj určitým způsobem také vyděluje - proto to uznání od prezidenta). Nicméně myslím, že se to dá někde dohledat na internetu.
    Neřekla bych, že je prezident figurka, zkrátka jsou jeho pravomoce omezené, což rozhodně není na škodu.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    M4RC: spíš nerozumím, proč to jde přes prezidenta, proč si tohle nedělají vysoké školy sami.
    S tím rektorem zase chápu, že má své podřízené, které mu garantují, že daný student vše splnil. Zato v tomot případě mi přijde že prezident je jen figurka. Stejně tak by to mohla podepisovat sekterářka ministra školství.

    Ale jinak neříkám, že mi příjde správné co Zeman udělal. Ale začínám si zvykat na egoismus lidí =o)))
    M4RC
    M4RC --- ---
    LISTIKUS: podpis prezidenta je v tomto případě formálním stvrzením, on opravdu není schopen tyto věci odborně posuzovat - a ani tu od toho není - k tomu je určená zvláštní komise. Sice to není úplně totožný případ, ale je to něco podobného, jako kdyby se rektor rozhodl, že nedá nějakému absolventovi diplom, ačkoliv by absolvent splnil všechny předepsané povinnosti k ukončení studia a nedošlo by ani k jinému pochybení. A přesto rektor na diplomu formálně všem absolventům jejich titul stvrzuje - ano, také "pouze" podepíše nějaké papíry, aniž by se pídil a ověřoval, zda Karel Vomáčka před komisí zodpověděl všechny otázky správně a zda jeho absolventská práce splňuje požadavky na takový typ práce kladené... Mně by zase osobně přišlo jako "stupidita", kdyby každého jednotlivce prověřoval (to se dělá jen v případě, když se objeví nějaká stížnost, vznikne podezření, že vše neproběhlo tak, jak mělo).
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    M4RC: ok a k čemu je třeba vlastně, aby to podepisoval prezident. Jednak odborně to není schopnej posoudit tak jediné co je schopnej posoudit je nějaké vystupování toho člověka. A jestli ani to není a má jen podepsat papír, kteréj mu někdo předloží....tak mě osobně to příjde jako fakt stupidita
    M4RC
    M4RC --- ---
    LISTIKUS: já si naopak myslím, že by se profesoři (nejen) měli vyjadřovat k politickému, společenskému a jinému dění. Veřejný prostor by měl být místem diskuse, střetem rozmanitých názorů. Spojujete "tytul" profesora s etikou, morálkou, či ho dokonce považujete za jejich nositele. Z tohoto pohledu je jedině správné, že MC Putna vyjádřil svůj občanský postoj. Rozhodně bych nekladla rovnítko mezi dodržování dobrých mravů a cestu ke stádnosti nebo tuposti.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ECLECTICA: nezlob se, ale to že si budu myslet že homosexuálita je nepřirozená a neetická není přečin proti zákonu, to je prostě jen můj demokratický názor.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LISTIKUS: jenže otevřeně vystupovat proti homosexualitě s velkou pravděpodobností je počinem, který lze pojímat jako hanobení skupiny, tudíž narážíme na to porušování zákonů, o kterém jsem psala níž.

    Mimochodem, nevíte někdo něco blíž k těm protestům proti sňatkům homosexuálů ve Francii?
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    tak možná úplně z jiného konce. Myslíte si, že má nějaký smysl aby prezident jmenoval profesory? nestačí, aby si ceremonial udělal jen daná vysoká škola a tytul se bral jako část karierního postupu.

    Já osobně, kdybych byl prezidentem, by se mi taky něchtělo jmenovat člověka, který by třeba veřejně vystupoval proti homosexualitě. Nebo člověk o kterém bych věděl, že ma rasictické myšlení apod.
    SUURJA
    SUURJA --- ---
    LISTIKUS:
    A co přesně myslíš tím "chováním na veřejnosti"?
    Já z nějakých extempore vím o akci s transparentem a tam si myslím, že vystupoval sám za sebe, nikoli jako vysokoškolský pedagog.
    A ač sama tenhle dualismus nemám ráda, tak na druhou stranu, když vezmu tvojí tezi "funkce má být nositel hodnot" a profesor by neměl na ulici mávat papírem s nápisem buzna, je to pro mě nebezpečně blízko k profesor by neměl spát s chlapama. Protože to nepochybně pro někoho amorální také může být.
    CHANNAH
    CHANNAH --- ---
    Tady jde spíš o to, že podle práva prezident nemá na výběr - viz http://robertpelikan.blog.idnes.cz/c/341911/Kauza-Putna-Jmenuje-nebo-muze-jmenovat.html Takže jeho osobní snahy někoho podle vlastních antipatií nejmenovat jsou nevkusné a zbytečné.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ECLECTICA: Tak takové definice bych se trochu bál. Beru že být profesor je už nějaký vážený tytul. Třeba jako být přezidentem. Proto tato funkce by měla být nositelem i morální a etických hodnot. Proto definovat to jako "zákon se neporušil je to ok" je trochu nebezpečné. Zákon neřeší všě. A příjde mi že arugmentuješ " někdo mě kopnul první tak ja ho na oplatku kopnu taky" není zcela šťastné řešení konfliktu
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LISTIKUS: už jsem na to odpovídala jinde. Pakliže neporušuje zákony a ustanovení vyplývající z pracovního poměru na své uiverzitě, má právo svobodně se vyjadřovat dle svého uvážení. Zcela taky pomíjíš kontext: nebýt Bátorova tažení proti homosexuálům, notně podpořeného z Hradu, s největší pravděpodobností by nebylo ani transparentu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam