• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAPřipravte se na katastrofu
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    takze to vlastne mame dost vesely vyhlidky co? :)
    prezijem 2012 a 2032 nam na hlavu spadne sutr :)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    VLAKODLAK: ja vim :)
    (a proc by nemohl byt? :)))
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    MAWERICK: 2012 není o šutru
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    no ale 2032 je o 20 let pozdeji :) to se mi nelibi:) to uz budu starej chlap :) nechce ten sutr tech 2012 dodrzet? :))))
    SVORO
    SVORO --- ---
    FRONEMA:
    VLAKODLAK:
    Tak Bruce nás nezchrání, už je starej ;)

Za chvilu bude nová anketa ;) na tohle téma.
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    FRONEMA: ani to číst nebudu a spokojim se s tim o pár dní staršim článkem http://www.novinky.cz/veda-skoly/188071-rusko-chce-misi-k-asteroidu-ktery-se-za-26-let-priblizi-zemi.html kde říkaj, že do nás nenarazí :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Ruští vědci: Za 26 let narazí do Země obří asteroid. Musíme jednat | DigiWeb.iHNed.cz -
    http://digiweb.ihned.cz/c1-39669870-rusti-vedci-za-26-let-narazi-do-zeme-obri-asteroid-musime-jednat
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    CYBERKOTLIK: ja teda nevim, ale mam dojem ze se tady resi to co si napsal......mam trochu pocit jako bys tu diskuzi predtim necetl. to ze obcas humorne zavitame do mene realnych problemu (jako zombie apod - proste ta filmov knizni zabavna inspirace) beru spis jako pobaveni.....

globalni oteplovani - no to je tema ktery tady rozvijet nechci, lepsi je opravdu nazev klimaticke zmeny. protoze vetsina vedcu potvrzuje, ze stejne jako otepleni nam hrozi i mala doba ledova. takze "globalni oteplovani" povazuju jen za jednu z velkych medialnich bublin.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    CYBERKOTLIK: jen bych poupravil info o kapitalu - nejsou to emiraty a rusko ale cina a indie. Emiraty jdou financne paradoxne ke dnu a Dubaj se topi v dluzich.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    GAF: slovo pocitac je zavadejici, a) je dneska pocitacem kazdej moderni telefon, b) clovek pocitac nepotrebuje, treba muj telefon zvlada chytani radia i navigovani rpes gps vklidu. jinak existrujou satelitni telefony a notebooky. zdroje elektriny je hodne, solarni nabiejcky, nabijekcky na kliku, elektrocentraly....jen v aute s emi povaluje jedna baterka na kliku a jedna s magnetem a civkou

chovani s enijak nezlepsilo, cely lidtsvo jde psychicky dolu a resi vic a vic ruzny syndromy, deprese a dusevni problemy. driv vedl zkratka ten nejsilnejsi/nejchytrejsi a nebylo moc co resit, dneska by trvalo dost dlouho, nez by se k tomu lidi zase dostali

SVORO: pokud se potrebujes presunovat, tak se nevyhnes setkanim s dalsimi lidmi, a jako samotar s vybavenim, tkery treba muze byt vzacny, je zkratka riziko napadeni vetsi, nez u skupiny,zalezi koho potkas

SVORO
    SVORO --- ---
    GAF: [ SVORO @ Připravte se na katastrofu ] CBYRKOTLIK myslel asi tenhle můj post

GAF: Mno jde o autoritu, kterou jedinec dokáže "vyzařovat" jinak je dobrý si "užít" nějakej teambuilding tam se dá trochu zjisti jak na tom jseš v rámci teamu či leadru :)
    GAF
    GAF --- ---
    SVORO: Bylo zajímavý, mít možnost přesně srovnat, na kolik se zlepšilo / vyvinulo / změnilo chování jednotlivců ve skupině, schopnost vůdčích typů vést nebo teammemberů být vedený (což se vlastně taky může rozvíjet a umět) a nebo něco úplně novýho třeba.

Změnilo od doby ledový třeba. Nebo stačí do doby nám dobře známýho starověku, že Egypt, Řecko, Mezopotamie a tak.

Něco mi říká, že se to téměř nezměnilo. Ale zase od doby co lidi přemýšlí určitě jo - vždyť řeč, žejo... Další vynálezy tohoto typu by mohly přijít znova. Taková nanotechnologie by mohla úplně změnit pojetí toho, co je člověk zač, co může být zač nebo života jako takovýho. Stejnej rozměr změn jako řeč...
    KLA
    KLA --- ---
    Omlouvám se že nestíhám řešit klub (moc školy) a jsemmoc ráda že se o to SVORO stará
    GAF
    GAF --- ---
    CYBERKOTLIK: tušíš, jestli jsou nějaký ty outdoorový počítače s generátorem co se dá přenášet? Nebo něco prostě... neznám zdroje elektřiny alternativní k nabíjení baterky ntb ze sítě, ty třeba jo, tak se ptám...
    SVORO
    SVORO --- ---
    CYBERKOTLIK:
    Ano souhlasim s tebou, že to příjde pomalu (přesto rychle) aniž by jsme si toho všimli. Nebo spíš chtěli všímat.

ad ten střet nebýt cílem útoku nebo nebýt na místě útoku je dobré, ale mnohom lepší je vědět o útok a vlakat protivníka dopasti, pokud nejsem schopen porazit ho v pasti musím vytvořit takové podmínky abych byl schopen ho porazit. Nevím kdo to řekl,ale "Jsem nucen prohrát mnho bitev abyc vyhrál valku" sazim na rusa či asiata a zapad si todle nejede. Citovat umění války tobě by bylo nošením dřívý do lesa :)

