• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DIE_DIE:
    jednou se mi to stalo na MINI 2 nebo 4. Dva dny uplne mrtvy a nechal jsem ho na nabijecce a pak se proste sam od sebe probudil...
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    ahoj,

stalo se někomu že z ničeho nic nejde iPad nabít ani zapnout? tzv. "blackscreen" zkouším ruzné kabely, ruzné prstoklady tlačítek (restar, hardreset, dfu) a nic.
    Myslíte že se nějak zasekl nebo že se baterka svevolně rozbila? Díky za případné rady
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    PULKA: já chtěl původně ještě přidat k otázce i doušku o tom, co si mám koupit před tím než si koupím aaple pen, asi teda když koupím rovnou tak ušetřím čas i peníze, díky
    PULKA
    PULKA --- ---
    HONCKA: Cool, kazdopadne defaultni klavesnice to neumi a imho je dobry to vedet
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PULKA: to závisí na aplikaci, já používám nebo a to češtinu podporuje
    Nebo
    https://www.nebo.app/
    PULKA
    PULKA --- ---
    HONCKA: Bohuzel dost, kdyz bys ho chtel ne “jenom” na kresleni, ale i na psani (prevod znaku do pismen), tak zjistis, ze pro cestinu neni podpora a psat jenom bez diakritiky se neda, protoze se to snazi podle slovniku rozpoznavat slova, takze pro jakykoliv psani cesky je to v tomhle pripade bez uziti. Jinak samozrejme na klikani atp. To funguje bez ohledu na jazyk. Co se tyka rozpoznavani a gest, tak na to musi byt appka pripravena - default Apple je OK, treba Endnote na vedecky citace je bezva a lepsi nez desktop, ale treba Word podporu nema :/
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BOLDRIK: origo apple pencil, jinak jestli budeš chtít víc to používat, tak doporučuju paperlike folii
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PULKA: co má společnýho pencil s češtinou?
    PULKA
    PULKA --- ---
    BOLDRIK: Ja original (= nechce se mi resit nabijeni), v Alze vzdycky chytis rozbalenej, ktery vratil nekdo, kdo zjistil, ze nepodporuje cestinu
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    Tak mám doma 3rd generaci. Teď bych potřeboval poradit jaký stylus si pořídit, jáké používáte? Díky.
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    BOLDRIK: Chápu, na druhou stranu začíná být stále víc funkcí, které bez Mx procesoru fungovat nebudou.
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    FLLIP: Stárnutí není problém, 2nd Pro verze má současný OS + 4GB RAM. A apple celkem optimalizuje aplikace aby fungovali i na starších zařízení. Bohužel Air nejsou v 12,9".
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    BOLDRIK: Není lepší vzít něco s M1 (třeba levný Air), než kupovat mnohem rychleji stárnoucí Pro?
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    BOLDRIK: Žena vyměnila starý MacBook Air za přesně ten iPad, o kterém píšeš, asi před 4 roky. Od té doby spokojenost. Bezúdržbové, běží na tom všechno, včetně MS Office. Jen po těch letech už nefunguje klávesnice (v origo Apple krytu) - má tendenci po čase korodovat na vnitřních spojích - a baterka už taky není úplně to, co dřív, ale jinak cajk.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BOLDRIK: Ja bych jako nahradu notebooku neuvazoval nad nicim jinym nez M1. Jak jsem tu nedavno psal sam budu jakmile vyjde M2 updatovat z posledniho iPadu pred M1. A duvod je novy Stage Manager diky kteremu pujde pouzivat iPad s klavesnici a ext. monitorem jako by to byl bezny pocitac (okna, oba monitory plne vyuzite atp.).
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    KOC256: Jde mi primárně o možné limity které 2nd generace má proti 3th a 4th generaci a nejsou zřejmé na první pohled pokud se kouknu na porovnání parametrů. Zajímají mne limity které uživatele opravdu štvou a jsou pro 2nd opravdu limitující. Díky.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BOLDRIK:
    Zkus se rovnou zeptat na to na co chceš... 2nd ne, ale to asi nebude hrát roli...
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    Mám v plánu koupit iPad Pro 12,9" z druhé ruky. Uvažuji o koupi geraci 2. Nahradil by rozbitý domácí notebook. Cenově vychází s klávesnicí a perem podobně jako nový 15" i5. Notebook jsme používali jen na spotify, youtube, email, excel přes chrom a MS word. Asi budu muset oželet jen torrenty. Používáte někdo iPad Pro druhé generace?
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KAZATELL: O rok delsi podpora. Nejak osobne nechci menit 2 roky stary model za 1 rok stary model. Rad bych kdyz uz budu menit menil za novy model.
    VFISA
    VFISA --- ---
    imho na vanoce bude - jako vzdy zari/rijen event

jen bych cekal jeste silenejsi cenu. ja dal pred rokem za muj iPad Pro 11" v LTE a 512 a Apple Care pres 1700 CAD - to uz je regulerni Macbook Air
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam