• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAPřipravte se na katastrofu
    Poraďme si navzájem co by bylo nejlepší udělat... Tma, Malevil, Smrt trávy, Válka s Chtorrem, nebo třeba Den trifidů... Co kdyby ten den přišel?
    rozbalit záhlaví
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    trosku mi neni jasny, proc resite katastrofu podle filmu a knih, a delite je na kategorie - mylsim ze pri trose pozorovani soucasnejch dlouhodobejch problemu lidstva se da vypozorovat, co se asi tak muze stat.
    Meni se pocasi, stoupa hhladina more, radikalizuji se nezapadni zeme, ktere se dostaly k jaderne technologii, klesajici prirozena imunita lidi v civilizaci, epidemie starych chripek a vznik novych, balancujici ekonomicky system dluhu kazdeho danoveho poplatnika, zvysujici se majetek kartelu+ zvysujici se se zadluzenosti statu, prechod majetku zapadnich zemi do rukou vychodnich vlastniku...da se pokracovat

na kazdy z techle temat by se dalo ruzne polemizovat, ale fakt je podle mne ten, ze zapadni, neboli krestanska civilizace zaujima na nasi planete jen malou cast, a zatimco v uplynulych desetiletich technologicky dominovala, za nasich zivotu naskok ztratila, protoze kapital uz nelezi v Evrope a US, ale v Rusku a v Emiratech

Takze se da volne vygenerovat jakakoliv katastrofa typu zvedne se voda - exodus primorskych statu do vnitrozemi, ktery nebude schopny nemecko a svycarsko vzladat (nedavno sem byl v Dansku, kde mi Danove u prilezitosti konference o globalnim oteplovani vysvetlovali, ze ze stoupani hladiny maj opravdu realny obavy) a jakmile pro prostej pocet lidi selzou veskery civilizacni jistoty (zdravotni pece, policie, dostatek jidla) tak propukne ne ptaci a praseci, ale nejaka lidska chripka lepsi nez ty predesly, do toho se Arabove vrhnou znovu na Izrael a jedna Korea na druhou, jelikoz je v podobnym momente nebude nikdo resit.

Takze muj soukromej tip je, ze katastrofa bude nakombinovana z ruznejch veci dohromady, jeste by do toho mohli pristat chtorani a bylo by to komplet:)

Jinak, co se tyce planovani, clovek stejne musi myslet strategicky, je uplne fuk, jeslti se vyseka pomoci noze nebo devitky, a jeslti ma pripravenej ve skrini batoh s vecma nebo nema. veci je vsude dost, s tim bude nejmensi problem. nejvetsi problem bude vymyslet nejakej smysuplnej plan kam jit v dobe, kdy pravdepodobne nebude moc informaci o okolnim svete.
    tudiz jako zakladni technologie pro preziti jsou satelity a cokoliv co funguje skrz ne, jak tu nekdo psal outorovej pocitac, tak nejaky kombo satelitniho telefonu, gpsky, radia

LIMONADA: pro zacatecnika asi brokovnici
    VLAKODLAK: no zovna nase armada te v zadnym preziti nevyskolia, spis ze sis zvyk mrznout, nespat, hladovet, apod veci:)
    SVORO: zakladni problem skupin je psychika a vedeni. lidi nejsou zvykli byt sebou nonstop, a to az natolik, ze se zacly vysilat reality show big brother (enbo jaks e to jmenuje) coz je slabej odvar oproti situaci kdy jde o zivot. a dle myh zkusenosti z armady to u vojenskejch jednotek neni o moc lepsi
    SVORO: sam jsi velmi limitovanej v pripadnym stretu, a spouste dalsich veci (delba prace - muze se stat, ze celej svuj cas rozdelis mezi shaneni tepla,jidla,vody, pristresi a spanek)
    SVORO
    SVORO --- ---
    LIMONADA: IMHO paitnball je fajn :) pominuli jak psali kluci o zpětném ráz (fakt to neni jako ve filmech) tak ti dá pocit "skoro" realného ohrožení života (dost to bolí:) a je možné, že se naučíš jak se střelnou zbraní zachází a pohybuje. Jinak bych doporučil domluvit se na střelnici a zajít si tam zastřilet :)
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    LIMONADA: Mnoo, nevim jak na to koukaji ostatni. Ale ja strilel uz z ledasceho. A paintball bych prirovnal tak ke vzduchovce mozna. Ono palne zbrane mivaji zpetny raz a ten by zacatecnika asi hodne prekvapil (uz jsem videl i vyrazenej zub od pazby) :-)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    LIMONADA: no ad paintballka... Problem je v tom ze ta co ti nekde pujci nema tvar jako normalni zbran takze to na drzeni neni moc "vyucujici" lepsi je airsoft :)
    Navic ani airsoft ani paintball gun nema zpetny raz... Takze nejlepsi moznost je zajit si nekam na strelnici a pujcit si klasickou pistoli... Tam ti i vysvetli zakklady drzeni, postoje a ovladani zbrane.

A co se jednoduchosti ovladani tyce... no nevim... asi pistole CZ75 typu. Na tom neni co vymyslet. Nasadis zasobnik odjistis, natahnes a strilis...
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    heh, no jo, vy znalci, ja treba zbranim vubec nerozumim, proste jsem se o to nikdy nezajimala.

je treba dobra pruprava na strelbu painball? rada bych si to konecne zkusila, a zajima me jaky to vubec je drzet v ruce zbran (a jestli se to da aspon trochu srovnavat s realem)
    a doporucili byste vubec strelnou zbran nekomu, kdo s tim ma minimalni zkusenoti?jestli ano tak jakou? co je nejlepe ovladatelne pro amatera? (myslim pri prilezitosti katastrofy)
    SVORO
    SVORO --- ---
    PAMETNIK: aha asi drobná chybka, jinak ty ankety co tu byly jsou ted na nástněce
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    SVORO: Prave ze ani na nastence nic nevidim. Je tam seznam filmu s katastrofickou tematikou a pod tim tri odkazy na stazeni. Nic vic. Ze by mi FF neco nezobrazoval ??
    Ale k anketam se vyjadrim: 1) Pokud se katastrofou nemysli nastup lidske blbosti, tak nepredpokladam. 2) Ne, nejsou. Vanoce se u nas neslavi :-)
    SVORO
    SVORO --- ---
    PAMETNIK: Mno tady jsou dvě 1)JMyslíte si, že nás čeka nějáká větší katastrofa? A přiúravujete se na ní? a 2)Jsou letošní Vánoce pro Vás katastrofa?

a jinak ty co tu byly tak jsou v archivu tam se dosatneš přes nástěnku :)
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    SVORO: Kde mate ty ankety, ze je nevidim ??
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    chybi mi tam dve volby.
    Kazde vanoce jsou katastrofa a zrusil bych vanoce :)
    SVORO
    SVORO --- ---
    Tak nová anketa :))
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    SVORO: asi stejne jako by si pletli napr M4 s HK416 :)
    SVORO
    SVORO --- ---
    MAWERICK: Mno celkem fascinuje jak si lidi pletou SA 58 a AK-47 :D
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    SVORO: uz mlcim :)
    SVORO
    SVORO --- ---
    MAWERICK: Vím :) Jsem trochu znalý :D
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    SVORO: tenj funguje i na M4
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    myslim ze zakladni problem M4 je jeji zaklad v M16 :( jinak je to dobra zbran.
    SVORO
    SVORO --- ---
    NAGASAWA: :)) Jak tam problikne ten zásobník do MG 36 :))
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MAWERICK: vicemene ale gif je prozatim jenom jeden :)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    NAGASAWA: tohel uz dneska nastesti jde skoro s kazdou zbrani :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---

notoricky znamej gif ale pro ilustraci nikdy neuskodi..

M4 Sopmod
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SVORO: heh tak to je slusny :))
    SVORO
    SVORO --- ---
    NAGASAWA: :) Mi připomělo jak jsem se 11.9.01(nebo těsně po) zúčastnil LARPu v Praze část děje se odhrávala u ambasád v noci a při jedno setkání na nas vlítla zasahovka... tak posranej jsem v životě nikdy nebyl... pak jsem to naštestí ukecaly dostali blokovou pokutu 100 Kč a klid....
    P.S. se divím, že po nás rovnou nestříleli jsme tam měli pěknej arzenál airsoft gunů :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SVORO: a to je fakt :) coby alternativa by se dala G36 uznat. Predloni jsem ji mel v airsoft podobe pujcenou od sefa, vezl jsem ji bez pouzdra autobusem a kouzelnou shodou nahod a okolnosti zrovna hlasili ze v americe kdosi zautocil na civilisty automatickou puskou. Jeste nikdy se mi nestalo abych nemusel pri prodirani se k vychodu rikat "s dovolenim" a akorat jsem s omluvnym usmevem prosel prazdnym prostorem ven.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam