• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DYDYVýtvarné zpracování kovů a drahých kamenů aneb rytí, odlévání a kovářství
    AGOG
    AGOG --- ---
    Tady http://store.ornamentea.com/merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=BLUEF
    píšou, že to je jen pro ryzí stříbro a zlato, nejde použít pro Ag 925 a jiné kovy.
    To souvisí s tou oxidací jak píše ZCR, čisté kovy téměř neoxidují.
    AGOG
    AGOG --- ---
    CNV: Možná je to obdoba pájecíxch past, malé množství pájky v tavidle. Ohřeje je asi slabé slovo :-) Minimálně se musí povrchově natavit bez pájky.
    ZCR
    ZCR --- ---
    CNV: to těžko říct, obecné kovy se pájí o dost hůř, protože v plameni rychleji oxidují... a tvrdé pájení tak úplně sranda není.
    Jestli lze použít tenhle konkrétní přípravek, to by snad mělo jít na netu zjistit, alespoň od výrobce (na obrázku jde přečíst "for pure silver and ... něco", podle mě je tam gold, ale jistý si nejsem), trochu bych o tom pochyboval.
    CNV
    CNV --- ---
    Projížděla jsem si návody na hobby smaltovací techniky a našla jsem toto. Stříbrný kroužek a placička, kroužek se namočí do nějakého tavidla, položí na placičku, ohřeje se to na acetylenu nebo na propanu a voilà, připájeno. To je tak jednoduchý? Šlo by to s mědí? A s jakým tavidlem?



    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    AGOG: diky, popremyslim o tom
    AGOG
    AGOG --- ---
    SFUMATO: Hmm to jo, ale když navoskuju tak nemůžu roztok ohřát, protože vosk taje kdy? Při 60st C?
    AGOG
    AGOG --- ---
    CLOVICEK: Měď leda nalakovat pokud bys chtěl zachovat barvu, anebo větší vrstvu stříbra galvanicky, nebo nikl-někdo má alergii, anebo porhodiovat. Ale to je ideální když je podklad vyleštěný jinak je vidět každý škrábanec. Rhodiování můžu nabídnout, koupil jsem lázeň, ale nemám to na co dávat :-)
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    mám asi hloupý dotaz, ale dá se mědi zabránit ve špinění, když se nosí jako šperk, například prsten, nebo náramek? Nechává měďenku, zelené fleky na kůži :( Uvažoval jsem, že to mechanicky pocínuju. Stříbřil jsem to chemicky v lázni, ale to se během pár dnů ošoupe :(
    SFUMATO
    SFUMATO --- ---
    AGOG: Jediný možný východisko je použít nějakýho ochrannýho laku. Ve chvíli kdy budeš rozpouštěk korozní pordukty (oxidy vlsatně nejsou nic jinýho) dvou takhle různě ušlechtilejch kovů, bude ti docházet ke zpětný cementaci (vylučovaní kovu z roztoku ve formě kovu) toho ušlechtilejšího (v tomto případě mědi) na tom méně ušlechtilým. Vosk ale obvykle docela dobře poslouží protože ocet s nim nic moc neudělá a navíc se dá jednoduše odstranit v ředidle.
    AGOG
    AGOG --- ---
    Na odstranění oxidů a bordelu po pájení používám zde popsaný roztok octa a soli, ale mám problém, že pokud je to z mědi a oceli tak se mi ocel pomědí? Měli byste nějaký nápad jak to dělat jinak?
    AGOG
    AGOG --- ---
    AGOG
    AGOG --- ---
    ZCR: Nevím, ale já ho znám. I jsem viděl jeho dvě věci v jednom japonském muzeu v prodejní galerii. V podstatě jeho práce nastartovaly mojí touhu vyrábět :-)
    Je jedním z mála nejaponců kteří mají zvládnutou japonskou estetiku. e rozhodně inspirativní.
    ZCR
    ZCR --- ---
    AGOG: mimochodem, že bych sem ještě nedával odkaz na stránka Jima Kelsa? ... hledání mlčí, takže asi ne, nutno napravit!: http://jimkelso.com/
    AGOG
    AGOG --- ---
    FIFULINKA
    FIFULINKA --- ---
    Zdravicko, nevite o nekom nejlepe z Brna, kdo by dokazal vytvorit neco podobneho jako http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=1013558653004 do Vanoc? Provedeni muze byt samozrejme jine, treba jen placaty prsten s sirsim plochou na jedne strane a piratske logo uze byt vyryte...
    AGOG
    AGOG --- ---
    ZCR: Aůe mě to s tím stejně nejde, A pak na mečové součástky je to malé. Potřebuju větší výkon na prohřátí větší masy.
    ZCR
    ZCR --- ---
    AGOG: ventil ztuha by jít neměl - podívej se, jestli není moc utažený šroub, který drží jádro ve ventilu (bacha, vevnitř je pružinka); taky může být problém, že je zatuhlé mazivo. Většinou to jde seřídit a rozchodit.
    AGOG
    AGOG --- ---
    Prodal bych foukačku co jsem koupil. Nejde mi to s tim a nevim jestli je uplně ok když jde ten ventil ztuha. Je to tahle. http://www.zlatnici.swah.cz/?item_view=detail&id=944
    Koupil jsem za 1100 prodávám za 700Kč
    AGOG
    AGOG --- ---
    Tak a nyní bude následovat zlacení a patinace. Pro větší rozlišení otevřít v novém okně.
    Working On
    http://www.tosogu.cz/workon.html





    AGOG
    AGOG --- ---
    Vite jestli se v Česku dají sehnat zlaté komponenty? Pérové kroužky, spojovací kroužky atd? Popřípadě nějaký německý web v angličtině? Kupuju v USA možná by to vyšlo v Evropě levněji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam