• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAPřipravte se na katastrofu
    SVORO
    SVORO --- ---
    MAWERICK: Jsem koukal po netu a našel toto http://www.mvcr.cz/soubor/ohrozeni-prirucka-pdf.aspx Pro případ ohrožení - Příručka pro obyvatele
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    aha :) Tak to jo:)
    SVORO
    SVORO --- ---
    MAWERICK: Tak měl by jsi se to dozvědět na MěÚ na netu jsem potom nepátrl, já se k tomu dostal přes známeho na úřadě...
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    SVORO: Tak ono se toho hodne rusilo. Mas asi starej seznam :-P
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    SVORO: :D ty jo... to me nenapdalo.. kde se k tomu da dopatrat? nekde na webu? :)

navic musis brat v potaz jak jsou tyhle informace stary :)
    SVORO
    SVORO --- ---
    BTW víte kde je Váš nejblížší kryt CO? já jsem se u nas potom pídil a dozvěděl jsem se, že pro naší oblast je v našem baráku, a že tu máme mít sklad materiálu CO (masky, zdravotnický material apod...) Tak jsem barák (vlastní barák) prolezl celej a světe div se nikde nic...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    myslim ze migrace bude skoro 100% potreba. ALe spon prvnich nekolik mesicu ci dokonce let... Kvuli zdrojum...
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    Podle mne samotar ma lepsi sance v prvnich nekolika dnech. Pak uz skupinka, radeji ale mensi. Nejakych 5-10 (max do 20) spolehlivych lidi.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    KORNY: tak ale muzou nastat situace, kdy migrace bude jedinym resenim, viz resident evil.
    taky jsem spis za usazeny zpusob zivota, ale proste nemuze clovek pocitat stopro s tim ze to pujde
    KORNY
    KORNY --- ---
    Nejlepší by bylo spolehnout se sám na sebe, ale víc hlav víc ví a dokážou se taky lépe ubránit a celkově kooperovat, bohužel ale větší skupina lidí budí větší pozornost, proto bych se přidal ke skupině, která už má nějaký zázemí, ale lítat někde po krajině ve skupince dvaceti lidí sem a tam to fakt ne.

Až se to stane, tak deset dní po katastrofě sraz na hoře říp, budu tam mít schovanou lahev nečeho tvrdýho na vystřízlivění :)
    SVORO
    SVORO --- ---
    MAWERICK: V poho, ale už jsem tu někde psal výhody a nevýhodo solo, menší a větší skupiny :) Co se týká potravin vybaveni vody apod..
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    SVORO: ja ti to neberu :) jen se ptam :)
    Ja si myslim ze je to spis naopak...
    SVORO
    SVORO --- ---
    MAWERICK:
    NAGASAWA:
    Jsem chtěl napsat "mám" :) a proč - znám svoje schopnosti svoje limit a meze, dál jsem schopen se postarat sám o sebe a pár lidi navíc co se týče potravin a vody první pomoci a vybavení, ale taky jsem psal, že se přidám :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    taky si myslim ze skupina ma vsechny vyhody at uz se jedna o pomoc pri zraneni, kooperaci, najezdech a socialnich vazbach celkove.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    proc myslis ze samotar ma vetsi sanci?
    SVORO
    SVORO --- ---
    VLAKODLAK: Mno tam řešili co je vlastně lidská a nelidská zbraň taky :) ad vojna IMHO 3 měsíční ZVS by nikomu neuškodila :)

NAGASAWA: Mno jako soliter má větší šanci na přežití :), ale pokud bych chtěl (jako, že chci) budovat/znovu obnovoat "spoelčnost" tak se budu muset přidat k nějaké "frakci" a armáda má holt několik podstatných plus:)
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    PAMETNIK: rozdíl mezi zbraní na zastrašení druhýho chlapa a na jeho zabití je pěkně popsanej v Geroldovi, když hlavnímu hrdinovi vrazili do rukou napalmomet :)

MAWERICK: člověk by skoro až litoval, že zrušili vojnu :D
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    nejvetsi prinos bych videl v tom ze armada byva skolena a cvicena na preziti v extremnich podminkach... coz hje knowhow ktery se hodi :)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    za me by asi zalazelo na konkretni situaci... Myslim treba na tom jak by ty lidi fungovali, co by chteli jakk toho dosahnout a tak...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    A jeli byste v pripade katastrofy jako soliteri nebo byste se pridali k nejake polovojenske frakci pripadne ke zbytkum armady? Precejenom armada ma relativni zazemi a relativni prisun potravin v kazde situaci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam