• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    BELO
    BELO --- ---
    KAZATELL: fyi mám ten od FIXED a jsem mírně nespokojenej (občas blbne/vypadává)
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Mate nějaký vyzkoušený super vychytaný USB-C hub k iPadu? Měl jsem teď satechi, co se zapojí přímo bez kabelu a do měsíce mi přestalo fungovat hdmi, tak hledám něco lepšího. Případně i se slotem na M2
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    SH_PANDA: Tenhle systém třídění mě naučil táta, používám ho už fakt dlouho a nemíním na něm nic měnit, ale když něco potřebuju vyhledat, zadám klíčový slovo nebo si z katalogu vyberu člověka a systém mi ho najde. Jednoduchý.

Navíc, když se s tím tříděním sereš tak jako já a jsi pečlivej, tak prostě víš, kde která fotka je.
    VFISA
    VFISA --- ---
    Dal by se udělat skript co přiřadí keyword každé fotce dle folderu. Pak v photos jen udělat Smart složky dle keywords
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    GEKONZPRAHY: kdyz se jedneho dne vzbudis a reknes si, ze chces ty fotky videt podle jineho trideni tak udelas co? peclive budes tridit x let fotek? kolik trideni jses rucne schpny udrzovat? budes ty fotky asi kopirovat do ruznych slozek? so much questions ...
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    GEKONZPRAHY: Taky jsme měli scany fotek ve složkách, protože nemají metadata. Dali jsme je do Lightroom cloudu, který už taky nemá složky, ale našel jsem skript, který vzal strukturu folderů a udělal z toho album a dal celou cestu do názvu souboru. Některé fotky jsem ale musel ručně antidatovat, aby dávaly smysl v tom chronologickém view.

Složky jsou holt už obsolete. Machine Learning search je mnohem lepší. Vždycky jsem všechno našel.

Jinak gratuluju k novými iPadu Pro. To je super stroj, věřím, že si ho oblíbíš.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    GEKONZPRAHY: ohledně android telefonu imho nejjednodušší bude sync přes google photos
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    ONDRA_99: Teď jsem něco importoval do fotek na počítači a při importu mi to v pravym hornim rohu nabídlo "Zachovat uspořádání složek." Nešlo by to tak, kdyby to importoval přes komp do iCloudu?

GEKONZPRAHY: Nemam zkušenosti s MS Cloudem. Používám Megu a ta to myslim nenabízí nebo jsem neměl potřebu to řešit v appce Soubory, ale řešim to přímo v MEGAaplikaci. A tam to funguje hezky postaru. Jestli se ti to povede přes ty Soubory, buď rád, žes naskočil až teď. Do jistý doby to bylo daleko víc uzavřený a takovýhle ekvilibrisktiky byly nemyslitelný.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Pánové díky za rady, vyřešil jsem to tím microsoftím cloudem. Jelikož iPad není Cellular, možná by se mi hodila možnost je stáhnout a zpřístupnit offline. To by pak přes tu appku Soubory šlo zobrazovat podle složek?
    CROSS
    CROSS --- ---
    GEKONZPRAHY: a máš je v nějakým systému, nebo jen tak na disku? Dejme tomu Google Photos bys mohl provozovat i na tom iPadu. Jinak samo by se daly naimportovat do Photos na iPadu, ale jen složka po složce (který bys musel na tom iPadu ručně vytvořit), což by byl dost voser.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Pokud ale natáhl složky do iCloud Drive, tak by mu to mělo fungovat stejně, jako OneDrive apod. iOS/iPadOS přece má Files (Soubory?) aplikaci, kde je možné brouzdat podle složek v iCloud Drive. Myslím, že je potřeba jen přepnout zobrazení ve Files aplikaci na složky a ne na to poslední nebo co tam je...
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    GEKONZPRAHY: Jak rika ERVIN. Apple uz pred lety opustil zastaraly koncept trideni do slozek (=podle jednoho kriteria) a misto toho vyuziva metadat (a moznosti si vytvaret ruzna virtualni alba at uz manualni nebo na zaklade filtru). Takze pokud clovek chce fungovat tim oldschool resenim tak nemuze pouzivat Apple nativni reseni.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    MUXX: Chtěl jsem si je občas prohlídnout na většim displeji, to je celý. Fotky za posledních třeba 15 let pečlivě roztříděný do různejch složek, to prostě fakt nejsem ochotnej obětovat. Holt je nahážu na OneDrive, jak píše ERVIN.

Teda to je ale píčovina, nezlobte se na mě :)
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    GEKONZPRAHY: Nepotěším tě. Je to jedno z velkých rozčarování nonApple uživatelů. Pokud to máš pečlivě roztříděný, tak mě napadá použít nějaký cloudový úložiště (GDisk, Dropbox, MEGA) a tam si to nechat ve složkách. Apple funguje tak, že máš všechny fotky na jedný hromadě a řadí se ti podle metadat, případně si je na iCloudu/v zařízení můžeš seřadit do Alb. U přetaženejch videí z Androidu se mi občas stalo, že videa byly časově správně, jediný, co bylo špatně byl rok, ten se mi, nevím proč, nastavil na 1948
    MUXX
    MUXX --- ---
    GEKONZPRAHY: Co s tema fotkama planujes delat? Ipad tak uplne nezna koncept slozek. Ten kdo ti vnutil ipad ti mozna radsi mel dat Mac?
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Ahoj, zeptám se jako uplnej debil... mám první jablečný zařízení, ještě ke všemu proti svý vůli, ale neměl jsem na výběr, tak co už. Jedná se o iPad Pro 2021 11", i když to asi vlastně nehraje roli.

Jak do toho zařízení dostanu svoje fotky z PC nebo telefonu s Androidem? Mám je pečlivě roztříděný do složek, a když jsem si do PC nainstaloval iCloud a přetáhnul ty složky do něj, tak se sice v tabletu začínají objevovat, ale všechny naházené do jedné složky Nejnovější. Videa chybí úplně.

Co s tím? Díky moc.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    DUKED: Já mám teda to PROčko nové, ale to je stejné ve finále a když jsem neměl jinou možnost tak, jsem nabíjel hodinky. Škoda jen že to neutáhne homepod mini
    DUKED
    DUKED --- ---
    KAZATELL: Mam ho od zari a poprve me napadlo pripojit sluchatka pres kabel az dneska:), monitor, klavesnici, mys, tohle vsechno od prvniho dne. Jsem rad, tohle nabijeni sluchatek je fajn ficura proste
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    DUKED: Ten nový mini se opravdu povedl. YouTube je plný videí lidi, co zahodili PC a používají jen iPad mini. Připojí klávesnici, myš, monitor a disk a jedou jen před něj
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    DUKED: Umi z toho napajet prakticky cokoli (co ma mensi odber).

Videl sem treba ze nekteri co na iPadu chteji programovat na cestach si k iPadu pripojuji Raspberry PI. Tam to po kabelu zvlada zaroven nabijet a zaroven posilat sit. V tom raspberry maji nainstalovany linux s nastrojema na kompilaci kodu + VSCode ktery pusti pres prohlizec.

Jde s tim delat spoustu veci :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam