úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
pifka z malých pivovarů & hospůdky kde je točej (Cz, Sk)
HAUSNUMERO
---
---
11:01:10 12.2.2021
2 odpovědi
DOCENT
: myslel jsem ze raw je do 40stup to pak neudelas ani rmutovani. Je to vlastne jeste pivo nebo vyluh?
LBW
---
---
9:55:35 12.2.2021
+1
JAKOUBEK
: Za me 0202 nejlepsi
DOCENT
---
---
19:20:07 11.2.2021
1 odpověď
+6
DOCENT
: Tak já s tím teda už začal no ... Tradiční norský Hornindal kveik s jalovcem. Raw pivo co nemá chmelovar. No a po své premiéře s chininem ladím doma další bylinné - wit alá vermut. Už máme domluven pivovar, tak když to klapne, v březnu to bude venku.
IMG_20210201_180216_7.jpg
DOCENT
---
---
17:50:06 16.1.2021
1 odpověď
+3
SALAMAN
: Třeba se to podaří trochu zvrátit dalšími druhy kveiků a bylinnými pivy.
JAKOUBEK
---
---
23:57:09 15.1.2021
1 odpověď
+9
Sibeeria teď začala vařit řadu IPA TONE, která má být hodně o chmelu. Piva mají jen čísla (info vzadu) + poměrové zastoupení jednotlivých chmelů.
RAGNAROK
---
---
16:54:14 23.12.2020
+1
TSOH
:
9° zitna dobra
10° je moc dobra (chlastam furt).
12° jak kdy
IPA, IPL ok
JAKOUBEK
---
---
9:12:52 16.12.2020
+4
SALAMAN
: Ale jo, tomu znepokojeni uplne rozumim. :)
JAKOUBEK
---
---
7:22:35 16.12.2020
+1
SALAMAN
: A to ještě ani pořádně nezačala. Podle toho, co se děje ve světě (zvlášť třeba v USA), tak ten opravdový boom ovocných piv máme teprve před sebou. Naštěstí je to jen relativně malý dílek v pestré mozaice pivních stylů, které na trhu jsou. Znepokojený bych byl až v případě, kdybych měl problém s tím najít dobrý ležák nebo ipu. Tohle mi příjde na minipivovarech super. Že to spektrum je opravdu tak široké a že si každý najde to svoje.
SALAMAN
---
---
7:05:46 16.12.2020
3 odpovědi
+1
JAKOUBEK
: Tahle moda ovocnejch piv by uz mohla konecne skoncit.
LBW
---
---
17:18:13 15.12.2020
Obora Citra IPA, není špatný, ale...
JAKOUBEK
---
---
0:59:49 13.12.2020
HREBICK
: Oprava. 6,9%. 7,1% má to mango s ananasem a passion fruit.
JAKOUBEK
---
---
23:20:34 12.12.2020
1 odpověď
+3
HREBICK
: 7,1%. Ale je to teda brutální mulťák. Ta chuť ovoce je tak intenzivní, že má člověk cukání si to naředit vodou. Jsem rád, že jsem ochutnal, ale příště už asi jen “voda, slad, chmel, kvasnice”. :)
HREBICK
---
---
23:12:37 12.12.2020
2 odpovědi
JAKOUBEK
: Hezký ;) Jj, mám ho v hledáčku i s tím mangem... Co brutál?? :D Kolik to má vlastně voltů?
JAKOUBEK
---
---
8:50:11 12.12.2020
1 odpověď
+1
Souraři, už jste měli? A povedlo se vám ho dopít? :)
JAKOUBEK
---
---
18:10:26 11.12.2020
+ poznamka nakonec. Mnozstvi piva odpovidajici rocni produkci pivovaru Proud se v Prazdroji pousti do kanalu vzdy, kdyz proplachuji trubky.
JAKOUBEK
---
---
15:10:28 11.12.2020
+3
Tak jen stručná korekce čísel, které padly mezi řečí.
Plzeň + Gambrinus +- 5,5 mil hl ročně.
Proud 10000 hl ročně (zatím jen teoretický max. objem produkce)
Pilsner Urquell má 4 varny po 450 hl. A za den uvaří cca 16 várek denně. Gambrinus má varny prý ještě větší.
Proud má varnu 32 hl. Ale v porovnání s minipivovary je to opravdu už větší pivovar, cca. na úrovni Zichovce.
DOCENT
---
---
20:41:06 7.12.2020
JAKOUBEK
: Dík. Jedeš si tam domluvit várku jako Létající pivovar? :-D
DOCENT
---
---
20:39:47 7.12.2020
SALAMAN
:
https://untappd.com/PivovarProud
vypadá že "pivečko šmakuje" jak by napsal Eduard
JAKOUBEK
---
---
20:38:19 7.12.2020
1 odpověď
DOCENT
: V patek tam jedu na jednani. Zeptam se. Radi se tim chlubi. ;)
DOCENT
---
---
20:36:54 7.12.2020
1 odpověď
+1
JAKOUBEK
: Je to fakt. Byl jsem kdysi na prohlídce Gambrinus, ale už si nevzpomínám jak obří varny tam byly. Nedaří se mi vyhledat někde popis nebo schéma varen co má Prazdroj nebo Géčko. Nezapátráte někdo prosím?
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam