• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VACA: To je pak otázka, co používá za futrál, nevím kolik celopouzder má přístup k tomu 3pinu. Jinak mě přijde u magic keyboard pouzdra cena dost přestřelená, navíc pro běžný používání když člověk nepotřebuje klávesnici, tak to zbytečně zvedá hmotnost a tudíš bych to musel tahat pouze s flipem, že strkat to do nějakýho odolnějšího futrálu by byl opruz. Za mě je použitelnější koupit k tomu klasickou zkrácenou magic keyboard, na psaní to bude pohodlnější do tašky se vejde a slověk ušetří nějakých 7k.
    VACA
    VACA --- ---
    VFISA; RYBKA: diky za referenci, pujdu do toho teda. Nic zajimavejsiho jsem asi nenasel. Ten magic keyboard je sice cool ale hrozne jednoucelovej, a applacky keyboard folio zase nema ten trackpad, kterej mi prijde praktickej kdyz uz s tim clovek pracuje v tom modu s klavesnici..

CROSS: no prave ze me to nechalo jmeno uplne stejny kdyz jsem koukal v settings/apple id do seznamu zarizeni..

BRAP242: uz soucasna generace podporuje thunderbolt, je mozny pripojovat ruzny huby a prenos dat by mel bejt vcelku rychlej. Coz byl pro me jeden z argumentu do toho vstoupit, ta komunikace s externim hdd primerenou rychlosti.

HONCKA: stojany nejsou problem, vsak ipad umi napajet prez ten tripinovej konektor co ma na zadech, viz napr magic keyboard

CROSS: no jako ja tuhle obavu chapu a taky jsem to mel na mysli, ale zrovna u toho ipadu mi prislo ze je v soucasnosti natolik umele zabrzdenej operacnim systemem ze strany apple kdy v podstate zdaleka neni mozny vyuzit hw potencial naplno, ze ta obava ze bych se pripravil o nejaky zasadni vylepseni, mi nejak odeznela…

Tam akorat “hrozi” ze i 11palec dostane ten lepsi mini-led panel s vyssim kontrastem a lepsi svitivosti. Coz se imho stane, ale ja prestoze to chci primarne na editaci fotek na cestach, tak se toho mini-led displaye trochu bojim z hlediska dlouhodoby spolehlivosti.
    Mozna sem jen straspytel a ta technologie pokrocila (zcela jiste) ale mini-led technologie historicky nemela moc dobrou povest a odchazely tam prave ruzny ty segmenty miniaturnich ledek..
    (a nebudu lhat ze v mojem pripade taky hrala roly cena ktera byla prizniva za 2tb kus v zaruce)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ONDRA_99: bezdrátový věci pokud někdo chce na tom dělat muziku jsou nepoužitelný, měl jsem na tom připojený midi klávesy a přes bluetooth repráček a latence byla taková, že nešlo hrát.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BRAP242: Bezdratovy nabijeni ma dost nizkou efektivitu + vetsi problem s teplem. To v kombinaci s tim ze iPad potrebuje bud hodne casu a nebo o dost vetsi prikon neni idealni kombinace.

Na vic veci najednou je idealni si poridit hub, funguji normalne USB-C huby. A kdyz uz neco bezdratoveho, tak sluchatka. ;)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BRAP242: Mám k ipadu midiklávesy přes USB-C dock od Jabry a normálně to i dobíjí
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BRAP242: prej všechno s M1 výš

ONDRA_99: za mě dávají smysl různý stojany, kde třeba v práci nebo doma to položíš na stojan a tam to máš několik hodin
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    ONDRA_99: tam je spis vyhoda toho, ze ipad ma jenom jeden konektor. ja k tomu hodlam pripojovat nejakou zvukovku - takze moznost dalsiho napajeni neni od veci. Myslim ze podobnej duvod pro bezdratovy napajeni je kdyz mas zapojeny sluchatka (hodi se napriklad kdyz ses nemocnej, nebo lezis v nemocnici)
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    HONCKA: jeste jedna vec je pro me dulezita - a to kde bude fungovat ten okeni mod.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BRAP242: Bezdratovy nabijeni na iPad? Ty kraso s tou velikosti baterky to imho vubec nedava vyznam.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BRAP242: představení nových by prý mělo být 28.10.
    A přece budou! Expert odhalil, kdy Apple představí nové iPady, MacBooky a Mac mini
    https://smartmania.cz/a-prece-budou-expert-odhalil-kdy-apple-predstavi-nove-ipady-macbooky-a-mac-mini/
    Imho M2 ty nový mít budou
    10th-gen iPad and iPad Pro with M2 chip, Macs launch date tipped
    https://www.91mobiles.com/hub/10th-gen-ipad-pro-m2-chip-macs-launch-date-tipped/
    Dál pokud chceš 11, tak by mohla mít stejný typ lcd jako 12,9 a spekulovalo se o bezdrátovým dobíjení. Pokud je něco pro tebe podstatný, tak bych si počkal do konce měsíce.
    Jinak u současných AIR vs PRO, tak mám pro 11 a šel bych spíš do air, že u toho PRO face id je pro mě strašnej opruz, když ho mám našířku, tak většinou mám ksicht mimo kameru (tohle se mi stává hlavně v posteli), tj to odemykám na několikrát
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    CROSS: hele, bezdratovy napajeni by bylo super.
    CROSS
    CROSS --- ---
    BRAP242: jako někdo, kdo koupil na jaře 2020 poslední intelovskej MacBook Air dětem na domácí úkoly plně chápu tuhle obavu. :-]

(Ale jako M1 iPad Pro je fakt dobrej, po HW stránce bych čekal spíš drobný vylepšení, než něco zásadního, ať už s tím vyjdou do vánoc nebo na jaře.)
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    HONCKA: vysvetlim: ja uz mam na ipada nasetreno a ted jenom cekam do kteryho mam jit. Jako fakt je moje nocni mura ze ja si ho koupim a druhej den apple vyda neco co bude uplne presne to vono.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BRAP242: Aha, nějak jsem mimo, myslel jsem, že je řeč o těch nových, co budou představovat :)
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    HONCKA: no kdyby byl tak uz ho mam!
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BRAP242: nebude mít M2?
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    FARFELOO: novej ipad urcie bude M1 processor. Otazka je jestli Air nebo Procko
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    VACA: Ke klávesnici - ne úplně komfortně, ale dá.
    CROSS
    CROSS --- ---
    VACA: se zálohou to funguje přesně takhle. Obnovíš, přejmenuješ = dvě zařízení. Snad tě to ani nenechá použít stejný jméno a kdybys ten starej měl genericky pojmenovanej nějak jako Vácův iPad, pojmenuje to novej Vácův iPad (2) – aspoň myslim.
    VFISA
    VFISA --- ---
    VACA: Za mě určitě dá, protože je spodek pevný. Ta klávesnice z toho de facto udělá surface s lepším OS :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam