• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpifka z malých pivovarů & hospůdky kde je točej (Cz, Sk)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Jestli budete mít cestu do Železných hor či někam poblíž, doporučuju se zastavit ve Žlebských Chvalovicích, kde má malý pivovar nějaký Kutílek. Vaří výborná piva - ležáky a občas nějaký speciál. Pro jejich světlou dvanáctku šel bych světa kraj a má žena si nemůže vynachválit jejich speciální perníkovou, případně medovou šestnáctku.

    Párkrát za rok tam má nějakou akci - gulášfest, klobásy, burgery, utopence... Povedlo se mi být na dvou akcích a kromě toho, že to tam mají mrňavý (tři stoly uvnitř, venku pár stolů pod stanem), tak skvělý. Je vidět, že to jsou nadšenci, co strhli lidi z okolí, takže to fakt stojí za to.

    Palírna a pivovar Žlebské Chvalovice - Úvod
    http://www.kutilkovapalirna.cz/
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Tak jsem konečně, po letech doporučování, navštívil pivovar Radouš (příšerný web).
    Není to ani tak hospoda, jako spíš pivní zahrádka, či spíše pivní dvorek, ale pivo mají výborné, a kdo by potřeboval i jinou, než tekutou stravu, může si vybrat z bohaté nabídky - slané tyčinky. Nebo v nestřežený okamžik uzmout v koutě rostoucí rajčata :-)
    KACIR
    KACIR --- ---
    SEBIEN: Zkusím testnout, budem za týden poblíž :-)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    manželův kolega našel toto:

    "...pár neumělých amatérských fotek rarity, na kterou jsem včera narazil při inspekci v malé zapadlé vesničce Uhřínovice u Jihlavy - automat na pivo. Prý jediný v Evropě.

    Dal ho tam akční člověk, který kousek vedle vaří v garáži pivo Ruprenz a nemá čas provozovat hospodu. Pivo z automatu bylo studené a dobré."



    MEJLA82
    MEJLA82 --- ---
    Zdravím..Každém patek tocej u Procházku jiný pivka z malejch pivovavoru...většinou maj i v sobotu než se to dopije.Je ve vesnici Rozkos
    Je to kousek z jizniho města(metro opatov)...Pak busem směr hrnčíře - Průhonice.
    Da se tam pěkně zajet i na kole....je tam cyklostezka
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    TSOH: božíí!:-D
    TSOH
    TSOH --- ---

    Pivovar | Hotel Luční bouda
    http://www.lucnibouda.cz/pivovar.html
    TSOH
    TSOH --- ---
    ÚVODNÍ STRANA | Pivo na Náplavce
    http://www.pivonanaplavce.cz/
    HRKY
    HRKY --- ---
    HRKY:aha tak bližší info jest:

    Špatná i dobrá zpráva zároveň. Po delším váhání jsme o tomto víkendu definitivně ukončili prodej v OC Galerie Butovice. Naší novou prodejnu naleznete ve Vršovicích v ulici Krymská č.p. 36. Rekonstrukce nových prostor je skoro u konce a otevírat budeme v nejbližších dnech. Těšit se můžete na opět krásnou prodejnu, ochutnávky na třech výčepech a hlavně na výrazně širší sortiment.

    Neradi opouštíme naše stálé zákazníky. Bydlíte-li či pracujete v okolí Butovic a máte dále zájem o dovážku piv, napište nám na info@galeriepiva.cz nebo zavolejte na 702 400 573.

    V Butovicích to bylo krásné a všem zdejším zákazníkům děkujeme za jejich nákupy i častou a milou podporu. Věříme, že se do této lokality zase brzy vrátíme. Dej Bůh štěstí...
    HRKY
    HRKY --- ---
    Galerie Piva se aktuálně stěhuje z Nových Butovic kamsi do Vršovic. Aktuálně již v Galerii Nové Butovice nejsou, bližší info o novém místě bude k dispozici později.
    CORWEX
    CORWEX --- ---
    PREM: Bezpečně i ve vinárně v Anežské ulici, ale tam točí jen tmavého.
    PREM
    PREM --- ---
    Pivo Bakalář v pražských hospodách:

    Vyhledávání | Pivní deníček
    http://www.pivnidenicek.cz/search?utf8=%E2%9C%93&q=bakal%C3%A1%C5%99+praha
    PREM
    PREM --- ---
    Pivovar Bakalář
    http://www.pivobakalar.cz/main.php?age=ok

    Milovníky hořkého piva jistě potěší specialitka "Bakalář - světlý ležák za studena chmelený" i velmi pěkná světlá 11°, které mimochodem velmi doporučuji!

    Shodou okolností jsem měl o víkendu cestu domovinou tohoto vynikajícího piva a štěstí tomu přálo, že právě v Rakovníku nám zbyla milá hodinka, při čekání na další autobus.. Spolu s přítelkyní jsme si tedy na náměstí vyhlédli hostinec U černého orla s pěknou záhrádkou a výhledem na historické náměstí - ale hlavně - s rakovnickým pivem Černovar a Bakalář na čepu.. :) Po transferu do nedaleké vesnice Kolešovic, jsem pokračoval degustační studii v místní autentické čtyřce, kde měli po novu na pípě Bakalářskou 10° a 11°, což byla výtečná příležitost ku srovnání exemplářů, na něž v nedalekém městě piva nezbyl čas. Nutno ještě podotknout, že i sama situace, kdy jsem si poručil na ráz malou desítku a jedenáctku ke stolu, způsobila roztomilý rozruch a dala vzniknout čilým úvahám a hbytým komentářům vesnických strejců.. ;)
    Dovolím si tedy přiložit malé zhodnocení:

    Bakalář světlý ležák za studena chmelený (12°) - vynikající, velmi zajímavé pivo, s pěknou barvou starého zlata a jantarovým odleskem, ušlechtilou šťavnatou hořkostí a dlouhým dozvukem. 9/10

    Bakalář světlý ležák (11°) - výtečné pivo, s obdobně zajímavou šťavnatou hořčinkou, jakou nalezneme v "za studena chmeleném" a dle mojí chuti ještě živějším skluzem a velmi dobrou pitelností. Momentálně ideál dle mého gusta.. 9/10

    Bakalář světlé výčepní (10°) - lehčí, svěží pivo, světlejší barvy s jemnější ale též příjemně doznívající hořkostí. Osobně mě sice nejvíce zaujala 11°ka, nicméně do horkého dne může mít i toto výčepní svůj půvab. 7/10

    Černovar světlý ležák (12°) - hutnější pivo o něco těžší chuti, se znatelnou sladovinkou a mírnější hořkostí. Jistě zajímavé, ale subjektivně vzato si myslím, že síla Rakovnického pivovaru je plně projevena v Bakalářském ležáku.. 7/10
    PREM
    PREM --- ---
    SAMMAEL: Jj, ta hořčinka je impozantní a hezky dlouze doznívá.. :) 13° jsem zatím nekoštoval, tak snad někdy příště.

    Btw. Hendrych 11° též zaznamenán na čepu restaurace Nota Bene, nedaleko stanice metra IP Pavlova. Čepují též Unětice a Matušku, na další pípě pak obměňují různé pivní speciality. http://www.notabene-restaurant.cz/
    Bohužel chyběla ta hezká slečna za barem a chlápek, co měl zrovna šichtu dole (v pivním baru), byl stižen velmi dekantním hudebním vkusem, který manifestoval neustávající hitparádou tanečních hitů poloviny 90 let, jako Twenty4Seven, 2Unlimited a podobných pekel - takže pro mě trochu mínus. Ačkoliv tu 11°ku točil fanou, příště se již na Hendrycha vypravím také spíše do Krkonošské.. :)
    Jinak horní část podniku (restaurace se vchodem z ulice) i tamní číšníci byli vpoho a Unětice celkem taky.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    bmw k ochutnani maj Vilema z Jinec U Peronu na smichove.
    Rodinný pivovar Vilém
    http://www.pivovar-vilem.cz/en/

    za mne dobry, ochutnal sem i v jincich, poctivej pilsner, trinactka
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    PREM: Velmi dobrá 11°, krásně hořká s takovou malou nasládlou tečkou. 13°mě moc neoslovila, ale to proto že obecně nejsem moc na polotmavá piva. No a plus hezká slečna za barem ;-)
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Včera jsem koštoval Kocoura IPA Samuraj - prvotní dojem hořký, pak sladovej ocas, ale lehce navoněný mi to přišlo. 7/10
    ENPE
    ENPE --- ---
    KUO: Ono je lepší tam zavolat tak jako tak, neustále mají narváno a člověk si bez rezervačky občas nesedne.
    KUO
    KUO --- ---
    jafra: pokud vim, tak spis narazove, ale pred dvema tydny zrovna meli. kdybys to chtel realizovat, tak bych doporucil tam predem zavolat, jestli zrovna lahvove maji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam