• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PRAASHEKBORDERLANDS ... Check me out - I´m dancin! I´M DAAAANCIN! "Time is bullets."

    rozbalit záhlaví
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    PRAASHEK:
    JAACOB:
    Tak vzpomínám, že při vydání Borderů, kdy byl Rage ještě daleko, se říkalo o Borderlands :"Jo jasně, to je takovej ten jinej Rage."
    Bohužel, až na grafickou podobu to fakt na obrázkách a videích v tý době vypadalo hodně podobně.
    Jinak asi jasně, ohledně náplně by to bylo cca podobně jako srovnávat Baldury a Diablo. Nicméně......
    JAACOB
    JAACOB --- ---
    PETRPEDROS: ja bych to zas tak nehrotil... Koneckoncu kdyz si nekdo rekne, ze udela nejake postapo, tak tam musis narvat primarne neco pousti a skal, zbytky civilizace a buginy jako z Mad Maxe..
    Kdyzuz, tak bych prave spis tvrdil, ze vsechny postapo hry jsou vykradacky Mad Maxe.. ;]
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    JJ.. no zarazi me ze moc to RAGE nevymazlili konec a opravdu to vypada jako kdyby v půlce projetku to usekli a dali tam rovnou konečné titulky. No spíš mě překvapilo že oznámili RAGE takhle brzy a vydali to až v roce 2011 kdy už dávno Borderlands fungoval.. No je jasné že určitě jedna hra od druhé to dost brutálně zkopirovala i když v Borerlands je uplne jina planeta a v RAGE je zeme po dopadu meteoru prostredi je uplne totozne jako ze rozsekane mosty krajina i mesta do kterych se dostanete jsou uplne stejna i zbrane mi prisli dost podobne a dokonce vozitka ve kterych se jezdi totozne.. No jedno nebo druhe je opravdu dukladna kopie.. Ted jeste tedy zjistit kdo od koho kopiroval.-
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    PETRPEDROS: Záleží jestli to posuzuješ ohledně začátku projektu nebo ohledně doby vydání. Já sobně jsem zaslehl první věci ohledně Rage myslim kolem roku 2005/2006. Zatímco o Borderlands jsem se doslehl ani ne rok před vydáním. Těžko říct, jeslti jenom se ke mě nedostali informace a začal se vyvíjet mnohem dřív, nebo to dokázali spachtitm během tak krátký doby (dejme tomu že začali třeba rok před tím, než vypustili nějakou první zprávu). U Gearboxu člověk nikdy neví. I tak by to znamenalo, že klidně chytili první infa o Rage dejme tomu v 2006,, kolem roku 2007 začali makat na něčem(borderlands), co by ID aspoň trochu vypálilo rybník a 2009 to stihli vydat s tím, že budou ještě o trochu dřív než ID s Rage. Holt, kdo mohl čekat, že to ID nakonec protáhnou ještě o další dva roky, když už se holedbali jak to maj ve 2009 téměř ve finální verzi, což se potom ukázalo jako asi nesmysl, s přihlédnutím k nedoladěnosti a osekanosti Rage.
    Jak říkám, jenom vycházim ze svých podkladů, který ale samozřejmě nemusej být správný. Jenom jako teorie a jak se dostávlai informace postupem času ke mě.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    N0NECZ: přišlo mi že Borderlands je o trochu starší jak RAGE
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    PETRPEDROS: Bohužel o Rage se, alespoň ohledně mojeho infa mluvilo dřív, než o Borderech. Takže, vzhledem i k postupům ID a postupům Gearboxu, bych věřil, že gearbox se případně když už nechal inspirovat v té době dostupnými materiály z ID. Těžko říct jak dlouho se projekty různě drželi pod pokličkou a v jakých stádiích. Jak poslední dobou pozoruju Gearbox, mají zázemí na to, udělat/dodělat docela rychle průměrný titul. Viz DukeNukem:Forever, který sice nebyl žádná pecka, nicméně v těch 13ti ze 14 let to bylo někde u bodu mrazu a poslední rok to Gearbox dotáhli. Nyní asi něco podobného čeká ColonialMarines (doufám, že to nedopadne jako Duke).
    Nicméně zpět. Myslim že ohledně těhle věcí se spíše Gearbox nechali inspirovat řadou titulů před nimi. Krom toho, hodně lidí už řvalo po nějakém novém postapu, kdy ještě k tomu x z nich zklamal oblivionský Fallout made in Bethesda. Myslim že s trochou fištrónu nebylo těžký si spočítat, že i kdyby Borderlands dopadl průměrně, pokud ho v dané díře stihnout uvést na trh (což se povedlo), vydělá si na sebe. O tom,že se jim ještě k tomu povedla dobře hratelná věc, i když bez nějaké velké hlubokomyslné filosofie a RPG postavení, není asi moc sporu.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Dokonce recenze která to dosvětšuje...
    Recenze a test: RAGE – dobrá akční hra od tvůrců DooM, ale i ukázka tvůrčí herní bídy a stagnace - DDWorld.cz
    http://www.ddworld.cz/herni-sekce/recenze-her/recenze-a-test-rage-dobra-akcni-hra-od-tvurcu-doom-ale-i-ukazka-tvurci-herni-bidy-a-stagnace-5.html
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Nepřišlo Vám že RAGE je hodně velká napodobenina BORDERLANDS akorád to nemá malovanou grafiku...
    EZEE
    EZEE --- ---
    Skeče, návrhy a modely z Borderlands 2 - GAMES.cz
    http://games.tiscali.cz/video/skece-navrhy-a-modely-z-borderlands-2-57834
    JAACOB
    JAACOB --- ---
    Borderlands PC update: Steam cloud saves, stat tracking -Destructoid
    http://www.destructoid.com/borderlands-pc-update-steam-cloud-saves-stat-tracking-211008.phtml
    JAACOB
    JAACOB --- ---
    EZEE: jj - mam pocit, ze to resili v ramci nejakeho updatu a savy uz by mely byt na steamu v cloudu..
    EZEE
    EZEE --- ---
    PETRPEDROS: mozna steam cloud?
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Jestli mate originalku tak jsem to po preinstalaci spustil a nacetl se mi profil podle toho jak jsem mel prihlasovaci jmeno.. Takze vypada ze maji ulozene vase posledni trapeni na jejich serverech.. Nebo jak by bylo mozne ze jsem hru nainstaloval na nove PC a jsem tam stejne jako na starem PC
    EZEE
    EZEE --- ---
    JAACOB: ja to rozjizdim asi po 15. :)
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    az budete 65 tak muzem dat :D tedy ostatni charry mam na nizsim levelu
    JAACOB
    JAACOB --- ---
    LOJZEE: az budes kolem petadvacitky, dej echo - dal bych si zase sparring, ale poctvrte uz to rozjizdet nebudu.. ;]
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    EZEE: sem to odinstaloval a koupil na steamu.) i textury prokoukly a slape to pekne. vcera na jeden zatah 13 lvlu, pecka..
    EZEE
    EZEE --- ---
    LOJZEE: to mi pripomina HL2, reinstaluj a aplikuj patche
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    LOJZEE: to je asi francouzská verze
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    hola, nestalo se vam, ze by po zapnuti brdlnds enemies(AI) meli roztazene ruce a nebojovali a jen se nechali zabijet? nevite, co je to za bug? prip. jak ho odstranit? dik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam