• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    Tento klub je věnován siamským, orientálním kočkám (IV.skupině) a jejich chovatelům, majitelům a příznivcům. Chtěla bych se tu zaměřit na zkušenosti s těmito neodolatelnými ufonky, na výstavy, zkušenosti s chovatelskými stanicemi. Na nástěnku bych chtěla postupně dát seznam chovatelských stanic u nás. Vítané jsou samozřejmě fotky vašich drzounků.

    Siamská kočka je drzá, panovačná, dotěrná, domýšlivá, pyšná, hlučná, něžná a okouzlující. Svým uhlazeným, cizokrajným zjevem, zbarvením a safírově modrýma očima bez vyjímky každého upoutá.

    rozbalit záhlaví
    GIO
    GIO --- ---
    DOMINIQUE01: coz je jenom dobre, ja razim taky tuhle linii, ty kocky vypadjai hodnejsi...
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    CORIM: no jo, to hnědý je Roinky tatínek. Ale uši máme po mamince a to je taky asi důvod, proč jsem si ji vybojovala já a nešla do chovu. Má uši poměrně vysoko nasazené.
    GIO
    GIO --- ---
    CORIM: jo to je ten extrem, ktery ja taky nemusim
    CORIM
    CORIM --- ---
    DOMINIQUE01:
    DOMINIQUE01: Tak tyhle uz jsou pekne hnusny
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---

    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    vše nakradeno odsud: http://www.oltremaresiamesi.com
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    btw, když měl Morbík polyneuritidu, tak krysina ho z toho vytáhl. neustále se mu věnoval, šťoural do něj, nutil ho do pohybu, čistil ho, atd. Rehabilitace v Jaggy hadr :) dodnes krysina nechává prvního najíst Morba. vždycky spořádaně čeká. zajímalo by mě, jestli je to u siam normální. u nás se kočky vždycky o misky pošťuchovaly, tohle vidím poprvý v životě.
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    MAIKOR: mám i video, uploadnu, až se k tomu dostanu. čistí se vzájemně neustále, vypadají příšerně teple. přitom pro siu je to strašně nevýhodný, brita je přece jen výrazně huňatější ,)

    hele chápu tvoje výhrady k chovu bez PP, ale házíš lidi do stejnýho pytle a to se mi nelíbí. naši "rodiče" jsou milí lidé a nejsou nezodpovědní, jen prostě chtěli koťata, to není žádnej zločin.

    CORIM: přesně tak to vypadá i u nás :)


    naše krysina nad Morbem nezíská navrch asi nikdy. Morbo ho dokáže zpacifikovat během několika vteřin. jo a podobný zkušenosti mají i známý, který si pořídili tuhle kombinaci.
    GIO
    GIO --- ---
    CORIM: ale dyt jo, urcite je i siamka, ktera by ji neotravovala, jako nase soph, vrchol jeji neomalenosti je ze si na nekoho lehne)
    CORIM
    CORIM --- ---
    GIO: Jak znam Ally tak tu by nerozhazelo nic. Ona je tu doma nejakcnejsi kocka - a obcas stve obe starsi ze si s nima chce hrat :D
    GIO
    GIO --- ---
    CORIM: ja mam jine informace, treba, ze siamka britku enskutewcne srala svym temperamentem a jak ji furt otravovala, britka se stavala introvertnejsia introvertnejsi ten, kdo mel navrch byla spis siama. a to pro britku rozhodne neni rpijemne souziti, ta ma rada klid. samozrejme mluvime v obecne rovine, ze. vyjimky mohou existovat vzdy, ze.
    CORIM
    CORIM --- ---
    MAIKOR: Britka by s tim problem mit nemela. Tezko rict co siamka. Co muzu soudit z me britky tak kdyz by ji siamka moc srala tak ji jednoduse zalehne a bude.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    pokud kocour nezískal uchovnění, nesplňoval standardy plemene a to je důvod proč na něm nechovat, žeano. Píšeš, že chov bez PP není v pořádku, ale nakonec jsi ho podpořila. Není to trochu divné? Ještě dokážu pochopit, že do toho jde někdo, kdo se v problematice neorientuje, ale pokud se pro množitele rozhodne informovaný člověk - to mi přijde už do nebe volající. Pokud ti množitelé, od kterých kočku máš řekli nějaké informace o zvířeti, můžeš jen doufat, že mluvili pravdu, protože lidé, co množí bez PP nemají na prvním místě zájem plemene, ale výhradně svůj vlastní prospěch.

    Souznění sia brita neuvěřím, dokud neuvidím fotku společného klubka nebo vzájemné hygieny... (no offence)
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    MAIKOR: nemyslela jsem, že chov bez PP je v pořádku, chov jedině s PP, ale my třeba toho našeho krasavce na chov nemáme. Pravda je, že chovatelé, u kterých jsme ho kupovali, mi dokázali přesně říct, v jakém zdravotním stavu jsou rodiče našeho otrapy, poinformovali o předcích, o důvodech, proč PP nemá, atd. Což je jiná situace, než když si někdo koupí bez PP zvíře, aniž by o něm cokoli věděl. Zkrátka je rozdíl mezi množiteli, kterým bych usekávala pazoury, a lidma, který z nějakýho důvodu nemohli uchovnit, ale koťata chtěli. u našeho třeba nebyl uchovněný otec, pže je přerostlej (váží mezi osmi až devíti kg, ale tlustý není, je to takový roztomilý monstrum :) jo a ještě jedna věc, "čistokrevný bez PP" neexistuje, to si dobře uvědomuju. je nutné dopředu počítat s tím, že to zvíře nebude mít perfektní rysy přesně odpovídající standardům rasy.


    my máme kombinaci sia + brita. oba kluci. nevím, jestli jsme měli štěstí, ale sednou si úplně ideálně. nevím no, podle mě rasa nerasa, hodně rozhoduje prostě konkrétní osobnost konkrétní kočky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam