• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Takže zřejmě příští rok nová PRO klávesnice s funkční řadou…
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KAZATELL: no tak pokud máš m1 ipad a nechceš ho třeba posunout dál v rodině, tak moc není důvod, já jsem se u ničeho, kde bych narazil na výkonový limit m1, nenarazil
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    HONCKA: No není, je na hraně iPadu. S tím pencilem přejali, to se jim hodně nepovedlo, jen hodnotíme, že se mi TS klávesnice tak jak je líbí s adiční víc než na tam Pro verzi.

Ve výsledku jediné pozitivum Apple letošního roku je to, že ušetřím. Zůstávám jak u M1 iPadu, tak u M1 macbooku, tak iPhone 13 Pro ani u jednoho z těchto výrobků jsme se nikam neposunuli
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KAZATELL: prej ale ten konektor není kompatibilní, stejně jako to že u novýho ipadu není podpora pro pencil 2 takže se musí nabíjet pouze přes redukci, což považuji za velkej fail
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    VACA: Jj mám z toho stejný pocit. Nakonec jediné co mě z toho zaujalo je ta nová klávesnice pro iPad 10. To by se mi líbilo i na pro verzi. Ta řada funkčních kláves mi neskutečně chybí.
    VACA
    VACA --- ---
    Tak co, jak hodnotite novou verzi s m2?

Jako vykon je zase dal, ja ale nejak furt nevidim jeho vyuziti ani pro tu m1, takze jsem spis zvedavej na ten iPadOS 16, ale stejne si myslim ze nez ten OS dostane moznosti, respektive plnotucny aplikace ktery dokazou vyuzit potencial HW, ze to bude na dyl…

Zatim teda jeste nelituju ze jsem nakocil do m1 tesne pred vydanim novy generace:D zaruku mam jeste skoro dva roky a ten rozdil v cene byl proste markantni, natoz oproti ty novy generaci.

Bezdrat nabijeni tam teda neni, display je pokud jsem to spravne pochopil furt stejnej u obou verzi, a tedy 11” ma furt bez mini led technologie. A jestli jsem spravne pochopil tak i kamery jsou stejny a je tam jen sw zlepseni pro nataceni videa ve vyssi kvalite, coz nevim jestli je exkluzivne pro m2. Nebo to dostanou s 16OS i starsi generace.
    Nicmene myslim ze kamery zrovna u ipadu imho nejsou to co tahne.
    Lepsi teda bezdratova datova komunikace, jinak periferie thunderbolt zustava stejna..

Za me osobne co mi prijde jako zajimava vychytavka, je ten hovering (nevim jak bych tu fci cesky nazval) pro stylus…
    Ale je tolik hodin kolik je, takze je mozny ze sem neco nepochytil:)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    HONCKA: Stary pro se jen doproda a pak uz nebude. Takze to lezeni do zeli bude jen chvili.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DUKED: jj jsem na to zvědavej, že za nový ceny air poleze do zelí starýmu pro
    DUKED
    DUKED --- ---
    HONCKA: Koukam, ze i mini zdrazil o 1500
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JYRKA: zdražil, akorát na apple, všude jinde jde koupit pořád za 16-16,5

DUKED: jj za 9 to šlo ještě koupit třeba pro děcka, moje už nový nedostanou, budou pěkně dědit
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Zdá se mi to, nebo Apple opravdu zdražil iPad Air M1?
    DUKED
    DUKED --- ---
    Jsem zvedavv, jaky uspech bude mit zakladni ipad za 15k
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    ipad:
    Apple's redesigned entry-level iPad has an A14 chip and USB-C charging | Engadget
    https://www.engadget.com/apple-ipad-2022-redesign-price-release-date-151311307.html
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    ha:
    https://www.apple.com/shop/buy-ipad

(tlacitko na iPadu je minulost)
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    ONDRA_99: ipad mini ho nema.... uvidime. ja myslim ze tlacitko je spis prezitek a nehodi se moc k ovladani.

ale uvidime.... zrejme uz dneska.
    DUKED
    DUKED --- ---
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    Je nějaká šance zprovoznit iPad 4. generace, když mi po factory resetu nejde ověřit apple id? připojil jsem ho kabelem ke kompu, dal obnovit, ale po zadání id to chvilku chroustá a pak napíše, že ověření selhalo. už trochu nevím, co s tím dělat. je to sice už starej krám za zenitem, ale pro prcka do auta na pohádky to naprosto dostačuje...
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BRAP242: Base model imho porad tlacitko mit bude.
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    nebo takhle: podle me normalni ipad bude mit USB-C a nebude mit tlacitko (doufam) a bohuzel nebude mit M1.
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    hm - takze to vypada ze zadny moc velky novinky se nechystaj:
    New iPad Pro M2 models are reportedly just days away | Engadget
    https://www.engadget.com/apple-ipad-pro-m2-chip-arriving-soon-092959464.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam