• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    HIDARI_LUPO
    HIDARI_LUPO --- ---
    TWARR:
    KARYSLAV:

rad se poucim co se tyce zpusobu prace, co je GOTD zkousel jsem googlit ale nenasel nic
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MADBANANA: hmm to u mě vypadá uplně jinak.. ale jak říkám mám dva účty. Nemáš to náhodou v icloudu nebo přes POP3? Protože IMAP u mě tamhle nevypadá teda.. a nemám tu žádný zařízení jen s jedním účtem abych se podíval jak by to vypadalo..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MADBANANA: no a ani v Sent a ani v Sent images to není?

Podle toho že u toho není ikonka vlaštovky, tak to není vybraný - tzn ani jedna z těch složen neslouží pro odeslanou poštu. Řekl bych, že není dostatečně synchronyzovanej obsah, respektive složky. Tohle často dělá bordel s nastavením klientů na jednotlivejch systémech.. se podívám co mám v ipadu, ale já tam mám dva účty takže mi to vypadá trochu jinak..

HIDARI_LUPO: s tímhle fakt nesouhlasím. Jsou situace kdy POP a IMAP jsou daleko racionálnější. Třeba na týmovou práci při GOTD stylu práce se složkama, je IMAP naprosto dokonalý řešení.
    TWARR
    TWARR --- ---
    Mail v klientovi? Push? Notifikace? Na kompjutru ok, ale na ipadu to není dobrej nápad, pokud to chces rozumne používat.
    HIDARI_LUPO
    HIDARI_LUPO --- ---
    Exchange, iCloud :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    a jak chces pouzivat mail v klientovi presne?
    HIDARI_LUPO
    HIDARI_LUPO --- ---
    Ja vim ze to neni úplne řešení ale proč používát dneska pop a imap?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MADBANANA: A on the server máš co?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MADBANANA: v mail app vlevo nahoře na Mailboxes . dole je seznam Accounts - a tady mám aspoň já, sesnam všech složek z účtu... co tam máš ty?
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    KARYSLAV: Sent Mailbox - zaškrtnuto On My iPad - Sent (ikonka vlastovky), ale v Mail.app mám jen Inbox, pod tím složky a pak VIP. Sent s vlašťovkou tam nemám :(
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MADBANANA:
    KARYSLAV:
    MADBANANA:
    Nastavení systému - Mail, kontakty, kalnedáře.. - danej účet - kliknout nahoře na další detaily - Pokročilé/Advanced - Složka pro odeslanou poštu...

Tam je co?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MADBANANA: Protože ten IMAP si tu odeslanou poštu, někam ukládá, narozdíl od POP3 který to nikam neukládá, a nechává to jen v telefonu.

Ty účty do iPhonu, jsou synchronizovaný z počítače, a nebo byly nastavený jako IMAP účet AŽ v iphonu?
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    KARYSLAV: Jo, z Mail.app. Mam IMAP, ale nevim jak by to spolu melo souviset...na odchozi postu tam je SMTP.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MADBANANA: a poslaný to bylo z Mail app jo? No záleží jeslti máš IMAP nebo POP3 v základu, takže?
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    KARYSLAV: Ehm, co prosim? Pisu, ze to neni ve slozce Sent, ani zadny jiny. Je snad v iOS nejaka specialni aplikace na odeslany maily nebo co?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MADBANANA: zeby to bylo necekane v odeslane poste toho mailu, ze kteryho se to posila?
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    DXTR: To jde mit nenastaveny? WTF?
    DXTR
    DXTR --- ---
    MADBANANA: Asi zavisi jestli mas nastaveny ukladani odeslanych zprav
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    Jak je to na iPadu s forwarded emailama? Prisel mi mail, tak jsem dal forward, neco jsem k tomu pripsal a ted jsem se chtel podivat, co jsem to napsal a zda jsem to vubec odeslal a nikde ho nemuzu najit. V Inbox mam u toho mailu sipecku doprava, coz predpokladam znamena forwarded, ale nevim, jak se k tomu dostat...nevidim to mezi sent, drafts ani v jiny slozce. Poslalo se to nebo ne? Kde to je?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam