• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    IVUSHA: Přesně takhle mi mečí Rori, když vidí za oknem ptáčka ;)
    IVUSHA
    IVUSHA --- ---
    http://www.youtube.com/watch?v=JLw3Z1rXvCo
    tak ta je úžasná...kozokočka:-)
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    AMOPRA: me Enkatt rikala (mam maly dvoumesicni kotata, co predtim periny asi nezazily), ze periny tez svadi kocky k curani (ze je to mekky a das e v tom hrabat) a ze kdyz se mi tam poura, mam kote capnout a odnest na zachod ..
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    Potřebovala bych radu..
    Mám doma už cca 15 týdenní kotě thajky, kteřráchodí kadit normálně na záchod a včera jsem zjistila, že na malou chodí do peřin.
    Víte někdo, jak se to odnaučí?
    díky moc
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    GIO: Aha, tak to jo, to mi nedošlo :)
    GIO
    GIO --- ---
    CORIM: hehe, no bud rad, none.)
    CORIM
    CORIM --- ---
    GIO: Obe jeji sestry zacaly tusim v osmem bo devatem mesici. Ally je 10 mesicu a jediny co ji zajima je naplnena miska se zradlem :P
    GIO
    GIO --- ---
    CORIM: myslis s mrouskanim? joo ony britky pry zacinaji pozdeji a navic, na nich to obvykle neni ani moc poznat, zas tak moc nehulakaji.
    CORIM
    CORIM --- ---
    GIO: Jak to tak ctu tak koukam ze muzu bejt rad za tu svoji chlupatici. Ta je zatim totalne v klidu.
    GIO
    GIO --- ---
    DOMINIQUE01: to nejsou obratky, to je standardni mrouskani v obdobi rije (coz je ted na jare a pak v srpnu a zari)
    kazdopadne samozrejme v jejim veku uz je telo na kotata dostatecne pripraveno, tak si ne rika, a velice nahlas:-D

    jo a mas pravdu, Kordulu uz to bavit prestalo, po kotatech asi odjezdim championa a seru na to.) muz bude jezdit s kocourkem co si nechame, rikal.)
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    GIO: Čím víc to čtu, tím víc je mi představa koťat vzdálenější. Musim říct, klobouk dolů před tvou důsledností, myslím, že se to moc často nevidí. Tak nějak si řikám, jestli na tohle jednou budu mít, všechno ohlídat, nic nepodcenit. Časem se uvidí...
    A s tím, že předtím byla Kordul mladá, to mě docela udivilo, že už v roce a půl (je to přibližně její věk, ne?) to může nabrat takový obrátky. Je vidět, že nevykastrovaná kočka geneticky koťata prostě potřebuje, příroda je mocná čarodějka.
    Pořád tu teď kroutim hlavou, co jednou bude s tou naší bleškou, ale zatím to nechám koňovi. Zkusíme nejdřív nějakou výstavu, asi po prázdninách a pak se uvidí, jak se to bude vyvíjet.
    Já si ani nedovedu představit, jak by mi v tý výstavní kleci vydržela celej den, ona má pod kůží 220, pořád někde šmejdí a běhá, všechno zjišťuje. Tohle plemeno musí být z výstav trochu znechucený, myslím, že je to nemůže vůbec bavit.
    GIO
    GIO --- ---
    DOMINIQUE01: Kordul vzdala dvoumesicni interval v dubnu a od te doby jede po ctrnacti dnech, dnesni konzultace s veterinarem znela, ano, to je naproto normalni, predtim byla mlada.)

    zenich volno ma, ale my jsme zas v pruseru, nechci nic podcenit, takze jeste prelecujem strptokooka G, ktery byl dnes potvrzen vysledky vyteru, ale doktor mi tvrdil, ze jako jedina pricina nejakyho syndromu nahleho umrti kotat je to stejne nesmysl, tak spis jen pro muj klid .takze zas tri tydny mimo provoz, ale chovatelka kocoura mi rikal,a ze je rada za mou uprimnost a je mijakmile bude kordul ready k dispozici i se Syčkem.)
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    GIO: Díky za rady. Dneska bych řekla, že už to pomalu ustává, stále křičí, ale už s poměrně velkýma pauzama a už nenastavuje zadeček. Odchyt u nás moc nevychází, pokud není opravdu unavená, tak u nás ležet nevydrží,na zavolání přijde, ale zas brzy odběhne, pochoduje pořád po bytě sem a tam. Ale mazlili jsme ji docela dost, to byla jediná chvíle, kromě spánku a jídla, kdy ztichla. Tak to příště zkusíme, tolik si jí nevšímat.
    Kordul už asi nedodržuje dvouměsíční interval, viď? A nebo to nějak letí, hrozně rychle. Každopádně držim palce, ať má ženich volno.
    Já se musím rozmyslet, co a jak bych s Rori do budoucna chtěla, protože mi na ni chovatelka nakonec vystavila papíry bez přetisku, s tím, že uvidíme, co z ní vyroste a popř by jsme se mohli domluvit na koťatech. Ale když vidím to shánění ženichů, tak nevím nevím.
    GIO
    GIO --- ---
    AMOPRA: a kolik je te starsi?.)
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    GIO: jojo, té malinké je 14 týdnů, takž mám jště klid..)
    GIO
    GIO --- ---
    AMOPRA: ja vim, ja s tim mrouskanim mluvim o ty starsi teda..
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    GIO: já mám starší kočkj, která nní siamka a je ta je nevykastrovaná..

    A teď malou thajku , o u té přemýšlím o kastraci.. Ale musím se domluvit s vtrinářem
    GIO
    GIO --- ---
    AMOPRA: vy mate starou nevykastrovanou kocku? a je zdrava? nebojite se premrouskani a pripadne pyometry a spol.?

    ty mas thajku, ne siamku, trosicku rozdil i v povaze a revu imho.)
    GIO
    GIO --- ---
    DOMINIQUE01: absolutne normalni, ale nemela by mrouskat dlouho a mit docela velkou mezeru mezi jendotlivymimr.
    mokry hadr ne, siamka ti akorat prostydne. musis vydrzet, doporucuje se moc je nemazlit. ja to delam tak, ze kdyz rve nejvi, zavolam si ji k sobe(nase poslucha jak pes) a jen ji capnu do naruce a ona docela rychle usne) obcas to nezabere,a le vetsinu casu jo...dneska jsem psala zenichovi a modlim se at ma volno, a hned ji tam vezu:) protoze uz zas rve:-D
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    AMOPRA: V šesti a půl měsících a váze 1,8 kilo fakt ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam