HAUSNUMERO: Chtěli jsme ho podstrčit Permonu jako raw Stout a pak ho nahlásit na blacklist ... ale vypili jsme všechno pod převisem tady za kopcem jako Vikingové :)
A pár postřehů:
- profil kvasnic dost specifický, ale chuť jemná. Příště bych přidal bobule jalovce nebo přihodil hrst bylin
- přeskočit nižší cukrotvornou mělo smysl. Kveik jsou dravci, šlo by to jinak moc do kysela (a to už tihle byli přetažení přes nějakou chmelenou IPA). Na delší skladování to není.
- pít se dala i verze bez nasycení CO2, Vikngové nejsou poseroutkové žejo
- v téhle podobě to úplný bestseller v pivotékách nebude. Ale vyšlechtit si svoji verzi kveiků točením přes IPA a NEejly bylo by to pro malý pivovar co nemá ležáckou kapacitu zajímavé. Výroba je rychlejší než na Smíchově "ležák" a dost to vynáší chmelové aroma
- cesta z tohoto varu mě stála 100 Kč když mě o půlnoci čapla policejní hlídka a já nepřiznal odkud jdu
V sobotu by se tu měl narazit nějaký ejl s kveik kvasnicemi od Sibeerie, tak jestli použili origoš mix z Norska a ne jen VOSS, tak budu mít porovnání.