• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpifka z malých pivovarů & hospůdky kde je točej (Cz, Sk)
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    DOCENT: myslel jsem ze raw je do 40stup to pak neudelas ani rmutovani. Je to vlastne jeste pivo nebo vyluh?
    LBW
    LBW --- ---
    JAKOUBEK: Za me 0202 nejlepsi
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    DOCENT: Tak já s tím teda už začal no ... Tradiční norský Hornindal kveik s jalovcem. Raw pivo co nemá chmelovar. No a po své premiéře s chininem ladím doma další bylinné - wit alá vermut. Už máme domluven pivovar, tak když to klapne, v březnu to bude venku.



    DOCENT
    DOCENT --- ---
    SALAMAN: Třeba se to podaří trochu zvrátit dalšími druhy kveiků a bylinnými pivy.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Sibeeria teď začala vařit řadu IPA TONE, která má být hodně o chmelu. Piva mají jen čísla (info vzadu) + poměrové zastoupení jednotlivých chmelů.

    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    TSOH:
    9° zitna dobra
    10° je moc dobra (chlastam furt).
    12° jak kdy
    IPA, IPL ok
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SALAMAN: Ale jo, tomu znepokojeni uplne rozumim. :)

    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SALAMAN: A to ještě ani pořádně nezačala. Podle toho, co se děje ve světě (zvlášť třeba v USA), tak ten opravdový boom ovocných piv máme teprve před sebou. Naštěstí je to jen relativně malý dílek v pestré mozaice pivních stylů, které na trhu jsou. Znepokojený bych byl až v případě, kdybych měl problém s tím najít dobrý ležák nebo ipu. Tohle mi příjde na minipivovarech super. Že to spektrum je opravdu tak široké a že si každý najde to svoje.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    JAKOUBEK: Tahle moda ovocnejch piv by uz mohla konecne skoncit.
    LBW
    LBW --- ---
    Obora Citra IPA, není špatný, ale...
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    HREBICK: Oprava. 6,9%. 7,1% má to mango s ananasem a passion fruit.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    HREBICK: 7,1%. Ale je to teda brutální mulťák. Ta chuť ovoce je tak intenzivní, že má člověk cukání si to naředit vodou. Jsem rád, že jsem ochutnal, ale příště už asi jen “voda, slad, chmel, kvasnice”. :)
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    JAKOUBEK: Hezký ;) Jj, mám ho v hledáčku i s tím mangem... Co brutál?? :D Kolik to má vlastně voltů?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Souraři, už jste měli? A povedlo se vám ho dopít? :)

    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    + poznamka nakonec. Mnozstvi piva odpovidajici rocni produkci pivovaru Proud se v Prazdroji pousti do kanalu vzdy, kdyz proplachuji trubky.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Tak jen stručná korekce čísel, které padly mezi řečí.

    Plzeň + Gambrinus +- 5,5 mil hl ročně.
    Proud 10000 hl ročně (zatím jen teoretický max. objem produkce)

    Pilsner Urquell má 4 varny po 450 hl. A za den uvaří cca 16 várek denně. Gambrinus má varny prý ještě větší.

    Proud má varnu 32 hl. Ale v porovnání s minipivovary je to opravdu už větší pivovar, cca. na úrovni Zichovce.
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    JAKOUBEK: Dík. Jedeš si tam domluvit várku jako Létající pivovar? :-D
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    SALAMAN: https://untappd.com/PivovarProud vypadá že "pivečko šmakuje" jak by napsal Eduard
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    DOCENT: V patek tam jedu na jednani. Zeptam se. Radi se tim chlubi. ;)
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    JAKOUBEK: Je to fakt. Byl jsem kdysi na prohlídce Gambrinus, ale už si nevzpomínám jak obří varny tam byly. Nedaří se mi vyhledat někde popis nebo schéma varen co má Prazdroj nebo Géčko. Nezapátráte někdo prosím?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam