• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DYDYVýtvarné zpracování kovů a drahých kamenů aneb rytí, odlévání a kovářství
    AGOG
    AGOG --- ---
    Na odstranění oxidů a bordelu po pájení používám zde popsaný roztok octa a soli, ale mám problém, že pokud je to z mědi a oceli tak se mi ocel pomědí? Měli byste nějaký nápad jak to dělat jinak?
    AGOG
    AGOG --- ---
    AGOG
    AGOG --- ---
    ZCR: Nevím, ale já ho znám. I jsem viděl jeho dvě věci v jednom japonském muzeu v prodejní galerii. V podstatě jeho práce nastartovaly mojí touhu vyrábět :-)
    Je jedním z mála nejaponců kteří mají zvládnutou japonskou estetiku. e rozhodně inspirativní.
    ZCR
    ZCR --- ---
    AGOG: mimochodem, že bych sem ještě nedával odkaz na stránka Jima Kelsa? ... hledání mlčí, takže asi ne, nutno napravit!: http://jimkelso.com/
    AGOG
    AGOG --- ---
    FIFULINKA
    FIFULINKA --- ---
    Zdravicko, nevite o nekom nejlepe z Brna, kdo by dokazal vytvorit neco podobneho jako http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=1013558653004 do Vanoc? Provedeni muze byt samozrejme jine, treba jen placaty prsten s sirsim plochou na jedne strane a piratske logo uze byt vyryte...
    AGOG
    AGOG --- ---
    ZCR: Aůe mě to s tím stejně nejde, A pak na mečové součástky je to malé. Potřebuju větší výkon na prohřátí větší masy.
    ZCR
    ZCR --- ---
    AGOG: ventil ztuha by jít neměl - podívej se, jestli není moc utažený šroub, který drží jádro ve ventilu (bacha, vevnitř je pružinka); taky může být problém, že je zatuhlé mazivo. Většinou to jde seřídit a rozchodit.
    AGOG
    AGOG --- ---
    Prodal bych foukačku co jsem koupil. Nejde mi to s tim a nevim jestli je uplně ok když jde ten ventil ztuha. Je to tahle. http://www.zlatnici.swah.cz/?item_view=detail&id=944
    Koupil jsem za 1100 prodávám za 700Kč
    AGOG
    AGOG --- ---
    Tak a nyní bude následovat zlacení a patinace. Pro větší rozlišení otevřít v novém okně.
    Working On
    http://www.tosogu.cz/workon.html





    AGOG
    AGOG --- ---
    Vite jestli se v Česku dají sehnat zlaté komponenty? Pérové kroužky, spojovací kroužky atd? Popřípadě nějaký německý web v angličtině? Kupuju v USA možná by to vyšlo v Evropě levněji.
    ZCR
    ZCR --- ---
    AGOG: no já se to asi pokusím (pokud na to kdy dojde) uhrát na to svobodné povolání... a minimálně se stříbrem dělá natřeba na Fleru spousta lidí, a to těžko budou všechno zlatníci nebo absolventi nějakých kurzů
    AGOG
    AGOG --- ---
    Když nad tím tak přemýšlím šperky nemají být tím hlavním co chchi dělat, pouze když by někdo sem tam chtěl vyrobit prstýnek atd. Je na něm jestli bude vyžadovat punc, ověřit si to někde u zlatníka může.

    Horší přístup k drahým kovům, s tímhle by se snad dalo nějak poprat, ale bez zlata a stříbra se v těch součástkách neobejdu.
    AGOG
    AGOG --- ---
    ZCR: Jo právě propadám beznaději jestli to dělat na černo, nebo složitě udělat rekvalifikaci někde v Praze, protože jinde to je asi bez šance. V podstatě bych nemohl snad dělat ani ty ozdoby na japonské meče. To je dost v háji :-(((
    ZCR
    ZCR --- ---
    AGOG: je to fakt hnus, člověk si připadá pomalu dopředu jako kriminálník, že chce něco dělat... :-/
    AGOG
    AGOG --- ---
    Ajo to jsem předtím neviděl :( To jsou ale ..... grrrr
    Hm tak to ještě projdu jestli mám nějakou šanci.
    ZCR
    ZCR --- ---
    AGOG: nicméně "Obsahem činnosti není výroba šperků, klenotů, ozdob a ručně tepaných výrobků z drahých kovů a jejich kombinací s obecnými kovy."
    AGOG
    AGOG --- ---
    ZCR: Ve volných živnostech je umělecké zpracování kovů tak tam bych se měl snad vejít s tím co dělám.
    ZCR
    ZCR --- ---
    AGOG: upřímnou soustrast! :-) živnost, nebo svobodné povolání (v té živnosti je myslím bižuterie myšlena jako sériová výroba atd., čili výroba autorského šperku by měla snad spadat umělecké činnosti; ale oni se na to různě tváří a ptají se po kurzech a tak, je to otravné)
    AGOG
    AGOG --- ---
    Asi si budu muset zřídit živnost pokud takové věci budu dělat častěji. Lidi rádi puncy a bez živnosti mi punc neudělají.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam