• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    20 Must Have iPad aplikaci - input

Results

Širší debatu o nedostatku konektorů směřujte sem: [ Tablet ] | Existuje také klub [iBooks 2, iBooks Author]

rozbalit záhlaví
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MADBANANA:
    KARYSLAV:
    MADBANANA:
    Nastavení systému - Mail, kontakty, kalnedáře.. - danej účet - kliknout nahoře na další detaily - Pokročilé/Advanced - Složka pro odeslanou poštu...

Tam je co?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MADBANANA: zeby to bylo necekane v odeslane poste toho mailu, ze kteryho se to posila?
    DXTR
    DXTR --- ---
    MADBANANA: Asi zavisi jestli mas nastaveny ukladani odeslanych zprav
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    Jak je to na iPadu s forwarded emailama? Prisel mi mail, tak jsem dal forward, neco jsem k tomu pripsal a ted jsem se chtel podivat, co jsem to napsal a zda jsem to vubec odeslal a nikde ho nemuzu najit. V Inbox mam u toho mailu sipecku doprava, coz predpokladam znamena forwarded, ale nevim, jak se k tomu dostat...nevidim to mezi sent, drafts ani v jiny slozce. Poslalo se to nebo ne? Kde to je?
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    DXTR: diky, zrovna jsem to nasel v navodu
    DXTR
    DXTR --- ---
    MRNOUSEK: Tlacitko uplne vpravo dole, stisknout a podrzet -> Dock and Merge
    FURRYK
    FURRYK --- ---
    ARAON: tak dneska je to ke stazeni ... tak jdu na to :-) .... diky
    FURRYK
    FURRYK --- ---
    ARAON: díky, zkusím mrknout dnes, případně během dalšího týdne :-)
    ARAON
    ARAON --- ---
    FURRYK: Aha. No ono to vyslo pred chvilkou (u nas na Zelandu), takze to asi Applu chvili trva, nez se to objevi na vsech storech. :(
    TA Plays First Look: 'Giant Boulder of Death' - One Nasty Katamari | Touch Arcade
    http://toucharcade.com/2013/09/04/ta-plays-first-look-giant-boulder-of-death-one-nasty-katamari/
    FURRYK
    FURRYK --- ---
    ARAON: not available
    ARAON
    ARAON --- ---
    Bezostysna sebepropaganda - nas nejnovejsi titul "The Giant Boulder of Death" prave vysel. Stahujte, je to zadara a je to prca. :-)
    http://www.appstore.com/giantboulderofdeath
    ENDLIFE
    ENDLIFE --- ---
    P0CIN: Stylus je dobrý na kratké poznámky z přednášky, ne na cokoli, z čeho by se člověk měl učit (hodně záleží na stylu výuky, literatuře apod.). Ale ipad je fajn s wirelles klávesnicí a origami pouzdrem/stojánkem - je to furt dost lehčí než ntb. Ale samo se to asi neoplatí pořizovat vedle např. 11" airu.
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    P0CIN: Tu a tam si nakreslit nějaké schéma a napsat tu větu, dvě, by šlo. Rozhodně se to ale nehodí na delší zápisky, případně na opisování příkladů, chemických rovnic atp. I se stylusem (stylem?) to funguje tak, že spolehlivě rozeznává tahy až od délky zhruba 5 mm. Kratší spíš ne, než ano; dost záleží na použité aplikaci, některé to dovedou lépe. Písmenka tak musí být docela velká (a čím rychleji píšeš, tím to rozeznává hůř).

osobně tedy nemám zkušenosti se žádným "zápiskovým" sw; psát a kreslit si zkouším v aplikacích jako je Wacom Bamboo Paper, Procreate a Sketchbook X. Možná, že dedikované aplikace mají přizpůsobené algoritmy pro rozeznávání písma. Ale to, že písmenka budou muset být docela velká (tzn asi 5 mm na výšku bříška), asi bude platit stále.
    P0CIN
    P0CIN --- ---
    MANSIK: to už mě taky napadlo a umožnilo by mi to použít metodu flow based note taking (až se to teda naučím) - vpodstatě se soustředit na pochopení dané látky Nakonec asi zvolím tuhle cestu :)

VFISA: penultimate mi příjde hrozné. Nedá se zoomovat a na tu stránečku se nic nevejde.

THE_BALROG: a co takhle stylusem napsat pár klíčových slov, nějákou malůvku a pospojovat to šipkama? To už je více reálné, nebo stále je lepší tužka a papír?

THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    P0CIN: tužku a papír. Nebo počítač-notebook.

Dá se sice psát i stylusem na iPad, ale oproti psaní rukou to je zhruba třikrát pomalejší. A hůř se ti se zápisky operuje, než pokud bys psal do sešitu, nebo na listy papíru ve slídách.

Můžeš místo psaní stylusem psát na klávesnici. Pak je to asi jen zhruba 2× pmalejší, než pokud bys psal na počítači. iPadová klávesnice je na delší a složitější psaní trošku nešikovná. (Hůř se ti na ní orientuje, protože nemá výstupky, jako reálná klávesnice, a interpunkční čárku má docela schovanou - a tu člověk potřebuje docela často.

Takže za mne (a to mám taky stylus, Adonit Jot Touch, a občas na iPadu kreslím) radím: papír.
    VFISA
    VFISA --- ---
    P0CIN: Zkusil bych Penultimate.
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    P0CIN: Mě se osvědčilo koupit holkám z ročníku čokoládu. Spisovatelky to napíšou na notebook a pak pošlou na společný email. Pak stáhnu do ipadu. Cena 20-35 Kč. :) (Ještě že je mám.)
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    P0CIN: poznamky si obcas pisu, ale jde spis o kratky veci a naky jednoduchy schemata. vubec si nedokazu predstavit, ze bych si takhle porizoval vypisky z prednasek, na to to musi bejt strasne neprakticky.
    AETHER
    AETHER --- ---
    P0CIN: cenný postřeh kolegů je, že je dobré hledat takovou aplikaci, která při exportu neudělá nějakou děsivou kompresi, optimální je, aby to psané písmo exportovalo v křivkách. Pro denní psaní poznámek to asi taky bude chtít nějaký rozumný systém, abys v tom mohl vyhledávat. Tak nějak mám pocit, že bys měl lepší buď klávesnici, jestli na ní umíš rychle psát, nebo naopak papír - a to jsem vyzkoušela tak nějak všechny způsoby záznamu.

Co se stylu(su?) týče, tak na psaný text je to vůbec krapet prekérka, já mám třeba Adonit Jot Not a to dost ťuká, což by někde na přednášce mohlo i vadit.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    P0CIN: Zahodil jsem to. Zlatej papír. Ale ty to můžeš cítit jinak
    P0CIN
    P0CIN --- ---
    Nemáte někdo zkušenosti s psaním ručních (stylus) poznámek do iPadu?
    Nastupuju na VŠ (speciální biologie, muni) a ještě nevím, jakým způsobem si budu zaznamenávat informace. Klasický papírový sešit bych nechal jako poslední možnost a docela mě zaujaly aplikace jako notability a notes plus, akorát mám obavy, že to bude značně nepohodlné a nepraktické.
    Někdo nějáké tipy a postřehy? Ať si totiž nekoupím stylus a zjistím, že mi bude k ničemu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam