LALINA: no ne já to myslel spíše tak, že lidi dnes nemají ani tušení co jsou zač. odmalička jsou drezůrovaní k tomu aby z nich byly bytosti závislé. společenské normy, které se ti vpalujou do hlavy odevšad možně rodiče škola televize okolí tě svazujou a omezují. Já nevim seber si třeba klasiku. není problém dneska potkat babu nalíčenou a stačí, když prohodíš něco vhodného někomu jinému k jejímu mejkapu nebo oblečení tak aby to slyšela hned si to veme osobně a už energii pouští a vali na hajzl napravit něco co není. Jako je fakt, že čím je jedinec starší tím víc přichází na to, že je tento svět přeplněn cipovinama a těch důležitých věcí je podstatně míň jo, ale prostě kurwa žijem v době, kdy se preferujou vědomosti posledních dvou století jako by nic předtím nebylo. civilizovanej člověk ti kvačit kolem ohně a nabírat energii nepude. já jo bo vim, že to funguje :P .... je tu strašně moc věcí, na které se sere a na které lidi zapomínají. největší wamp téhle doby je mainstream. a ten je všude a dotkne se tě kdykoliv kdekoliv. takže ideální obrana proti vysávání energie je důvěra ve svou existenci a pokud možno osekání všech těch prvků, které mainstream používá k výplachu tvé duše. no a samozřejmě zkoumání sebe sama. číst číst číst. a zaměřit se na to co tu je mnoho staletí a je to určeno pro lidi. pro jejich duševní a fyzickou pohodičku. a to rozhodně mainstream prostě nejni :)