Ano jsem limitován třemi věcmi a to časem (den má 24h né vic a né míň), schopnostmi a prostředím. BTW zkoušel jsem si rozdělat oheň lukem a trvalo mi to skoro 2,5 h vím kde jsou me limity chtěl jsem je poznat a poznal třebas šerm pod tvím vedením byl jeden ze zasadních zlomů jak uvažovat jinak. Viz ta závorka ano mez to musím dělit svůj čas a zbytek je na zlepšovaní podmínek-stavu:)

Psychologie skupiny mi děla asi největši problém, pamatuji si jeden tvůj trening kdy jsi měl dost spoždění, lidi zevlovali v tělocvičně a byli happy z toho, že tam nejsi, nechal jsem je nastoupit pozdravil a těsně než dal povel k rozběhaní si vešel ty (pak jsem dostal seřváno jak malej kluk), ale někdo to udělat musel a Taurus ani Alistair se k tomu neměli, vzal jsem si z toho ponaučení, nést zodpovědnost za skupinu znamená unést zodpovědnost sám za sebe a své činy, takže vím, že jsem schopen vést lidi, a unest ta rozhodnutí, která učiním, ale naprosto klidně vedení nechám na někom jiném v kom budu spatřovat autoritu, a jeho rozhodovaní bude pro mě přínosem
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    trosku mi neni jasny, proc resite katastrofu podle filmu a knih, a delite je na kategorie - mylsim ze pri trose pozorovani soucasnejch dlouhodobejch problemu lidstva se da vypozorovat, co se asi tak muze stat.
    Meni se pocasi, stoupa hhladina more, radikalizuji se nezapadni zeme, ktere se dostaly k jaderne technologii, klesajici prirozena imunita lidi v civilizaci, epidemie starych chripek a vznik novych, balancujici ekonomicky system dluhu kazdeho danoveho poplatnika, zvysujici se majetek kartelu+ zvysujici se se zadluzenosti statu, prechod majetku zapadnich zemi do rukou vychodnich vlastniku...da se pokracovat

na kazdy z techle temat by se dalo ruzne polemizovat, ale fakt je podle mne ten, ze zapadni, neboli krestanska civilizace zaujima na nasi planete jen malou cast, a zatimco v uplynulych desetiletich technologicky dominovala, za nasich zivotu naskok ztratila, protoze kapital uz nelezi v Evrope a US, ale v Rusku a v Emiratech

Takze se da volne vygenerovat jakakoliv katastrofa typu zvedne se voda - exodus primorskych statu do vnitrozemi, ktery nebude schopny nemecko a svycarsko vzladat (nedavno sem byl v Dansku, kde mi Danove u prilezitosti konference o globalnim oteplovani vysvetlovali, ze ze stoupani hladiny maj opravdu realny obavy) a jakmile pro prostej pocet lidi selzou veskery civilizacni jistoty (zdravotni pece, policie, dostatek jidla) tak propukne ne ptaci a praseci, ale nejaka lidska chripka lepsi nez ty predesly, do toho se Arabove vrhnou znovu na Izrael a jedna Korea na druhou, jelikoz je v podobnym momente nebude nikdo resit.

Takze muj soukromej tip je, ze katastrofa bude nakombinovana z ruznejch veci dohromady, jeste by do toho mohli pristat chtorani a bylo by to komplet:)

Jinak, co se tyce planovani, clovek stejne musi myslet strategicky, je uplne fuk, jeslti se vyseka pomoci noze nebo devitky, a jeslti ma pripravenej ve skrini batoh s vecma nebo nema. veci je vsude dost, s tim bude nejmensi problem. nejvetsi problem bude vymyslet nejakej smysuplnej plan kam jit v dobe, kdy pravdepodobne nebude moc informaci o okolnim svete.
    tudiz jako zakladni technologie pro preziti jsou satelity a cokoliv co funguje skrz ne, jak tu nekdo psal outorovej pocitac, tak nejaky kombo satelitniho telefonu, gpsky, radia

LIMONADA: pro zacatecnika asi brokovnici
    VLAKODLAK: no zovna nase armada te v zadnym preziti nevyskolia, spis ze sis zvyk mrznout, nespat, hladovet, apod veci:)
    SVORO: zakladni problem skupin je psychika a vedeni. lidi nejsou zvykli byt sebou nonstop, a to az natolik, ze se zacly vysilat reality show big brother (enbo jaks e to jmenuje) coz je slabej odvar oproti situaci kdy jde o zivot. a dle myh zkusenosti z armady to u vojenskejch jednotek neni o moc lepsi
    SVORO: sam jsi velmi limitovanej v pripadnym stretu, a spouste dalsich veci (delba prace - muze se stat, ze celej svuj cas rozdelis mezi shaneni tepla,jidla,vody, pristresi a spanek)
    SVORO
    SVORO --- ---
    Snad se ni do konce roku povede přidat něco na HOME za návrhy děkuji :)
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    MAWERICK: Ano, tak nejak. A mnohe se taky prestavely na jine pouziti.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    LIMONADA: problem s tema krytama je v tom ze jsou drahy na udrzbu a hodne z nich je bud vykradenejch nebo se do nich stahujou fetky a bezdaci... Takze uz je stat neudrzuje...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam