• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    HIDARI_LUPO
    HIDARI_LUPO --- ---
    KARYSLAV: jj diky, takhle uz vim :) nechal jsem to schvalne v teto diskuzi protoze se dle meho nazoru porad bavime o tom jak neco delat na ipadu, nicmene jedine co me na tom postupu trochu desi ze se muzou maily ztracet (tj. kazdy ma pravo mazat?) u nas pouzivame ZENDESK a jsme naprosto spokojeni, ty predtim nemeli prave tak pekne rozhranni, muzu jen doporucit
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    HIDARI_LUPO: To o se mi tam vlepilo preklepem koukam, GTD - getting things done, jednoducha tymova prace treba v ramci supportu, bez nutnosti pouzivat sofistikovanej system, jen na zaklade IMAP prustupu ke slozkam a spolecne prace s presouvanim mailu podle stavu do spravnejch slozek.

Je to v ramci zavadeni novyho byznysu/startupu/nove procedury proste jednoduchej zpusob jak v prvnich dnech zjistit co potrebujes, k cemu se ti co hodi atd, tedy - jeste nez si koupis nejaky SUPPORT reseni (assistly etc) tak jsi proste schopnej malej byznys ridit takhle.

Neni to zavisli na platforme, na klientovi, na nicem, pouziva to nejzakladnejsi principy prace ktery jsou dostupny ve vsech klientech, nikoho to neomezuje k pouziti jen jednoho programu nebo neceho jinyho.

Proste - idealni vec pro zacatek.

Asi o tom napisu nejakej clanek, ale mam pocit ze uz to nekdo delal, podivam se..
    HIDARI_LUPO
    HIDARI_LUPO --- ---
    TWARR:
    KARYSLAV:

rad se poucim co se tyce zpusobu prace, co je GOTD zkousel jsem googlit ale nenasel nic
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MADBANANA: hmm to u mě vypadá uplně jinak.. ale jak říkám mám dva účty. Nemáš to náhodou v icloudu nebo přes POP3? Protože IMAP u mě tamhle nevypadá teda.. a nemám tu žádný zařízení jen s jedním účtem abych se podíval jak by to vypadalo..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MADBANANA: no a ani v Sent a ani v Sent images to není?

Podle toho že u toho není ikonka vlaštovky, tak to není vybraný - tzn ani jedna z těch složen neslouží pro odeslanou poštu. Řekl bych, že není dostatečně synchronyzovanej obsah, respektive složky. Tohle často dělá bordel s nastavením klientů na jednotlivejch systémech.. se podívám co mám v ipadu, ale já tam mám dva účty takže mi to vypadá trochu jinak..

HIDARI_LUPO: s tímhle fakt nesouhlasím. Jsou situace kdy POP a IMAP jsou daleko racionálnější. Třeba na týmovou práci při GOTD stylu práce se složkama, je IMAP naprosto dokonalý řešení.
    TWARR
    TWARR --- ---
    Mail v klientovi? Push? Notifikace? Na kompjutru ok, ale na ipadu to není dobrej nápad, pokud to chces rozumne používat.
    HIDARI_LUPO
    HIDARI_LUPO --- ---
    Exchange, iCloud :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    a jak chces pouzivat mail v klientovi presne?
    HIDARI_LUPO
    HIDARI_LUPO --- ---
    Ja vim ze to neni úplne řešení ale proč používát dneska pop a imap?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MADBANANA: A on the server máš co?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MADBANANA: v mail app vlevo nahoře na Mailboxes . dole je seznam Accounts - a tady mám aspoň já, sesnam všech složek z účtu... co tam máš ty?
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    KARYSLAV: Sent Mailbox - zaškrtnuto On My iPad - Sent (ikonka vlastovky), ale v Mail.app mám jen Inbox, pod tím složky a pak VIP. Sent s vlašťovkou tam nemám :(
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MADBANANA:
    KARYSLAV:
    MADBANANA:
    Nastavení systému - Mail, kontakty, kalnedáře.. - danej účet - kliknout nahoře na další detaily - Pokročilé/Advanced - Složka pro odeslanou poštu...

Tam je co?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MADBANANA: Protože ten IMAP si tu odeslanou poštu, někam ukládá, narozdíl od POP3 který to nikam neukládá, a nechává to jen v telefonu.

Ty účty do iPhonu, jsou synchronizovaný z počítače, a nebo byly nastavený jako IMAP účet AŽ v iphonu?
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    KARYSLAV: Jo, z Mail.app. Mam IMAP, ale nevim jak by to spolu melo souviset...na odchozi postu tam je SMTP.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MADBANANA: a poslaný to bylo z Mail app jo? No záleží jeslti máš IMAP nebo POP3 v základu, takže?
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    KARYSLAV: Ehm, co prosim? Pisu, ze to neni ve slozce Sent, ani zadny jiny. Je snad v iOS nejaka specialni aplikace na odeslany maily nebo co?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MADBANANA: zeby to bylo necekane v odeslane poste toho mailu, ze kteryho se to posila?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam