• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DYDYVýtvarné zpracování kovů a drahých kamenů aneb rytí, odlévání a kovářství
    Pro všechny co ví něco o těchto krasných a starých řemeslech a chtějí se zapojit nebo se jenom pokochat nádherou těchto předmětů.. Nápady, fotky vašich výtvorů, tipy a triky a všechny ostatní zkušenosti vítány. Předem díky za slušné chování .)
    rozbalit záhlaví
    AGOG
    AGOG --- ---
    ZCR: Jo jednou jsem podal dotaz na advantage. To bylo zájmu, ale pochopil jsem z přístupu, že jim jde asi o větší kšeft. když jsem to uvedl na pravou míru další komunikace se nekonala :-)

    POOWL: Dobře, možná. Nicméně ZCR své zkušenosti napsal. Na netu to nenabízí a zřejmě neprodávají bez ŽL na zlatníka, šperkaře. Dopisovat si kvůli nějakému malému rozdílu nebudu, protože ceny se mění hodně. 1g může být jednou za 1000 jednou za 850. Abych mohl říct, že jsou levnější a jó se to vyplatí musel bych vidět jejich ceny online, takhle když to řekneš nemáme s čím srovnat.
    V tomhle je prostě český trh a legislativa uplně na h....
    Ještě že na takových dinosaurech není člověk závislý aby mohl pracovat.
    ZCR
    ZCR --- ---
    KUATO: stejně mě fascinují firmy, které ostentativně dávají najevo (ať už přístupem, nebo podobnými cenovými politikami), že jim je drobný příležitostný zákazník lhostejný, resp. rovnou na obtíž, a v obchodování s cenými kovy se to ještě pojí s tou odpudivou cechovní mentalitou "my můžeme, protože na to máme lejstro"... ech, pardon, ale musel jsem si ulevit ;-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    POOWL: abys nebyl nemile prekvapen novou politikou Safiny pro odber malych mnozstvi, jako ja predevcirem byl :o(. jakoze kdyz bys chtel 20, 50gr, tak tam uz mozna jo, ale tri pet gramu mozna bude znamenat dvojnasobnou cenu oproti investicnimu zlatu.
    AGOG
    AGOG --- ---
    No v granulatu jo, ale bavili jsme se o plechu, drátu. Granulát je ještě míň zpracovanej než slitek tak se to dá předpokládat.
    A pro mě osobně je Safina jako by to ani nebylo.
    POOWL
    POOWL --- ---
    AGOG: dovolim si nesouhlasit. 1g investicni desticka je drazsi nez kdyz si v safine koupim 1g ryziho v granulatu
    AGOG
    AGOG --- ---
    POOWL: Investiční by mělo být vždy levnější.
    KUATO
    KUATO --- ---
    ZCR: hlavne uz jsem mailem zjistil, ze v jednom sesitku je 0.425gr Au (pri cene 820kc za material, ktery bych potreboval), takze pri prepoctu na 1gr to taky nevychazi prilis dobre. no budu si to muset udelat sam :o/.
    ZCR
    ZCR --- ---
    KUATO: (ale to je taky plátkové = velmi tenké, jak psal AGOG)
    KUATO
    KUATO --- ---
    SFUMATO: jj, to vypada dobre, diky :o)
    SFUMATO
    SFUMATO --- ---
    KUATO: http://www.grac.cz/sortiment/platkove-zlato.html ještě celkem slušný ceny, ale vzhledem k současný situaci je to všechno hodně podobný....
    ZCR
    ZCR --- ---
    POOWL: neprodali mi tam ani stříbrnou pájku, a takhle intenzivní dojem kafkovského 'my máme předpisy, víme?' + 'sem nepatříš' jsem dlouho nikde nezažil.
    POOWL
    POOWL --- ---
    KUATO: Zkus se zeptat jeste v Öegusse...nejspis tam nebudou mit takhle slabej plech ryziho ale treba by ti prodali neinvesticni ryzi zlato(maj ho v 1mm plechu).Mohlo by bejt levnejsi nez investicni 5g destičky. Z toho uz by se to dalo lehce navalcovat. Otazka jestli to prodaj i nezlatnikovi.
    AGOG
    AGOG --- ---
    KUATO: To by se ti do toho bordel dostal, ale šlo by to přes něco asi. Mezi dva plechy. Když to vyžíháš půjde to ještě líp.
    AGOG
    AGOG --- ---
    KUATO: No to jo to mají všude, to je ale plátkové zlato na pozlacování a to je 0,0001mm +-něco silné. To se na to blbě podíváš a je to zničený.
    KUATO
    KUATO --- ---
    tak prece jen zlate folie jsem nasel tady - http://www.campanator.cz/index.php/prodej-zlata
    KUATO
    KUATO --- ---
    AGOG: ja to potrebuju na louzeni do jednoho alch. preparatu, takze potrebuju akorat mit vetsi povrch :o). te folie potrebuju 5 gramu. takze to vidim, ze koupim investicni zlato a rozkovam to na kovadline co pujde, akorat se bojim, abych si to nezasral nejakym bordelem, prece jen je to uz stara kovadlina po pradedeckovi :o). jinak treba to AuCl3 jsem od Safiny dva roky zpatky kupoval gram za cca 800kc a to byla cena zlata vys o nejakych deset patnact procent. ale proste manipulacni poplatek.. a ze kdyz si vezmu pet gramu, ze se dostanu taky na 1500 za gram, coz ale nepotrebuju a furt je to moc. vidim to na lucavku a samovyrobu.
    AGOG
    AGOG --- ---
    KUATO: Jo no, oni si to zpracování na drát a folii pěkně naúčtujou.
    Jo a já se i přehlídnul, já dělám s fólií 0,02-0,035cca. 0,15-0,25 je pořádnej plech a moc ho z 1g nebude :-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    AGOG: jo je to za gram. uz se smiruju s tim, ze to budu delat sam.
    AGOG
    AGOG --- ---
    Respektive folie ano, ale ne takhle "silný". Já se snažím právě být nezávislý takže si vše vyrábět. Dráty i fólie. Právě kvuli nedostupnosti. Možná safina něco prodává, ale já potřebuju nakupovat dle potřeby že si to najdu v eshopu a objednám množství jaké potřebuju. Žádný takový eshop s Au polotovary u nás neznám. A ani v cizině, který by prodával tyhle tloušťky.
    AGOG
    AGOG --- ---
    STQ: No to ne, tam folie nemají.

    KUATO: Já si fólie válcuju sám.
    5g za 1500Kč? Není to nějaký divný? 5g nebo gr? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam