• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DYDYVýtvarné zpracování kovů a drahých kamenů aneb rytí, odlévání a kovářství
    Pro všechny co ví něco o těchto krasných a starých řemeslech a chtějí se zapojit nebo se jenom pokochat nádherou těchto předmětů.. Nápady, fotky vašich výtvorů, tipy a triky a všechny ostatní zkušenosti vítány. Předem díky za slušné chování .)
    rozbalit záhlaví
    STQ
    STQ --- ---
    AGOG: jo tak to mame ty stejny lampy :) ty zarivky mas nad hlavou v jaky pozici? ja kdyz je mam primo nad hlavou tak mi delaj stin kdyz se sklonim, kdyz je mam zase moc vepredu tak delaj divny odrazy a zatim se mi vubec nepovedlo vymyslet optimalni pozici...
    AGOG
    AGOG --- ---
    STQ: Nee dělám si srandu, to by byla normální dovolená. A je to ještě ve hvězdách.
    STQ: Mám dvě lampy taky Ikea ze stran a dvojitou zářivku nad hlavou.
    Tyhle, jsou docela solidní. Žárovky 60+ je to kovový tak se to nerozteče. Chce to taky správnou žárovku, otestovat barvu a intenzitu světla. Teď naposled jsem musel třeba různě vypínat abych viděl linky dle stínů. Moc světla taky někdy blbý.
    A teď testuju 57w žárovku co svítí jako 75 a dokonce svítí koncentrovaněji na jedno místo než ty pokovený kterým někteří prodavači říkají bodovky.
    STQ
    STQ --- ---
    AGOG: akorat teda bacha na to, ze jestli budes zkoukavat dyl tak to neni moc kompatibilni s takovou tou normalni dovolenou, moje zena byla dost nestastna kdyz jsem se tam ucil protoze sperkari a umelci jsou vetsinou tam kde neni more a naopak...
    STQ
    STQ --- ---
    jak mate nasviceny pracoviste? ja mam uz cca pul roku docela problem se svetlem, vyzkousel jsem vsechno mozny a ted pouzivam dve obyc lampy z Ikea ktery si podle potreby natacim, ale neni to furt ono, zvlast pri jemnejsi praci mi to dela neprijemny odlesky a vidim vlastne houby...jak to mate vyreseny vy?
    STQ
    STQ --- ---
    AGOG: tak to muzu jenom doporucit, v cervenci tam jedu znova na mesic na studia :)
    AGOG
    AGOG --- ---
    BTW přítelkyně chce na Bali :-) Že bych jim to tam skouknul? :-)
    AGOG
    AGOG --- ---
    Všechny slitiny si vyrábím.
    STQ
    STQ --- ---
    AGOG: aaha! a to si tavis sam nebo to nekde kupujes?
    AGOG
    AGOG --- ---
    STQ: To je jen odraz, to je šakudó.
    STQ
    STQ --- ---
    AGOG: a co je to nalevo a napravo od diry, co je na nekterejch fotkach cerny a na jinejch stribrny?
    AGOG
    AGOG --- ---
    STQ: S kvítky jsem si vyhrál, zbytek je takový "křoví" trochu. Cena mi nedovolovala si s tím víc hrát. Ale zákazník je happy a celkově to vypadá docela dobře.
    Je tam 9ct zlato, stříbro, šakudó a měď.
    Teď končím trochu složitější kousek.
    STQ
    STQ --- ---
    AGOG: skvely! prijde mi ze mas ty rytiny cimdaltim preciznejsi, tlesk tlesk :) to vlozeny po strane je stribro nebo meteorit nebo jeste neco jinyho? z ty fotky to neni uplne poznat...
    AGOG
    AGOG --- ---


    AGOG
    AGOG --- ---
    Co tohle?
    Smalt ve výtvarné tvorbě – Knihkupectví Neoluxor
    http://neoluxor.cz/umeni/smalt-ve-vytvarne-tvorbe--199234/
    AGOG
    AGOG --- ---
    Mimochodem, nějakou pěknou knihu o smaltování byste mi doporučili? Nemyslím ty sporákové záležitosti.
    POOWL
    POOWL --- ---
    AGOG: jj politika hrozna.nevim jak to maji s prodejem nezlatnikum. ale prisrup ze malej kseft neni kseft je hroznej
    AGOG
    AGOG --- ---
    ZCR: Jo jednou jsem podal dotaz na advantage. To bylo zájmu, ale pochopil jsem z přístupu, že jim jde asi o větší kšeft. když jsem to uvedl na pravou míru další komunikace se nekonala :-)

    POOWL: Dobře, možná. Nicméně ZCR své zkušenosti napsal. Na netu to nenabízí a zřejmě neprodávají bez ŽL na zlatníka, šperkaře. Dopisovat si kvůli nějakému malému rozdílu nebudu, protože ceny se mění hodně. 1g může být jednou za 1000 jednou za 850. Abych mohl říct, že jsou levnější a jó se to vyplatí musel bych vidět jejich ceny online, takhle když to řekneš nemáme s čím srovnat.
    V tomhle je prostě český trh a legislativa uplně na h....
    Ještě že na takových dinosaurech není člověk závislý aby mohl pracovat.
    POOWL
    POOWL --- ---
    AGOG: Pardon tak jinak...1g investicni desticka je drazsi nez kdyz si v öegusse koupim 1g ryziho- tam ho maji v plechu, ne v granulich
    ZCR
    ZCR --- ---
    KUATO: stejně mě fascinují firmy, které ostentativně dávají najevo (ať už přístupem, nebo podobnými cenovými politikami), že jim je drobný příležitostný zákazník lhostejný, resp. rovnou na obtíž, a v obchodování s cenými kovy se to ještě pojí s tou odpudivou cechovní mentalitou "my můžeme, protože na to máme lejstro"... ech, pardon, ale musel jsem si ulevit ;-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    POOWL: abys nebyl nemile prekvapen novou politikou Safiny pro odber malych mnozstvi, jako ja predevcirem byl :o(. jakoze kdyz bys chtel 20, 50gr, tak tam uz mozna jo, ale tri pet gramu mozna bude znamenat dvojnasobnou cenu oproti investicnimu zlatu.
    AGOG
    AGOG --- ---
    No v granulatu jo, ale bavili jsme se o plechu, drátu. Granulát je ještě míň zpracovanej než slitek tak se to dá předpokládat.
    A pro mě osobně je Safina jako by to ani nebylo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam