• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    VACA
    VACA --- ---
    HONCKA: v mobilnim iOS se taky muze rozkopat system nejakejma pozustatkama po smazanejch app? Myslel sem ze v tomhle prostredi tohle neni... Coz jsem teda pokladal za jeho nejvetsi prednost...

CROSS: tohle jeste budu muset prozkomat, mozna mam stary tunes
    CROSS
    CROSS --- ---
    VACA: nevim jak na Windows, ale na Macu v iTunes můžeš organizovat ikony, plochy a složky
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VACA: myslel jsem to, ze by si zacal instalovat vsechno co by ti prislo pod ruku, ikony by ti to nerozhodili, ale dll hell by mohl, ikony si muzes poprehazovat pres itunes
    VACA
    VACA --- ---
    CROSS: no, ono timhle zpusobem je to snad jeste vetsi drama, na tech plochach se to radi abecedne, takze od urcityho pismena uz se nic nezobrazilo, zatimco v nastaveni uloziste se to zase zobrazuje podle velikosti, takze hledat v tom co koresponduje s plochama je hrozny...

Nicmene jsem to razantne promazal a uz snad dobry, ted jen nejak logicky zorganizovat to co zbylo.. (Taky dost umor teda, zminim se dolej v textu moje postrehy s praci s timhle..)

HONCKA: no toho defaultu sem se chtel prave vyvarovat, bo tam mam v nekerejch aplikacich uz docela dost dokumentu z ruznejch zdroju a zatim nikde nezazalohovany (to ted budu resit)

Ze bych timhle hura stylem slozil kazdej komp, no nevim s zadnym kompem se mi nikdy nic podobnyho nestalo, natoz ze by komp rozhodil pocet kolik ma zobrazit ikon, to mi prijde dost absurdni, ale chapu ze tohle vlastne neni az tak komp, jako spis takovej prerostlej mobil vlastne...

---

Zaroven teda obevuju ze by se mi od applu libilo nekolik detajlu, zlepsujicich prostredi.
    Jednak by se mi teda libilo kdyby se dalo spravovat rozlozeni ploch (to jak budou vypadat) z kompu, bylo by to daleko efektivnejsi, rychlejsi a hlavne pohodlnejsi. To pretahovani ikonky prstem prez obrazovky to je tak na to jakoze v terenu nekde jen lehce posmrdlat, ale zorganizovat si takhle prostredi mi prijde dost umorny, zdlouhavy a misty az krkolomny.
    To same prace se slozkama. Jednak bych ocenil kdyby se ta slozka otevrela prez vetsi plochu displaye! A ne jen takovy maly okynko s tim ze obrovskej prostor obrazu je absolutne bez vyuziti.... Klidne at se z ni stane cela plocha jakoby, vzdyt by to o mnoho zprijemnilo prostredi!
    Dalsi vec ze by se mi libilo kdyby ty slozky mihly mit barevnej nadech. Clovek by se daloko rychleji orientoval...
    A v neposledni rade nejakej zrychlenej pohyb po plochach... Treba rolovat po tech teckach dole jako alternativni pohyb..

---

KICHI: kdyz byl lightning kabel zhava novinka, tak jsem nekde cetl ze ho nekdo rozkuchal, a prej je v tom nejakej cip, jakoze kvuli originalite prej.. (?)
    CROSS
    CROSS --- ---
    TIGU: yy, vidím to stejně. Nakupuju jak přímo u Apple (např. smart cover), tak řekněme lepší "oficiální" značky (Belkin, např. nabíječku do auta), tak na Dealextreme (různý kabely) -- podle toho, kolik na to mám času a jak moc chci/nechci riskovat.
    TIGU
    TIGU --- ---
    CROSS: Ale v poradku. Ja nerikam, ze je provozovatel spatny. Jak rikam - sam tam obcas neco koupim. Prave z duvodu zaruky a rychlosti dodani. Naivne take doufam (predpokladam), ze ty produkty nebudou uplny shit, kdyz za to clovek chce rucit. Ostatne stejne funguje i par spolecnosti trosicku vetsich rozmeru. Vyberou si par produktu z Ciny a kdyz se jim libi na tolik, ze za nej jsou ochotni rucit, nechaji si vyrobit par tisic kusu se svym logem a pak se to prodava v Evrope za 4nasobek ceny treba jako Sencor.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Tak zase bych to nedramatizoval, ono je něco jiného dovážet to zdarma po kusu bez přirážek, poštovnýho a DPH, a něco jinýho přivézt toho kontejner a pak za to ručit. (Ale jistě, může to udělat každý... a každý si rozmyslí, kolik je ochoten zaplatit a posoudit komfort nákupu.)

Taky bych tady HOLKu nestrašil, hlavní je, že jí to s tim kabelem nabíjí a pro další lidi, co potřebujou osvědčenej kabel, nechtěj za něj vypálit pětikilo ani čekat měsíc, až jim přijde z Číny, je to dobrá reference. I s případnou reklamací to asi bude jednodušší (nebo se pletu?)
    TIGU
    TIGU --- ---
    HOLKA: Ja tam par veci take koupil. Zadni kryt na 3G, par kabelu a tusim i jednu nabijecku na Macbook. Kichi má pravdu. To, co jsi koupila bude jen "lepsi" kopie toho, co v cine produkuje 250000 dalsich spolecnosti. Applemix jen preprodava veci z ruznych cinskych e-shopu a podobnych zdroju, kde je velice casto pouzito slovo "genuine" i v pripadech, kde tomu opravdu tak neni. Jen soudruzi v Cine kopirovali opravdu zdarile. A jen tak BTW: prirazka na tomto e-shopu je tak trosku astronomicka. Kompenzace za to, ze musi poskytovat 2 roky zaruky a ze zaslani netrva mesic, cast navysi cenu z 23kc (vcetne postovneho zdarma) na 160kc + postovne. Mluvim o konkretnim kabelu a e-bay kup ted cene.
    KICHI
    KICHI --- ---
    HOLKA: jenom te opravim - novy originalni kabel urcite za 249,- v obchode nesezenes. Muzes mit kabel, ktery Apple certifikoval.
    CROSS
    CROSS --- ---
    HOLKA: tak ho jeste omotej izolackou proti prekousani ;-]
    HOLKA
    HOLKA --- ---
    Všechny zdravím,
    problém s kabílkem vyřešen. Koupila jsem originál za přijatelnou cenu. Doporučuji Applemix.cz 249,- Kč.
    Kablík funguje a nabíjí zase na 100%.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VACA: ja bych to spis hodil do factory defaultu a natahal si jenom to, co budu potrebovat, timhle hura stylem by si slozil kazdej komp
    CROSS
    CROSS --- ---
    VACA: ne "vsechno", ale "vsechno, co neni videt" ve smyslu co neni videt na zadny plose. Samo to se muze tykat i aplikace, kterou jsi uz pouzil a mas v ni teda data.
    VACA
    VACA --- ---
    CROSS: No premejslel sem i o takhle radikalnim reseni -smazat vsechno... Ale moc se mi do toho nechce, prave kvuli tem datum v nekerejch... V readeru uz mam celkem dost dokumentu z ruznejch zdroju a pod...
    No tak se tim jdu dal prokousavat, ale reknu vam, velky ponauceni.. :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    *220, no to uz je jedno.
    Ja mam momentalne po 3 letech pouzivani v iPadu 185 aplikaci a jak jsem na to ted koukal, o nekterejch ani nevim. ;-]
    CROSS
    CROSS --- ---
    Aha. Bejvalo to tak, ze ipad umel max. 11 obrazovek, na kazdou se vejde 20 ikon, takze ses dostal za 210 aplikaci a zacalo to delat bordel? To je teda slusny. (Nikdy jsem to nevidel, proto mi to nedocvaklo.)

Nejjednodussi reseni, co me napada, je smazat vsechno, co neni videt (ze seznamu aplikci, jak tu panove radili), a natahat to znova, az to budes postupne organizovat do slozek, ale tim prijdes o data tech aplikaci (coz by ale nemuselo tolik vadit, kdyz jsi to natahal na pokusy).
    VACA
    VACA --- ---
    Sory za prasopis, jsem na cestach trochu v kvaltu...
    VACA
    VACA --- ---
    CROSS: No proste sem relativne novacek v prostredi, takze sem stahoval treba i vic variant na jednu aplikaci abych si vyzkousel ktera mi vyhovuje nejvic. Taky sem prozkoumaval aplikace od ceskych vyvojaru zamerene na pouziti v nasem regionu, pak sem taky obcas zabruslil na stranky kde jsou price drops a apps docasne za darmo, taky jsem stahoval nejaky vyukovy programy, zase, povetsinou vic verzi ze otestuju ktera mi sedi nejlip. +no a na zaver jsem postahoval nejaky blbosti, jen tak ze zvedavosti a taky naky gamesky....
    Ja sem si to uz pred tim rozrazoval do slozek. Pak se ale stalo ze sem apvycerpal plochy, (kapacitu uloziste nikoliv) a najednou se ikony novejch programu zacali shlukovyt vsechny prez sebe na prvnim screenu tak ze byly mimo mrizku, neslo na ne kliknout a ani kdyz se screen roztrasl do editacniho modu tak s nima nic neslo.
    Rekl sem si ok, zkusim resetovat plochu, trea se to nejak srovna... Jenomze vlastne jeste horsi, protoze se tim zrusili vytvorene slozky(ceho sem se trochu obaval, ale nenapadlo me ze ma jen nekolok ploch k dyspozici) no a ztratou slozek se toho jeste vic dostalo mimo plochy...
    Muzu davat do slozek co chci ale proste co je mimo plochy tak se neobjevi jinak, nez ze musim odmazavat dokud se nedostanu na jeho pocet ikon ktery je schopnej pojmout...
    Priznam se ze tohle jsem tak nejak neocekaval a vzhledem k jinak celkem vyladenemunsystemu me prekvapuji i to ze nemohou ikony co uz se mu teda ted nehodej do kramu naskakovat plynule tim jak jim uvolnuju misto na plose mazanim nebo i shlukem do slozky, neumi to a ja musim dokolecka odmazavat a resetovat jak uz jsem se zminoval...
    Jo je pravda ze jsem se nechal trochu unest a zaplevelil to, ale ze me takhle vytresta, to jsem necekal:(
    CROSS
    CROSS --- ---
    VACA: ja se teda priznam, ze uz chvili moc nechapu, co se ti to prihodilo. Kolik tam tech aplikaci mas?
    VACA
    VACA --- ---
    To by skoro stalo zato mit varovovani pri prvnim spusteni ipadu pro nove uzivatele a zacatecniky jako jsem ja..
    Neco jako: "Nesmite presahnout vic nez x obrazovek aplikaci, at mate kapacitu jakou chcete, nebo vas to hrozne ztresta"....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam