• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    Tento klub je věnován siamským, orientálním kočkám (IV.skupině) a jejich chovatelům, majitelům a příznivcům. Chtěla bych se tu zaměřit na zkušenosti s těmito neodolatelnými ufonky, na výstavy, zkušenosti s chovatelskými stanicemi. Na nástěnku bych chtěla postupně dát seznam chovatelských stanic u nás. Vítané jsou samozřejmě fotky vašich drzounků.

    Siamská kočka je drzá, panovačná, dotěrná, domýšlivá, pyšná, hlučná, něžná a okouzlující. Svým uhlazeným, cizokrajným zjevem, zbarvením a safírově modrýma očima bez vyjímky každého upoutá.

    rozbalit záhlaví
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    GIO: dobca kdyz se lekne vesmes cizych lidi tak se snazi splynout s betonem nebo chodnikem. takze zatim nejake obeseni na obojku nehrozi, ale chapu jak to myslis no neni to pro ne uplne ideal
    GIO
    GIO --- ---
    Mlady je ale ještě kotě taky se ještě může změnit. Kordula taky vodítko bez problémů zvládá. soph taky dřív zvladla vodítko ale mi to už prostě nepřijde vhodné kor ve městě . něčeho se lekne A je zle
    PHOE3E
    PHOE3E --- ---
    TRUCE: naše dvě paka sou výborným příkladem jake mohou být siamky povahově rozdílné... Dobík je umazlený závislák, jeden den nás nevidí a dá nám to pěkně sežrat.. zato Babunka je radši když nás nevidí.. tzn nevylézá ze svého úkrytu pokud jsme v bytě.. a to jsou oba ze stejné chovatelské stanice.. jen Babunce jednoho dne ruplo v bedně a od té doby je stále neviditelná :((
    PHOE3E
    PHOE3E --- ---
    TRUCE: co se tyce voditka, nas siamak na nem chodi a nedela mu to nejmensi problemy... ba naopak libi se mu smejdit po venku...
    SARRI
    SARRI --- ---
    ja bych taky rekla, ze u nas je jeden introvert a druhej extrovert ..
    GIO
    GIO --- ---
    jinak ono neni zas tak neobvykle, kdyz je siamka introvert, on je to vpodstate taky dost sebsetredny zpusob k zivotu, mam oba extremy u siamek... a oba povazuji za normalni, a slozite..
    GIO
    GIO --- ---
    jj, neboj, bude se to furt zlepsovat, nasi soph je skoro deset, a posledni dva roky cca uz je zcela vpohode s navstevama, po vsech leze, proste se v ni ten odpor k lidem jinym, nez jsem ja, zlomil...v podobyn vyvoj spoleham i u JOnáše...az se Cruella umoudri teda.))
    SARRI
    SARRI --- ---
    GIO: mno porovnavam to s kockou, s kterou jsem zila driv (kocka myho spolubydliciho), ktera s eode me nehnula jakmile jsem byla doma a na noc jsem ji musela vyhazovat z pokoje, protoze me nenechala vyspat.. i kdyz to ais bylo tim, ze mela malo poroznosti od lidi a byla v byte sama

    jinak u nas se to porad meni, co mesic porozuju, ze se ke me chovaji protulneji.. i po vic jak dvou letech se ten vztah mezi nama porad buduje teprv
    GIO
    GIO --- ---
    jinak nahodou myslim, ze zas takovi asocialove nejsou, kdyz te pojali za krmicku a drbacku.))
    GIO
    GIO --- ---
    SARRI: vzala sis starsi zvirata, relativne, odrostlejsi, ktera uz na sebe byla fixovana.
    SARRI
    SARRI --- ---
    MRNOUS: mno byli v chovu z dalsima minimalne 30 kockama, odstrceny na chodbu kde spali v botniku (ale tak to bylo kdyz jsem si pro ne prijela) buhvi s jakejma kockama za ten rok a pul prisli do styku.. s lidma minimalne ..

    jj v pohode.. za nic bych je nevymenila, siamky jsou proste bozi.. maj podobnou povahu jako ja ;DDD a ti moji maji to stesti, ze maj celej den jeste i lidskou spolecnost .. a nejvic me bavi to jejich smirovani me kdyz spim... jak kontrolujou jeslti se hejbu, jestli jsem vzhuro abych uz mohla zahajit kontinualni drbani hrbetu ;)

    kazdopadne travej cely dny na balkone kdyz je trosku hezky, ale ven na voditko bych je nevzala, myslim, ze by to pro ne byl vetsi stres nez pozitek..
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    SARRI: nj, ale ti tvoji, pokud se nemylim, meli dost pohnute detstvi (nebo jak se tomu rika u kocek? kotatkovstvi? :)) a i proto jsou asocialove .. coz by nemelo byt ..

    ale hlavne ze mate souziti v pohode :)
    SARRI
    SARRI --- ---
    MRNOUS: tak ja to mam se svejma siamkama treba malinko jinak .. .. odpocivaj (pripadne spolu delaj nakej riot) a jednou za cas si na me vzpomenoi a prijdou ze se chteji pomazlit .. asi jsem vyjimka jak to tady ctu ... ale je to urcite tim, ze jsou to dva siamaci, stejne stary a jsou spolu od malicka a jsou asocialove spis maj jeden druhyho a ja jsem jejich lednicka, uklizecka a maximalne zive drbatko ;)) kdyz nase szivani bylo pro me prekvapivejsi vic nez jsem cekala tak nakonec v pohode, ale vzala jsem si je oba uz dospely a vykastrovany

    GIO
    GIO --- ---
    jo a uz mi dneska hrabe, jeden prispevek co mel byt tady, jsem hodila do kocek.))
    tak ho sem zkopiruju.))


    jinak ja jsem zastancem papiru nejen z chovatelskeho hlediska(udrzeni zdraveho chovu a plemene samotneho v dobrem a zivotaschopnem stavu) ale predevsim pro jakoustakous garanci dane povahy, ja mam siamky teda predevsim kvuli povaze...a jen ta, ktera ma papiry + ohlidala jsem si dobry rodinny odchov, zadnou velkomnozirnu, ma povahu opravdu spickovou, presne jakou jsem vzdy chtela u kocky zazit.. druhe moje dve siamky jsou z horsich podminek a na jejich povaze je to jasne znat. u siamy se kazdy drobny problem s povahou dost nasobi jejim egem, takze umi byt dost problematicke, a to na obe strany stupnice..

    (kocour je teda taky papirovy, ale tam je problem nasobeny hned nekolika zivotnimi peripetiemi, kterymi si zrejme prosel)
    GIO
    GIO --- ---
    ja sem hodim jednoho meho dnesniho oblibence z vystavy, kocourek puvodem z ch. stanice Rubelit, kastrat, zaticko nehorazny..


    GIO
    GIO --- ---
    MRNOUS: jj jeste jedna budou, v lete snad.. dneska jsme na ne zalozili aspon byrokraticky.) a pochvala od posuzovatelky (krom toho pupku, ale to pry neni zadna vada.) me utvrdila, ze to mam jeste jednou podstoupit.)
    P4INTER
    P4INTER --- ---
    MUZU POTVRDIT kote siamky je ne jen par bezesnych noci ale par mesicu kdyz nespi tak atakuje tema svyma zakernyma drapkama vse co se pohne tzn nohy,ruce vsechno :-D takze clovek docela dost nevyspalej :) a muzu potvrdit siamky sou hoodne narocne co do pozornosti, akcnosti atd. tady ted aktualne nas siamak co tu postovala pritelkyne tady muzes videt jejich akcnost ;) http://youtu.be/DmOUD_I_jAo
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    GIO: snad mu Kordula da pokoj, az s ni nebudou mlatit hormony, po kastraci :) ale to se asi hned tak nedocka, kdyz si rikala neco o jeste jednech kotatech :)
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    dekuji vam :)

    kazdopadne pockam co ta dospela kocka, a pak se to nejak vykrystalizuje.. i s pomoci toho co pisete.
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    TRUCE: tak si porid dve najednou, stejne stare a stejne trhle (aspon co se da odhadnout:)

    pokud chces typove nejakou kocku - jako treba siamku, tak jedine super extra papirovou (kvuli jejimu zdravi fyzickemu i psychickemu)

    pokud je ti jedno, jak kocka vypada a jde o to, mit doma chlupatou kouli :) pak udelej dobr skutek a vyber si nejake opustene - nabidka je pestra, urcite si vyberes ..

    neber zvirata, co se inzeruji jako ze jsou nejake rasy, ale bez papiru, i kdyz bys treba potrebovala usetrit penize .. (ne kvuli tem papirum, ale kvuli tomu, ze tam muze byt neco spatne)
    GIO
    GIO --- ---
    TRUCE: co se nejakeho plemene tyce, tak melo, no,... jinak nemas jistotu, ze mas to co chces prece, bez papiru totiz vubec nevis co je zvire zac, klidne muze byt jeho otcem souseduv otrhany evropsky kocour, nebo muze mit jeho matka nejakou vaznou vadu telesnou ci dusevni a taky o tom nebudes vedet do doby, nez se to na mladeti projevi, a ze se to projevi..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam