• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    20 Must Have iPad aplikaci - input

Results

Širší debatu o nedostatku konektorů směřujte sem: [ Tablet ] | Existuje také klub [iBooks 2, iBooks Author]

rozbalit záhlaví
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    RYBKA: Diky, nakonec porizeno dnes rano!
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    CHARVYBURGER: mobilní pohotovost
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    FARFELOO: Bohuzel, divam se uz tyden - Bazos, Sbazar, FB Marketplace, nic... Jen same mini nebo ipad 2
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    CHARVYBURGER: Bazoš
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    Zdravim, poradili byste mi prosim kde sehnat iPad 3, 4, Air 2 64GB? Rozbila se nam iPad 3 a hledam pro deti nahradu. Nikde se mi nedari tyhle modely najit, jen novejsi modely za 10k+. Diky!
    BURAN
    BURAN --- ---
    CROSS: stejnej trik s externím médiem, jako trvalo mi asi půl roku, než jsem zjistil, že když připojuju externí usb disk že musím mít otevřený Files, jinak se mi ten disk nepřipojí... :D
    CROSS
    CROSS --- ---
    FARFELOO: ano, hlavní trik s externí klávesnicí v iPad OS je, že v nastavení klávesnice (Settings – Keyboard) se objeví Hardware Keyboard pouze pokud je ta HW klávesnice připojená, jinak tam neni ani náznak. Já takhle hrozně válčil s nastavením QWERTY na české klávesnici (protože v systému na SW klávesnici to tak mám), pro tu HW se to muselo nastavit extra. (Našel jsem na doporučení v tomto klubu.)

Jinak já mám v nastaveních externí klávesnice přepínání jazyků přes CAPS LOCK (nemám to zapnutý, ale je to tam). A teď koukám na to Ctrl + Space, asi systémové výchozí nastavení, protože nikde nevidim, jak to zapnout / vypnout / změnit.
    BURAN
    BURAN --- ---
    FARFELOO: ok no problem, každopádně díky za ctrl+space i potvrzení, že tu českou sw klávesnici nemám rozbitou jen já - jestli to ale dělá už několik let, tak to potěš koště teda, to máme už asi nafurt :(
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    BURAN: Já už klávesnici nepoužívám, tak neposloužím screenshotem, ani nevím jestli něco iOS 14 nezměnilo. Sorry za mystifikaci...
    BURAN
    BURAN --- ---
    FARFELOO: ctrl+space funguje, super!

A jakou lištu myslíš? Já tam asi žádnou nemám...

FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    CROSS: Jo funguje to, používával jsem to, ale myslím, že externí klávesnice mají vlastní nastavení výčtu jazyků, takže si musí přidat člověk ty jazyky i k tomu. (pamatuji si, že jsem na externí klávesnici neměl všechny jazyky, aby ten toggle cyklil rychleji.) pokud by si tam člověk ty jazyky nepřidal, tak nemá co togglit
    CROSS
    CROSS --- ---
    FARFELOO: to funguje, ale už si nepamatuju, jestli a jak jsem to nastavoval (protože na Macu jsem to nastavoval zcela určitě právě takhle, trochu mi to splývá)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    BURAN: Já tam mám na obrazovce takovou lištu... každopádně jsem teď našel, že by mělo fungovat ctrl+space na toggle jazyka...
    BURAN
    BURAN --- ---
    FARFELOO: na jakém panelu myslíš?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    BURAN: Ten glitch mám na iPadu už několik let. Strašně mě to sere... jinak k vyvolání té softwarové klávesnice myslím není potřeba odpojovat BT, stačí na tom panelu dole kliknout na šipku...
    BURAN
    BURAN --- ---
    Čau, poradíte jak změnit jazyk klávesnice když mám připojenou BT externí, která na to nemá tlačítko se zeměkoulí? Zatim jsem nepřišel na nic lepšího než BT klávesnici odpojit, nechat si vykouknout sw klávesnici na ipadu, na tý změnit jazyk a pak zas připojit BT klávesnici, která už píše tim změněným jazykem.

A subotázka: u sw klávesnice stává se mi s nastavenou češtinou když chci napsat čárku za slovem, tak při stisku klávesy s čárkou mi to "mačká" všechno okolo (nejčastěji l, ale i k,m,tečka/háček) ale ne tu čárku. Abych se toho efektu zbavil, musím zmáčknout něco vedle. Jsem v tom sám, nebo to znáte taky? U english klávesnice se mi to nikdy nestalo.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    FARFELOO: rozdíl ceny mezi pro 11 a pro m1 je cca 3 litry
    používám to víceméně na všechno, hraju na tom víc než na herním pc :)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    HONCKA: Na co to používáš? Já to mám na lehkou práci, cally, poznámky, browsování, sledování videa. Občas lightroom. Vůbec nevím k čemu bych dodatečný výkon použil. Uvidíme kam se pohne iOS gaming, myslím, že ještě chvilku potrvá než přijdou M1 iOS porty konzolových her . Display má moje 2018 pro taky super, nevím jestli je nová 11 v něčem lepší? Jsem happy. Miluju ten form factor, je to můj oblíbenej “počítač”, takže určitě tvoji akci kulový blesk podporuji!
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Jinak začíná mě na ipadu srát chrome, existuje nějaká možnost online synchonizace mezi chrome a safari, tj abych na wokením pc mohl používat chrome a na ipadu safari a zůstalo to synchronizovaný? Není problém pro mě mít rozjetej na serveru hackintosh, kde by případně nonstop běžel nějakej tool, co by to držel syncnutý.
    CROSS
    CROSS --- ---
    K těm specifikacím... za sebe musim říct, že doby, kdy jsem bral nejlepší verzi, jsou u iPadu asi pryč. S Pro řadou už si nedovedu obhájit, proč brát to nej (kromě toho, že je to prostě nejlepší a že chci). Ale to je daný taky tim, že to profesionálně nepoužívám k ničemu, v čem to vyniká (že si na současném iPadu pustim Teams a Outlook, abych byl k zastižení, i když vezu dítě na plavání, tomu neříkám profesionální použití).

Upřímně řečeno nevim, jaký model bych bral, kdyby mě zítra můj pět let starý Pro 9,7" opustil.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    WERT: na používání bych si zvykl hned, na nošení ne, ta 10.5/11 se mi vejde do náprsní kapsy u bundy u tý 13 bych musel nosit tašku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam