• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DYDYVýtvarné zpracování kovů a drahých kamenů aneb rytí, odlévání a kovářství
    AGOG
    AGOG --- ---
    Tak a nyní bude následovat zlacení a patinace. Pro větší rozlišení otevřít v novém okně.
    Working On
    http://www.tosogu.cz/workon.html





    AGOG
    AGOG --- ---
    Vite jestli se v Česku dají sehnat zlaté komponenty? Pérové kroužky, spojovací kroužky atd? Popřípadě nějaký německý web v angličtině? Kupuju v USA možná by to vyšlo v Evropě levněji.
    ZCR
    ZCR --- ---
    AGOG: no já se to asi pokusím (pokud na to kdy dojde) uhrát na to svobodné povolání... a minimálně se stříbrem dělá natřeba na Fleru spousta lidí, a to těžko budou všechno zlatníci nebo absolventi nějakých kurzů
    AGOG
    AGOG --- ---
    Když nad tím tak přemýšlím šperky nemají být tím hlavním co chchi dělat, pouze když by někdo sem tam chtěl vyrobit prstýnek atd. Je na něm jestli bude vyžadovat punc, ověřit si to někde u zlatníka může.

    Horší přístup k drahým kovům, s tímhle by se snad dalo nějak poprat, ale bez zlata a stříbra se v těch součástkách neobejdu.
    AGOG
    AGOG --- ---
    ZCR: Jo právě propadám beznaději jestli to dělat na černo, nebo složitě udělat rekvalifikaci někde v Praze, protože jinde to je asi bez šance. V podstatě bych nemohl snad dělat ani ty ozdoby na japonské meče. To je dost v háji :-(((
    ZCR
    ZCR --- ---
    AGOG: je to fakt hnus, člověk si připadá pomalu dopředu jako kriminálník, že chce něco dělat... :-/
    AGOG
    AGOG --- ---
    Ajo to jsem předtím neviděl :( To jsou ale ..... grrrr
    Hm tak to ještě projdu jestli mám nějakou šanci.
    ZCR
    ZCR --- ---
    AGOG: nicméně "Obsahem činnosti není výroba šperků, klenotů, ozdob a ručně tepaných výrobků z drahých kovů a jejich kombinací s obecnými kovy."
    AGOG
    AGOG --- ---
    ZCR: Ve volných živnostech je umělecké zpracování kovů tak tam bych se měl snad vejít s tím co dělám.
    ZCR
    ZCR --- ---
    AGOG: upřímnou soustrast! :-) živnost, nebo svobodné povolání (v té živnosti je myslím bižuterie myšlena jako sériová výroba atd., čili výroba autorského šperku by měla snad spadat umělecké činnosti; ale oni se na to různě tváří a ptají se po kurzech a tak, je to otravné)
    AGOG
    AGOG --- ---
    Asi si budu muset zřídit živnost pokud takové věci budu dělat častěji. Lidi rádi puncy a bez živnosti mi punc neudělají.
    AGOG
    AGOG --- ---
    No tak se to nějak povedlo. Už to má mouchy, ale fasování dopadlo docela dobře.




    ZCR
    ZCR --- ---
    AGOG: já si ty nepodarky dokonce schovávám, je toho celkem hromada, smutné kousky vyžíhané mosazi... a vlatně mě mrzí, že se skoro nikdy neodhodlám udělat danou věc znovu a lépe, radši se pustím do něčeho jiného.
    Takže směle do toho!
    AGOG
    AGOG --- ---
    No už jsem vychladnul a zítra ukusím vyrobit korunku znovu. Já mám takové chutě taky, ale zase si říkám že se musím trochu ovládat :-)
    ZCR
    ZCR --- ---
    AGOG: když o tom tak uvažuju, možná jsem si měl dávno kromě pidimini serepetiček pořídit ještě stokilovou kovadlinu a pětikilový perlík a každý takový nepodarek z duševne-hygienických důvodů rozmlátit ;-)
    AGOG
    AGOG --- ---
    Myslel jsem, že zešílím. Vše šlo dobře, nedrátoval jsem, ale napájení se povedlo pěkně symetricky, začištění předleštění ok. Když jsem fasoval tak jsem ztabral na jedné krapně z blbého úhlu a ulomil jí. Ikdyž jsem jí napájel zpět tak už to nebylo ono. Teď nemám energii to dělat znovu.
    ZCR
    ZCR --- ---
    AGOG: symetrie je mrcha - udržet to rovně nebude snadné (pilně drátuj) - a bohužel každá odchylka je vidět...
    Fasování je to myslím i takhle.
    AGOG
    AGOG --- ---
    Tak jsem zvědavý jak to dopadne. Pak to chci narhodiovat, ale bohužel musím bez kamínku. Je to topaz a ten je na kyseliny háklivý. Tak nevím co udělá pokovení až budu kamínek fasovat, nebo jak se tomu říká v tomhle případě?
    SFUMATO
    SFUMATO --- ---
    Je to tak, ale je k tomu třeba i obchodn duch schopnost kvalitní sebeprezentace a taky stěstí na lidi. Takhle to chytnul jeden známej v ameru, ale to byla úplná náhoda a jeho klientela se skládala výhradně z gayů (nikterak to nebagatelizuju, ale podle jeho slov jsou v americe todle lidi, který jsou neuvěřitelným způsobem v obraze a jsou schopni velice dobře ohodnotit kvalitu před kvantitou)
    AGOG
    AGOG --- ---
    Na druhou stranu když má člověk jméno tak si ho zákazníci najdou a práci zaplatí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam