• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    20 Must Have iPad aplikaci - input

Results

Širší debatu o nedostatku konektorů směřujte sem: [ Tablet ] | Existuje také klub [iBooks 2, iBooks Author]

rozbalit záhlaví
    P0CIN
    P0CIN --- ---
    MANSIK: to už mě taky napadlo a umožnilo by mi to použít metodu flow based note taking (až se to teda naučím) - vpodstatě se soustředit na pochopení dané látky Nakonec asi zvolím tuhle cestu :)

VFISA: penultimate mi příjde hrozné. Nedá se zoomovat a na tu stránečku se nic nevejde.

THE_BALROG: a co takhle stylusem napsat pár klíčových slov, nějákou malůvku a pospojovat to šipkama? To už je více reálné, nebo stále je lepší tužka a papír?

VFISA
    VFISA --- ---
    P0CIN: Zkusil bych Penultimate.
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    P0CIN: Mě se osvědčilo koupit holkám z ročníku čokoládu. Spisovatelky to napíšou na notebook a pak pošlou na společný email. Pak stáhnu do ipadu. Cena 20-35 Kč. :) (Ještě že je mám.)
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    P0CIN: poznamky si obcas pisu, ale jde spis o kratky veci a naky jednoduchy schemata. vubec si nedokazu predstavit, ze bych si takhle porizoval vypisky z prednasek, na to to musi bejt strasne neprakticky.
    AETHER
    AETHER --- ---
    P0CIN: cenný postřeh kolegů je, že je dobré hledat takovou aplikaci, která při exportu neudělá nějakou děsivou kompresi, optimální je, aby to psané písmo exportovalo v křivkách. Pro denní psaní poznámek to asi taky bude chtít nějaký rozumný systém, abys v tom mohl vyhledávat. Tak nějak mám pocit, že bys měl lepší buď klávesnici, jestli na ní umíš rychle psát, nebo naopak papír - a to jsem vyzkoušela tak nějak všechny způsoby záznamu.

Co se stylu(su?) týče, tak na psaný text je to vůbec krapet prekérka, já mám třeba Adonit Jot Not a to dost ťuká, což by někde na přednášce mohlo i vadit.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    P0CIN: Zahodil jsem to. Zlatej papír. Ale ty to můžeš cítit jinak
    P0CIN
    P0CIN --- ---
    Nemáte někdo zkušenosti s psaním ručních (stylus) poznámek do iPadu?
    Nastupuju na VŠ (speciální biologie, muni) a ještě nevím, jakým způsobem si budu zaznamenávat informace. Klasický papírový sešit bych nechal jako poslední možnost a docela mě zaujaly aplikace jako notability a notes plus, akorát mám obavy, že to bude značně nepohodlné a nepraktické.
    Někdo nějáké tipy a postřehy? Ať si totiž nekoupím stylus a zjistím, že mi bude k ničemu..
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    NOGEEK: Apple svět.. vítej :) Upravenej fw je snad akorát tento a ten imho není pro iPad http://www.whited00r.com/
    NOGEEK
    NOGEEK --- ---
    AVALON_CZ: tak v tom pripade to je peklo :) ale diky
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    NOGEEK: imho všechny by měly být spolehlivé )) Jen možná nějaká starší verze bude rychlejší, ale pokus nemáš shsh bloby, tak ji tam stejnak nedostaneš.
    NOGEEK
    NOGEEK --- ---
    Neznáte nějaký spolehlivý alternativní firmware pro ipad 1? diky
    HOLKA
    HOLKA --- ---
    VFISA: youtube videa jsou skvělá, ale ukazují jen nárazy po krátký čas - zajímají me spíše delší časové období - měli jsme Bump Case od Belkinu, taky vydržel pár nárazů, ale po cca 1 roce už iPad nevydržel
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    HOLKA: iPad v něm přežil dva roky neurvalého zacházení od našeho dítěte (1-3 roky). Vřele doporučuju, iPad v něm vydrží prakticky všechno.
    HOLKA
    HOLKA --- ---
    Griffin Survivor - máte nějakou zkušenost?
    VFISA
    VFISA --- ---
    HOLKA: Výrazne doporučuju nechat si to vyměnit u originální Apple prodejce. Viz moje nedávné posty.

Btw. Pátá oprava se opět nepovedla, jdu zítra vyreklamovat opravu a zadat vracení peněz.
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    HOLKA: omg přemejšlej trochu a zadej si do googlu ipad prasklý display výměna
    HOLKA
    HOLKA --- ---
    prave zjistuji, ze zacina byt problem s dotykem - moc to nefunguje - tam co je to praskly nechce dotykac reagovat - tak diky za rady
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam