• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DYDYVýtvarné zpracování kovů a drahých kamenů aneb rytí, odlévání a kovářství
    ZCR
    ZCR --- ---
    KUATO: stejně mě fascinují firmy, které ostentativně dávají najevo (ať už přístupem, nebo podobnými cenovými politikami), že jim je drobný příležitostný zákazník lhostejný, resp. rovnou na obtíž, a v obchodování s cenými kovy se to ještě pojí s tou odpudivou cechovní mentalitou "my můžeme, protože na to máme lejstro"... ech, pardon, ale musel jsem si ulevit ;-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    POOWL: abys nebyl nemile prekvapen novou politikou Safiny pro odber malych mnozstvi, jako ja predevcirem byl :o(. jakoze kdyz bys chtel 20, 50gr, tak tam uz mozna jo, ale tri pet gramu mozna bude znamenat dvojnasobnou cenu oproti investicnimu zlatu.
    AGOG
    AGOG --- ---
    No v granulatu jo, ale bavili jsme se o plechu, drátu. Granulát je ještě míň zpracovanej než slitek tak se to dá předpokládat.
    A pro mě osobně je Safina jako by to ani nebylo.
    POOWL
    POOWL --- ---
    AGOG: dovolim si nesouhlasit. 1g investicni desticka je drazsi nez kdyz si v safine koupim 1g ryziho v granulatu
    AGOG
    AGOG --- ---
    POOWL: Investiční by mělo být vždy levnější.
    KUATO
    KUATO --- ---
    ZCR: hlavne uz jsem mailem zjistil, ze v jednom sesitku je 0.425gr Au (pri cene 820kc za material, ktery bych potreboval), takze pri prepoctu na 1gr to taky nevychazi prilis dobre. no budu si to muset udelat sam :o/.
    ZCR
    ZCR --- ---
    KUATO: (ale to je taky plátkové = velmi tenké, jak psal AGOG)
    KUATO
    KUATO --- ---
    SFUMATO: jj, to vypada dobre, diky :o)
    SFUMATO
    SFUMATO --- ---
    KUATO: http://www.grac.cz/sortiment/platkove-zlato.html ještě celkem slušný ceny, ale vzhledem k současný situaci je to všechno hodně podobný....
    ZCR
    ZCR --- ---
    POOWL: neprodali mi tam ani stříbrnou pájku, a takhle intenzivní dojem kafkovského 'my máme předpisy, víme?' + 'sem nepatříš' jsem dlouho nikde nezažil.
    POOWL
    POOWL --- ---
    KUATO: Zkus se zeptat jeste v Öegusse...nejspis tam nebudou mit takhle slabej plech ryziho ale treba by ti prodali neinvesticni ryzi zlato(maj ho v 1mm plechu).Mohlo by bejt levnejsi nez investicni 5g destičky. Z toho uz by se to dalo lehce navalcovat. Otazka jestli to prodaj i nezlatnikovi.
    AGOG
    AGOG --- ---
    KUATO: To by se ti do toho bordel dostal, ale šlo by to přes něco asi. Mezi dva plechy. Když to vyžíháš půjde to ještě líp.
    AGOG
    AGOG --- ---
    KUATO: No to jo to mají všude, to je ale plátkové zlato na pozlacování a to je 0,0001mm +-něco silné. To se na to blbě podíváš a je to zničený.
    KUATO
    KUATO --- ---
    tak prece jen zlate folie jsem nasel tady - http://www.campanator.cz/index.php/prodej-zlata
    KUATO
    KUATO --- ---
    AGOG: ja to potrebuju na louzeni do jednoho alch. preparatu, takze potrebuju akorat mit vetsi povrch :o). te folie potrebuju 5 gramu. takze to vidim, ze koupim investicni zlato a rozkovam to na kovadline co pujde, akorat se bojim, abych si to nezasral nejakym bordelem, prece jen je to uz stara kovadlina po pradedeckovi :o). jinak treba to AuCl3 jsem od Safiny dva roky zpatky kupoval gram za cca 800kc a to byla cena zlata vys o nejakych deset patnact procent. ale proste manipulacni poplatek.. a ze kdyz si vezmu pet gramu, ze se dostanu taky na 1500 za gram, coz ale nepotrebuju a furt je to moc. vidim to na lucavku a samovyrobu.
    AGOG
    AGOG --- ---
    KUATO: Jo no, oni si to zpracování na drát a folii pěkně naúčtujou.
    Jo a já se i přehlídnul, já dělám s fólií 0,02-0,035cca. 0,15-0,25 je pořádnej plech a moc ho z 1g nebude :-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    AGOG: jo je to za gram. uz se smiruju s tim, ze to budu delat sam.
    AGOG
    AGOG --- ---
    Respektive folie ano, ale ne takhle "silný". Já se snažím právě být nezávislý takže si vše vyrábět. Dráty i fólie. Právě kvuli nedostupnosti. Možná safina něco prodává, ale já potřebuju nakupovat dle potřeby že si to najdu v eshopu a objednám množství jaké potřebuju. Žádný takový eshop s Au polotovary u nás neznám. A ani v cizině, který by prodával tyhle tloušťky.
    AGOG
    AGOG --- ---
    STQ: No to ne, tam folie nemají.

    KUATO: Já si fólie válcuju sám.
    5g za 1500Kč? Není to nějaký divný? 5g nebo gr? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam