• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    20 Must Have iPad aplikaci - input

Results

Širší debatu o nedostatku konektorů směřujte sem: [ Tablet ] | Existuje také klub [iBooks 2, iBooks Author]

rozbalit záhlaví
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    MUXX: Chtěl jsem si je občas prohlídnout na většim displeji, to je celý. Fotky za posledních třeba 15 let pečlivě roztříděný do různejch složek, to prostě fakt nejsem ochotnej obětovat. Holt je nahážu na OneDrive, jak píše ERVIN.

Teda to je ale píčovina, nezlobte se na mě :)
    MUXX
    MUXX --- ---
    GEKONZPRAHY: Co s tema fotkama planujes delat? Ipad tak uplne nezna koncept slozek. Ten kdo ti vnutil ipad ti mozna radsi mel dat Mac?
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Ahoj, zeptám se jako uplnej debil... mám první jablečný zařízení, ještě ke všemu proti svý vůli, ale neměl jsem na výběr, tak co už. Jedná se o iPad Pro 2021 11", i když to asi vlastně nehraje roli.

Jak do toho zařízení dostanu svoje fotky z PC nebo telefonu s Androidem? Mám je pečlivě roztříděný do složek, a když jsem si do PC nainstaloval iCloud a přetáhnul ty složky do něj, tak se sice v tabletu začínají objevovat, ale všechny naházené do jedné složky Nejnovější. Videa chybí úplně.

Co s tím? Díky moc.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    DUKED: Já mám teda to PROčko nové, ale to je stejné ve finále a když jsem neměl jinou možnost tak, jsem nabíjel hodinky. Škoda jen že to neutáhne homepod mini
    DUKED
    DUKED --- ---
    KAZATELL: Mam ho od zari a poprve me napadlo pripojit sluchatka pres kabel az dneska:), monitor, klavesnici, mys, tohle vsechno od prvniho dne. Jsem rad, tohle nabijeni sluchatek je fajn ficura proste
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    DUKED: Ten nový mini se opravdu povedl. YouTube je plný videí lidi, co zahodili PC a používají jen iPad mini. Připojí klávesnici, myš, monitor a disk a jedou jen před něj
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    DUKED: Umi z toho napajet prakticky cokoli (co ma mensi odber).

Videl sem treba ze nekteri co na iPadu chteji programovat na cestach si k iPadu pripojuji Raspberry PI. Tam to po kabelu zvlada zaroven nabijet a zaroven posilat sit. V tom raspberry maji nainstalovany linux s nastrojema na kompilaci kodu + VSCode ktery pusti pres prohlizec.

Jde s tim delat spoustu veci :)
    DUKED
    DUKED --- ---
    Jsem prave objevil Ameriku. Novy mini mi pres usb-c nabije sluchatka
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MADBANANA: ono jich je fakt dost zdarma, ten subscription model u těhle věci nesnáším tj nic neplatím, u tohodle by spíš seděl nějaký kreditový (např $1 za 10 omalovánek)
    MUXX
    MUXX --- ---
    Pro predskolaka se mi libilo Toonia Colorbook.

‎Toonia Colorbook - Educational Colouring game for Kids & Toddlers on the App Store
    https://apps.apple.com/cz/app/toonia-colorbook-educational-colouring-game-for-kids/id633956731
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    HONCKA: Tyjo, omalovánky vypadaj dobře, ale ten subscription model je dost nepříjemnej. Nevadí mi dát jednorázově pár stovek za balík omalovánek, ale platit za to týdně 100+Kč je trochu úlet.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MADBANANA: Na kreslení je fajn Sketchbook (zadáč), naše děti teď nadšeně tvoří krátké animáky ve FlipaClip (ale nejmladší už je taky školák, tak nemám ověřeno, jestli to zmákne předškolák).
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MADBANANA: na malování procreate, případně dcera má ráda pigment (omalovánky), placený stojí hromadu prachů, ale jsou tam i free
    Pokud chceš ten pencil víc používat, tak koupit k tomu nějakou paperlike folii

ONDRA_99: dcera drží pencil (1.gen) normálně jak tužku nebo pastelku
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    MADBANANA: Jasne na cmarani ok, tam viz MUXX. Ale na "trenink psani pismenek" bych to vubec nepouzival.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    ONDRA_99: Nemyslím to úplně jako výukovou pomůcku, spíš jako prostředek pro občasné zabavení. Obyč malování v poznámkách mělo docela úspěch, tak jsem si říkal, že bych pořídil něco sofistikovanějšího.
    MUXX
    MUXX --- ---
    MADBANANA: Dite rika, ze na malovani Ibis paint a Procreate.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    MADBANANA: Nyxi rada je ze bych to nedelal. Z toho co sam mam Apple Pencil vidim ze to drzeni v ruce je vyrazne jiny a akorat si tim dite pomrvi uchop.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    Máte tipy na vyzkoušený iPad+Pencil appky na malování a nebo trénink psaní písmenek pro předškolní děti? Reklamy potkávám, ale rád bych nějaký nyx-kvalitní doporučení ;)
    BELO
    BELO --- ---
    FARFELOO: Jj, funguje!
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    HONCKA: Luma Fusion to podle všeho umí:

How can I connect to a network (SMB) drive from LumaFusion - Luma Touch Knowledge Base
    https://luma-touch.helpscoutdocs.com/article/147-how-can-i-connect-to-a-network-smb-drive-from-lumafusion
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Ale pochybuju, že ten projekt který stříháš budeš moci mít na tom úložišti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam