• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    Tento klub je věnován siamským, orientálním kočkám (IV.skupině) a jejich chovatelům, majitelům a příznivcům. Chtěla bych se tu zaměřit na zkušenosti s těmito neodolatelnými ufonky, na výstavy, zkušenosti s chovatelskými stanicemi. Na nástěnku bych chtěla postupně dát seznam chovatelských stanic u nás. Vítané jsou samozřejmě fotky vašich drzounků.

    Siamská kočka je drzá, panovačná, dotěrná, domýšlivá, pyšná, hlučná, něžná a okouzlující. Svým uhlazeným, cizokrajným zjevem, zbarvením a safírově modrýma očima bez vyjímky každého upoutá.

    rozbalit záhlaví
    SARRI
    SARRI --- ---
    GIO: zato duchodce se u nas ukazal jako adekvatni spolecnik ;)
    GIO
    GIO --- ---
    siamka neni klidne zvire, a pes pro ni obvykle neni adekvatni spolecnik, potrebuje zit minimalne s dalsi jednou kockou.. rozhodne nedoporucuji (zadne zvire) vybirat podle vzhledu..
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    RAEVA: siamky a orientálky jsou sice na první pohled atraktivní, ale je nutno brát v potaz především jejich povahu. Jsou to kočky společenské - mírně řečeno. V praxi to znamená, že má sia dokonalý přehled o všem cose v domácnosti děje, u všeho musí být. Co se týče hlasového projevu - i tu je společenská. Má ke všemu vlastní názor, který potřebuje neustále s někým sdílet. V období mrouskání se většinou ukáže, že ti milí tolerantní sousedé se už tolik neusmívají :-) No je to zkrátka řev, jaký si člověk neumí představit dokud to nezažije... To něžné drobounké zvířátko má hlas jak zvon. Sia rozhodně nemůže být jediná kočka v domácnosti (resp. může, ale musí s ní být neustále někdo doma) a jestli by vytvořila přátelství se psem je otázka. Moje sia psa snáší, ale přátelstvím se to nazvat nedá.
    Jo a nic nenechá na pokoji, umí být zlomyslná, tvrdohlavá a panovačná. Navíc je hrozně chytrá až vyčůraná. Ale pak se přijde pomazlit a vše je zapomenuto :-)
    Pokud se i tak rozhodneš pro sia, vřele doporučuju obloukem se vyhnout zvířatům bez PP. Mluvím z vlastní zkušenosti, podruhé bych to už neudělala. S trochou štěstí se dá sehnat PP kočka, kterou nikdo nechtěl.
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    tenhle je úžasnej
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    ahojky lidi, možná mi tu poradíte :)
    mam malého voříška který je hodně společenský a má rád ostatní zvířátka všeho druhu, bohužel nesnáší samotu a když jsem vp ráci tak je mu doma msutno. Přemýšlela jsem, že bych mu pořídila ještě jednoho pejska jako kamaráda ale pak mě napadlo, že možná kočička by byla lepší, protože jsem vždy kočku chtěla, tak i já bych si splnila malý sen. Koukala jsem na kočky na google a tyhle o kterých je tento klub mě naprosto okouzlili! Neni snad krásnější kočka než s trojúhelníkovou hlavou a velkýma ušima :D četla jsem o siamkách, že jsou společenské a hodí se i k pejskovi, nechci nic uspěchat a tak se chci zeptat vás :) máte s tím někdo zkušenost? popřípadě jsou i jiné kočky které mají trojúhelníkovou hlavu a velká ušiska? koukala jsem, že je ještě jeden druh ale ten se povahově moc nehodí, potřebovala bych opravdu společenskou spíše klidnější kočičku aby mi neudělala společně s pejskem z bytu kůlničku na dříví :) také jsem se chtěla zeptat jestli nevíte o nějaké skvělé chovné stanici kde bych sehnala kočičku nebo kocourka do 3000,- . Nechci číču s PP protože to bude vysloveně domácí rozmazlenej mazel :) Nejde mi ani moc o barvu takže pokud je nějaká levná varianta né tak krásně vybarvených kočiček ráda bych jí věděla :) Předem díky za odpovědi :)
    TRIKSTRA
    TRIKSTRA --- ---
    tak takhle naše kočka(teda byla to peršanka), milovala kapsle(ten obal),no, ale nenacházela je prázdné že... a v nich byl enzim na trávení(prasečí)...než jsme to zjistili, byla z ní pěkná koule...
    GIO
    GIO --- ---
    ZUBANA: jj, je jich vic, co pohrdaji prirozenou stravou, moje beloba ta se vylozene otrese hnusem a odchazi.) ale sophina syrove ji a rada.. i bez zubu
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    GIO: Oli syrovy maso vzdycky hodinu pozoruje ocuchava a potom si s nim hraje packama ho vyhazuje do vysky:-) ale neji to!:-)
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    Jedna moje kocicka pangamin milovala, jednou mi upadnul na zem a ona po nem hned skocila a zblajzla ho jak malinu, tak jsem ji ho obcas davala:-)
    Jinak u nas dnes mely velky uspech varene kachni krky, dala jsem si ja i s cicama:-)
    SARRI
    SARRI --- ---
    ADITU: nemam tuseni
    GIO
    GIO --- ---
    no pangamin smrdi, ale treba to nekomu jede.)

    ten glukopur je sladky, coz je pro kocky zajimava chut, ale u nas to nefunguje no
    ADITU
    ADITU --- ---
    SARRI: nedava se na zvyseni apetitu spis vitamin B?
    GIO
    GIO --- ---
    ja ted davam glukopur kojici kordule a moc mi t nechce.. michala jsem ji to se smetanou a je dost proti
    SARRI
    SARRI --- ---
    mno u nas se po tom jeden muze umlatit a druhej do toho chci stoucha packou a pak odejde

    kazdopadne dik, zkusim

    jeste mi nekdo radil ze mam zkusis glukozu na zvyseni apetitu obecne .. mate nekdo zkusenost?
    GIO
    GIO --- ---
    syrovy kureci maso nase kocky dvakrat taky nemusi..
    GIO
    GIO --- ---
    ale ze zkusenosti, pokud to zvire neji odmalicka, tak to hodne dlouho nechce nebo si nezvykne nikdy,uvidis, zkus..
    GIO
    GIO --- ---
    syrovy - kureci/kruti/kachni srdce, hovezi srdce
    SARRI
    SARRI --- ---
    to jsem nezkousela ... zkousela jsem jen syrovy premrazeny kure a to nechce
    vnitrnosti z koho? a cerstvy nebo premrazeny?
    GIO
    GIO --- ---
    na ryzi a mrkev se rovnou vyprdni.) davej jen to maso a granule at mu nesejdou z povedomi.) a syrovy vinitrosti by ti nejed? srdce treba
    SARRI
    SARRI --- ---
    zkusim, zatim jsem uvarila hovezi s trosku ryze a mrkve a zamichal do toho trosku kapsicky a par granuli a temer me fufuknul co to jako je ;/
    GIO
    GIO --- ---
    tak ty kapsicky vynech enbo mu do kazde striktne pridavej i granule..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam