• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAJENMMORPG turisté
    Kde všude jste hráli, texty, fotky, doporuceni, rady, varování..
    rozbalit záhlaví
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    77WHITE: rád bych byl kdyby bylo, ale právěže ustálený to není.

ELIDOR: ty a ani 77White (kterej je teďv kludu PUBG - PLAYERUNKNOWN´S BATTLEGROUNDS, kterej je taky ea a je to nejprodávanější hra v současnosti) nemáte pravdu. Díky velkému úspěchu ea u Conana Exiles bude hra při vyjití plné verze mnohem větší, a bude obsahovat mnohem více herních mechanik a obecně obsahu. U battlegroundu si hráči pochvalujou jak výrodce s nima komunikuje a dělá přesně to co potřebujou.
    To samé u Citadely. Nebo Astroneer. Ten vydělává i na tom, že ea má ve své mutaci i Xbox, tedy Microsoft.
    Jede v tom kompletně next gen MMO a hry obecně.

je jasné, že lidi jako vy si to pak chytrácky koupíte tři roky po vyjití ve slevě za 5 euro, ale takový hráči toho moc hernímu vývoji nepřinesou. Kdyby všichni měli stejnej přístup jako vy, tak existují jen hry co vyrábí společnosti jako EA nebo Ubisoft, do toho by občas vyšlo něco nedodělanýho jako NMS a jednoduše ostatní by neměli finance.

Já naopak když kouknu co hraju, tak z toho vleká část ea proces využila a bylo to ku prospěchu. Jenom u Conana 256 spokojených hodin s kamarádama.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    VIRIK: No, a oni to sou ustalene vyznamy:) alfa se snazi dostat do funkcniho stadia a dostava core doporadku, beta cizeluje mechaniky, balancuje, doplnuje, optimalizuje. To ze nektery alfy jsou funkcni, je spis vyjimka nez pravidla.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    77WHITE: každá firma tomu říká jinak, někde betatesting, jinde alfa, to nejsou ustálené významy.
    Zahrnuje se to obchodním názvem předběžný přístup ea, což může znamenat hratelnou téměř finální verzy, stejně jako to co říkáš, technické demo.
    Oproti DaL ale jsou dema Conana nebo Citadely docela funkční. Chyby poctivě hlásíme (já i kamarádi) a máš pravdu, podporujeme vývojáře, který tak dostávají financ i testery na dodělání hry. Pokud to za rok/dva dodělají a my dostaneme pak plnou hru, tak juúppí, je to příjemný bonus. Jak říkala moje kamarádka, po zkušenostech s FunComem je lepší tam mít přístup a zastavit je v některých jejich šílenostech a navádět tím správným směrem :D oni jsou dobří, ale potřebujou trochu korigovat :D
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    VIRIK: Alfatestery. Alfaverze znamena, ze se vychytavaji gamebreaking bugy, hra nemusi pomalu ani bezet, nejsou funkcni zakladni mechaniky nebo se stale vyvijeji. Hra se s kazdym patchem muze "rozbit" atd. Nevim proc to kupujete a nadavate na nefunkcnost, koupit alfu znamena spis snahu podporit vyvojare (eventuelne si zagamblit a ziskat v budoucnu dobrou hru za mensi penize)...
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    77WHITE: nezapoměli. Ale těžko můžou dělat betatestery, když se díky zásadní chybě ani nepřipojí.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    TAJEN: Lidi nejak zapomneli, co slovo alfaverze vlastne znamena:)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    no, DaL je hroznej nedodělek, ale něco z toho časem bude. Potenciál to má obrovskej, ale je pravda, že vypustili úplnou betu.

Nejhratelnější je teď ta Citadel, to jedeme na našem serveru a teda je to skvělý a na to, že je to vlastně demo je to super. Tam místo propracovaných simulátorů pindíků nebo perfekcionalistického modelování vlastního avatara se rozhodli nějdřív udělat základy, jak herní, tak designové, v craftingu, obtížnostech i výbavách. Jejich svět je ze všech těch tří her nejlepší, nejroztodivnější a přitom velice funkční a i krásný. Není frustrující a přitom chyby trestá. Je to div, že někdo myslí hlavou a staví od základů (snad to nepodělají :))).

I ten Conan, sice lehce funcumuje, ale roste a pořád je to velice dobrá hra.

A jako úspěšný vývoj z alfy bych zmínil i Warframe, který roste hodně a je hodně slušný.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    LOL mne uz nejakou dobu prijde, ze to je regulerni business model - nekonecnej alfa/beta test :D nechaj lidi zaplatit za predbeznej pristup a k final releasu se nikdy nedostanou, nebo jo, ale brzo potom nechaj tu hru proste umrit a behem toho uz jede alfa test neceho jinyho :D
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    Po dvou hodinach marne snahy dostat se dohry muzu rict DaL muze jit do hajzlu.. za tu zabugovanou alfu by meli lidem platit a ne zani chtit 23 E .. a nebo free alfa a hotovou hru si koupit .. ale to by se jim nato stejne minimalne 80% lidi vysralo...
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    VIRIK: Tak ted jsem se uprime zasmal, vazne mi to pripomelo v jakem stavu vysel tenkrat Age of Conan, veterani jiste vzpomenou a jak nekdy ve druhem nebo tretim patchi nam Fucom hrde oznamil, ze opravli bug jez zpusoboval spatne zobrazovani spodniho pradla, coz bylo jiste nesmirne vice podstatne nez to, ze v te dobe uz mesic nefungovala aukce, chybely questy na poslednich deset levelu a obden padaly servery :D Tak je videt, ze se za ty roky poucili no ;)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    Conan Exiles

tak jsem koukal na twitch, co bude v CE za novinky.
    No a FunCom nezklamal, zase se zabejvá kravinama.
    přibude lednička. Tady sud na fermentování potravin (a můžu to zkvasit - ano, zde ano) a lze si postavit pasti na ryby a úly. Takže hádejte co budete vařit a pak pít vychlazené.

Samozřejmě, je tam ten nový biom, nový styl architektury a pár věciček jako nový vzhled ponků a kuchyně a samozřejmě kožešinky... achjo... norové...

ryby mají bohatý styl servírování....

A co třeba aby mohli mít hráči víc levelů? A optimalizace? A třeba nějaký animace boje a nejen tu jednu, co to má (no, přidali kotrmelec) ... a nějakou inteligenci nepřátelům? A nějaký i vesnice, kde vás hned nezabijou? A schopnost npcček vylézt kopeček? Animace otroků? Napravení bugu, že po restartu serveru se všichni otroci zastaví a musí se vytáhnout a zase nasadit zpět do ponků a ohňů?

jo, my se na to někdy podíváme... hlavně, že si užijete přece tý chlazený medoviny a pravé norské tresky.

Jako pěkný, jde to sice dobrým směrem, ale začínám mít pocit, že to funcomatí.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    TAJEN: Beta verze DaL má strašně dlouhej loading, ideální na čtení knih nebo dát děti spát.
    U toho steamu máš něco špatně, steam občas zlobí a ale až takhle ne. Já tam mám tisíc her, bych se zbláznil kdyby to takhle fungovalo.

Jináč proto taky píšu a říkám, že hraju spíš tu citadel, která má jinej koncept, a člověk by řekl že i prázdnější svět, ale ono to funguje a je to nesmírně zábavné a hratelné.
    Kup si oboje, já i Kid už jsme to udělali. DaL je dobrej projekt, ale ještě bude trvat než to bude funkční. Mně předevčírem chytnul nějakej skřítek a moje postavička zkameněla nebo co (nemohl jsme se hýbat, nic, a přitom on mi ani moc neubíral), hrál jsem to jako lokal koop a ani kamarád mi nepomohl, snažil se mlátit do toho skřítka, ale ten měl nesmrtelnost (a přitom nízkej level) takže mne ten blbeček minutu bil než jsem umřel a po cestě ke svým věcem jsem skočil na cestě přes kámen (cca 1 metr pád) a ten mne zabil, takže jsem o všechno přišel (i když mám postavený truhličky kde se dá), páč ty nejdůležitější věci jsem měl zrovna u sebe – a to jako nene, nebudu se zase frustrovat a hodiny to shnánět znova (páč suroviny na tyhle konkrétní věci jsou tam vzácný a daleko). V tý hře nefunguje ani běh do kopce.
    Ale vyplatí se to koupit, porotže teď to stojí fakt málo, časem se to určitě bude zvedat a plná cena nebude malá. Pocit z té hry je dobrý, ale je to prostě hodně ea.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    TAJEN: jo, ten loading má DaL příšerně dlouhej... ten první trval asi 20 minut, pak si to zřejmě už nagenerovalo svět a ty další jsou značně kratší - ale to je tou hrou :)
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    KID_MCHUTT: Np .. uvidime jak to poslape dal.. nicmene :-D rano sem se marne pokousel lognout... kamkoliv vubec to nejde jen stale loading .. pokousel sem se oto hodinu nez sem musel do prace :-( Takze uz sem doma a za 20 min vyberu daily z Icarusu .. a vrhnu se na ten DaL to proste musi nak jit :-) Skusim este najit kde by se mohlo zdrzovat nak vice cechu.. na Twitchi sem nakyho cecha uz videl ale nak me nebyl ochotnej zdelit kde hrajou tak snad najd neco jineho..
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    TAJEN: imo je ten problém někde u tebe - takové věci se standardně nestávají, to by jim to lidi nepoužívali. Navíc, co se takových věcí týče - až na výpadky kolem sales - jsem nikdy se steamem problémy neměl...
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    VIRIK: Tak zdase zese ta hra doinstalovala .. STEAM je vazne super sracka ! Ten jejich skurvenej klient .. ikdyz sem tech 11,5 GB stahl ted rozmyslel a napsal ze mam stazeno jen 7,5 a zacal zase tahat :-D
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    VIRIK: Ja hraju BdO hlavne .. Zkousel sem ten Icarus bo sem ho kdysi hral v KR ale toje strasnej pay 2 win :-D Tak DaL dostahovanej... STEAM je vazne monstrshit uz vim proc sem prestal hrat ARK :-( Uz jen to jak mi sracova po par stech MB shodi rychlost na 5kb/s takze restart supershitsteam .. a hop jetam Reklamaaa takle stale dokola takze blbejch 11.5 GB sem mel mit cca uz v osm a je pul desaty a esteseto instaluje nebo coto dela vubec to nekomunikuje je to zalostny ..
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    TAJEN: DaL zatím prozkouzmávám jen jako single, stahuju různý tool a zkoumám i možnost modů. Je to stále těžké demo a zatím dávám přednost Warframe, který aktivně hraju.

Hraju spíš občas Citadel, protože to má jednodušší herní principy, ale současně je vlastně pro mne nyní mnohem zajímavější. Je to úplně jiný koncept, ale velice hravej. A vedle toho máme 16ctýho novýho starýho Conana a mne čeká další čas s kamarády na našem serveru, budeme expandovat na sever :)
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    hrajete nekdo Citadel: forged with fire ?
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    VIRIK: Zacal sem tahat DaL :-) Kde hrajes ?
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    Conan Exiles - THE FROZEN NORTH Expansion Update Reveal
    https://www.youtube.com/watch?v=ofQKH_MB2EU
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam