• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAJENMMORPG turisté
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Tak k diskuzi o destiny uz jsou i nejake nezavisle review a vazne to vypada jako dobra hra, zvlast pokud PC release probehne v poradku. Bohumzel se take vyplnila ma predpoved co se tyce hrabivosti Activisionu takze uz zase rozjizdeji dalsi vesele praktiky jak z vas vytahnout dalsi penize za hru za kterou jste zaplatili plnou cenu a casem jeste nejspis vystrci zoubky jeste vic. Ale i tak si nejspis destiny vyzkousim, jen si pockam az po vanocich spadne cena na nejakou prijatelnejsi hodnotu a jestli do te doby nevykouknou nejake dalsi problemy.

Destiny 2 Review - Blinded By The Light
    https://www.youtube.com/watch?v=4HQ96qAA_y0
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    Teeeda az budeme takhle hrat MMO to bude zverstvo :-D
    Ready Player One - SDCC Teaser - Warner Bros. UK
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=znavw4akfoY
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    tak ono je pak i komické, že třeba nakonec zjistíte, že ve Warframe nebo Black desert jste nechali tři tisíce korun. Jenže taky třeba 500 a více spokojeně zahraných hodin za ty – už – roky a těšíte se na další přídavek (open world ve WF, BDO roste pořád).
    Takže děleno na hodiny je to vlastně velice levné. A studio, které to vyrábí má zisky.

Jinak já vám včera zkusil Absolvera https://www.gog.com/game/absolver (aneb dávná předobjednávka, kde mne nadchnul vizuál :) a to je vám tak jednoduše a přitom perfektně udělaný, a perfektně funguje to s ostatními hráči. Jako že vás někdo omylem kopne (i zabije :D) když nejste v grupě, na to si zvyknete (a naučíte se bojovat s ohledy). Ale hlavně, ti ostatní lidi tam patřej, to je tak přirozený. Když někdo psal for honor potkává dark souls, tak to vlastně je blízko toho co to je. A i když se zmydlíte jako PvP, tak často lidi vás po porážce zvednou a ukloníte se a jdete dál.
    Jsem si takhle zabil partu lapků a slyším nějaký hekání – jdu se kouknout dál po cestě a jaj, vidím chudáka jak ho mastí nějakej darebák (oba hráči), tak tam přiběhnu, darebáka skopnu a nebohýho zvednu. Jdeme dál a tam darebák a ukazuje někam do jeskyně – no a tam parta zjevně dobře vybavenejch nepřátel, tak se dáme do grupy a vybijeme to tam. Darebák se pak leavne a čupy dupy zase někam zpět směrem, kde přepadl toho prvního :))
    Má to atmosféru, má to šťávu.

WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    PELENDUR: Presne tak, Warframe je jednou z her kterou davam rad za priklad feroveho f2p i kdyz samozrejme udelat ferove f2p v ciste pve hre je prece jen jednodussi. Za me nejlepsi priklad opravdu feroveho f2p je treba Rift kde v podstate jedina nutnost je zakladni balicek za 5 dolaru ktery otevre neomezeny pristup k ah (ve free verzi jsou chat a ah omezeni kvuli regulaci goldsell botu, ale hru si jde vyzkouset i uplne zadarmo, ah je spis treba aby se dalo vydelavat) a pak uz si jde na vsechno vydelat ve hre a to vcetne datadisku. U ciste pvp zalezitosti jako jsou moby mam pak nejradeji pristup treba Smite kde muzete hrat zadarmo a pomalu setrit na hrdiny a nebo zaplatit 20€ za balik se vsemi soucasnymi a budoucimi a zbytek mikrotransakci jsou jen skiny. Je pak trochu smutne ze tyhle f2p tituly se v pohode uzivi zatimco jine si reknou 60$ za hru a jeste tam narvou mnohem mene ferovy system mikrotransakci, to ze uz to neni jen zalezitost multiplayeru ale hezky nam to pronika i do typicky singleplayer her jako treba posledni aferka s novym Shadow of the Mordor je uz jen takovou smutnou tresnickou na dortu hrabivosti.
    PELENDUR
    PELENDUR --- ---
    WOLFGAR: ještě dodám že Warframe má asi nejlepší user friendly business model ze všech free to play her. V podstatě vůbec ale vůbec na nic peníze nepotřebuješ, na všechno se dá vydělat hraním. Mám spoustu přátel kteří do toho nedali ani korunu a hrají endgame content bez problémů. Museli jenom vrazit víc času než třeba já do farmení vybavení které se dá prodat za platinu (platina=real money). Jako jakmile jsem to trošku hrál a zjistil jak fairový mají model tak jsem si sedl na prdel a prostě těm vývojářům musel poslat nějaký prachy, protože takový přístup v dnešní době kdy se tě snaží Ubisoft/EA obrat o poslední korunu je neskutečný a působí na mě jako zjevení.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    VIRIK: Moc pekne porovnani, souhlasim skoro se vsim jen prave u toho destiny 2 se bojim pochybnych mikrotransakci na hrane cisteho p2w, prvni dil s tim mel velke problemy proto bych doporucil trochu opatrnosti a pockat si na plny release. Samozrejme warframe ma mikrotransakce take, jenze warframe je free, mikrotransakce je jediny zpusob jak vydelava zatimco z mikrotransakci ve hre za kterou zaplatite plnou cenu mam porad tzv. Sterlingovy osypky. Navic ve warframe jde vse co si lze koupit ziskat i herne takze jsem s tim modelem nemel problem. Ale kdyz pomineme moji obecnou paranoiu tykajici se mikrotransakci hodne rad slysim, ze uz v bete je destiny 2 dobre optimalizovane, tam urcite prekvapilo, 60+fps a poradne ovladani urcite da dvojce oproti prvnimu dilu uplne novy rozmer.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    JInak jak tu proběhla diskuze Warframe vs Destiny. tak po zahrání bety na dvojku musím konstatovat, že je to srovnávání nejspíš nápad někoho z marketingu, protože ty hry jsou úplně jiné.
    Destiny je skutečně evoluce akční střílečky. Připomělo mi to v minulosti nadšené hraní CoD, ale jen připomělo, protože je to mnohem dál a mnohem lepší. Je to dynamické, je to nápadité, ale vlastně je to koridorová střílečka s kamarády :)
    To co destiny 2 ale umí, umí dobře. Sice mne dost zaráží to jak z nepřátel lítaj čísílka a jak je to upravený jako videohra pro mainstream. Pak pohyb vřed po daný lajně a vlastně pak se sepne skript, vyhrnou se nepřátelé a pak zase, kousek dál... až pak přijde boss. A pomalý pohyb vpřed… sice skáčete jako kamzík, ale běhat neumíte. A pak jen tři guardiani a jejich velice omezený počet schopností. Ale i tak to na akční střílečku je vlastně skutečně vrchol, protože dynamika hraní je obrovská a gameplay strhující. Vlastně je to podobně jako zaklínač 3, kde taky je hodně kvestů v zásadě jen sledování červených stop – jenže je to udělaný tak, že je to super. Destiny2 je na tom podobně. Jako evoluce akčních stříleček je to 100/10.
    Optimalizace je přímo skvělá, s vsync stabilně 60, bez něj amster PC race to skáče daleko přes stovku. TO jako oceníte i v PvP, který tam je a je dobrý.

/mimochodem, nový Doom mne naprosto nebavil (bavil mne ale Titanfall2), už mne tenhle typ her nebaví, ale Destiny 2 ano a strike misi jsem si dal hned několikrát/. Takže doporučím (plná verze co vyjde toho nabídne samozřejmě stokrát víc, za ty prachy je to vlastně dobrý nákup, když si vemu kolik hodin nabízí dnes hry za stejnou cenu, je to velice dobré).
    Je mimochodem krásný, že jsou tam vidět peníze, který jsou do toho nainvestovaný.

Warframe je ale akční hra s RPG prvky, taktická soubojovka (dá se to tak říct, když se to dělá vedle levelingu i hromadou karet/modů a jejich škálování?). Má hromadu kombinací, hromadu možností nastavení abilit, warframů, zbraní s originálními komby, Je to naprosto nesrovnatelné. S každým warframe se vám navíc změní styl boje a to dost výrazně. Když jim změníte auru, tak se zase výrazně zvýší počet kombinací jak bojovat.
    U některých misí se musí hooodně taktizovat, špatný výběr nebo nastavavení = smrt a nejlíp abort mission. Žádný slevování.
    Nepřátelé umí být i chytří a neskutečně záludní. Vy na ně máte ale své schopnosti si získat hromady zbraní a naučit se s nimi skily, díky kterým je popravíte. Udělal jsem si wf Banshee, vybavil mody a šel s katanou, lukem a házecími noži (vše na levelu 0) rovnou solo na Phobos (level 12, doporučený) a udělal to a neleveloval si. Perfektní pohyby, rychlost útoků, přesnost, prostě boží. Hydroid je zase úplně jiná hra, tanky jako Rhino zase úplně něco jinýho. Po dvěstě hodinách hraní během let se to prostě naučíte a skutečně jdete bojovat. Tohle destiny vůbec neobsahuje, protože je to úplně jiný druh hry :)
    Warframe ve svém druhu nicméně jasně vede 1000/10.

Včera jsem hrál ty dvě hry hned po sobě a upřímně – neviděl jsem nic co by měly společné. Obě jsou výborné a obě doporučím.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    a koukám se na seznam her co mám, co jsem kupoval jako ea a byly úspěšně dokončené a je jich docela dost a jsou velice dobré. Jedná se i o projekty pro menší skupiny hráčů.
    Naopak neukončené ea, nebo vyloženě asi už opuštěné projekty, tak jsem našel dva. Takže za mne win-win situace.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    77WHITE: rád bych byl kdyby bylo, ale právěže ustálený to není.

ELIDOR: ty a ani 77White (kterej je teďv kludu PUBG - PLAYERUNKNOWN´S BATTLEGROUNDS, kterej je taky ea a je to nejprodávanější hra v současnosti) nemáte pravdu. Díky velkému úspěchu ea u Conana Exiles bude hra při vyjití plné verze mnohem větší, a bude obsahovat mnohem více herních mechanik a obecně obsahu. U battlegroundu si hráči pochvalujou jak výrodce s nima komunikuje a dělá přesně to co potřebujou.
    To samé u Citadely. Nebo Astroneer. Ten vydělává i na tom, že ea má ve své mutaci i Xbox, tedy Microsoft.
    Jede v tom kompletně next gen MMO a hry obecně.

je jasné, že lidi jako vy si to pak chytrácky koupíte tři roky po vyjití ve slevě za 5 euro, ale takový hráči toho moc hernímu vývoji nepřinesou. Kdyby všichni měli stejnej přístup jako vy, tak existují jen hry co vyrábí společnosti jako EA nebo Ubisoft, do toho by občas vyšlo něco nedodělanýho jako NMS a jednoduše ostatní by neměli finance.

Já naopak když kouknu co hraju, tak z toho vleká část ea proces využila a bylo to ku prospěchu. Jenom u Conana 256 spokojených hodin s kamarádama.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ELIDOR: Tak samozrejme, ale je to chyba tech co jim sypou penize:)
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    77WHITE: No kdyz firma dela hru betatestry si plati.. tady je to nak obracene ..Nicmene ofiko bezi .. Unoficial nelognu zadnej ikdyz na nekerejch vidim zetam ty lidi sou... Kdysi daavno kdyz v EU bylo prd dostali sme se do betatestu BnS do Ciny ! masakr ta rejze ale byli sme tam jupio.. pak mi kamarad pise zesi muzu i koupit premiak na mesic moc semi nechtelo ale kdyz mi rakl za kolik tak okamzite ... 32 !!!! korun na mesic takze asi tak je to o penezich.. v KR ani jinde tam okolo by si tezko dovolili si za alfu rict o docela dost prachu jako je 23 E chybama se clovek uci :-) ja se mel poucit uz z ARKu.. a vecinou kdyz pride takovahle / super / novinka vykaslat se nato a kouknout nato za dva roky az.. u veciny tehle novinek.. za dva roky ta hra uz ani existovat nebude ...
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    at tak ci onak, nechat si platit za ladeni hry v betaverzi je fakt hodne divny ..
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    VIRIK: No, a oni to sou ustalene vyznamy:) alfa se snazi dostat do funkcniho stadia a dostava core doporadku, beta cizeluje mechaniky, balancuje, doplnuje, optimalizuje. To ze nektery alfy jsou funkcni, je spis vyjimka nez pravidla.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    77WHITE: každá firma tomu říká jinak, někde betatesting, jinde alfa, to nejsou ustálené významy.
    Zahrnuje se to obchodním názvem předběžný přístup ea, což může znamenat hratelnou téměř finální verzy, stejně jako to co říkáš, technické demo.
    Oproti DaL ale jsou dema Conana nebo Citadely docela funkční. Chyby poctivě hlásíme (já i kamarádi) a máš pravdu, podporujeme vývojáře, který tak dostávají financ i testery na dodělání hry. Pokud to za rok/dva dodělají a my dostaneme pak plnou hru, tak juúppí, je to příjemný bonus. Jak říkala moje kamarádka, po zkušenostech s FunComem je lepší tam mít přístup a zastavit je v některých jejich šílenostech a navádět tím správným směrem :D oni jsou dobří, ale potřebujou trochu korigovat :D
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    VIRIK: Alfatestery. Alfaverze znamena, ze se vychytavaji gamebreaking bugy, hra nemusi pomalu ani bezet, nejsou funkcni zakladni mechaniky nebo se stale vyvijeji. Hra se s kazdym patchem muze "rozbit" atd. Nevim proc to kupujete a nadavate na nefunkcnost, koupit alfu znamena spis snahu podporit vyvojare (eventuelne si zagamblit a ziskat v budoucnu dobrou hru za mensi penize)...
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    77WHITE: nezapoměli. Ale těžko můžou dělat betatestery, když se díky zásadní chybě ani nepřipojí.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    TAJEN: Lidi nejak zapomneli, co slovo alfaverze vlastne znamena:)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    no, DaL je hroznej nedodělek, ale něco z toho časem bude. Potenciál to má obrovskej, ale je pravda, že vypustili úplnou betu.

Nejhratelnější je teď ta Citadel, to jedeme na našem serveru a teda je to skvělý a na to, že je to vlastně demo je to super. Tam místo propracovaných simulátorů pindíků nebo perfekcionalistického modelování vlastního avatara se rozhodli nějdřív udělat základy, jak herní, tak designové, v craftingu, obtížnostech i výbavách. Jejich svět je ze všech těch tří her nejlepší, nejroztodivnější a přitom velice funkční a i krásný. Není frustrující a přitom chyby trestá. Je to div, že někdo myslí hlavou a staví od základů (snad to nepodělají :))).

I ten Conan, sice lehce funcumuje, ale roste a pořád je to velice dobrá hra.

A jako úspěšný vývoj z alfy bych zmínil i Warframe, který roste hodně a je hodně slušný.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    LOL mne uz nejakou dobu prijde, ze to je regulerni business model - nekonecnej alfa/beta test :D nechaj lidi zaplatit za predbeznej pristup a k final releasu se nikdy nedostanou, nebo jo, ale brzo potom nechaj tu hru proste umrit a behem toho uz jede alfa test neceho jinyho :D
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    Po dvou hodinach marne snahy dostat se dohry muzu rict DaL muze jit do hajzlu.. za tu zabugovanou alfu by meli lidem platit a ne zani chtit 23 E .. a nebo free alfa a hotovou hru si koupit .. ale to by se jim nato stejne minimalne 80% lidi vysralo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam