• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    GIO
    GIO --- ---
    MAR_TINA: nekdo se nekde zapomnel se seyšelkou no)) krasna kocka, mohl by ji vydavat treba za thajku se seyselskou skvrnitosti.))
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GIO: Julinka je moje první Siamka a mám svůj vůbec první vrh. Ale dala jsem si tu práci a na rozdíl od lid, kteří se chlubí jak dlouho chovají, jsem si něco jak o chovu tak daném plemeni nastudovala. Třeba chovat siamky a neznat ani jejich standard, tomu já říkám úspěch!
    GIO
    GIO --- ---
    ja mam Batmana urcite nekde na fotce z vystav ve sve galerii, ale ta bohuzel nejede.
    a je to uz par let, minimalne tri ctyri kdy jsem ho videla naposledy, ale bylo to moje hodne neoblibene zire,prestoze sealpoint..


    jinak to o tech ocich mam ja osobne primo od posuzovatelu, slysela jsem to nekolikrat, protoze moje predchozi kocicka mela spis mensi a hodne mandlove oci, privrenejsi... jednem se to libilo jako standard, jini rikali ze otevrenejsi oko uz by dnes mit mohla, a ze ori kocky dokonce maji mit oci vyraznejsi nez sia. tot vse. nemam potrebu vam to dokladat nejakymi papiry, proste tohle jsem zazila, rikam, co mi tvrdili na vystavach.) i ted s moji novo kockou je to tak, ze jsou jeji oci probirany, protoze na siamku je ma veliky, kdyby byla zapsana jako bila ORI, tak by to bylo posuzovano jinak. ale zadna vyrazna "vada" to neni tak jako tak, dulezitejsi je pri posuzovani stejne vzdycky celkovy charakter toho standardu, vaznejsi odchylky jsou neco jineho.. mimo jine ta vaha, kterou se tu ohanite,a lwe holky, uprimne, pokud to neni podlozeno a to zvire si nepotezkate, vime prd... siamky a ori kocky maji byt drobnejsi, za tim si stojim i ja a furt lepsi kocka trikilova nez sestikilovy hovado kocour, to si myslim ja.)) a to mozna jeste podcenuju prisel mi i vetsi:) ale oni jsou stihli no.. muj siamak je tezky, protoze ma z pobytu venku docela podvozek a je takovy"podsadity". proste spokojena kocka no:))
    GIO
    GIO --- ---
    AZRETKA: nevidela jsem tam dvoukilove dospele zvire. siamka by nemela mit sest kilo, to jako sorry,) ja mam petikiloveho kocoura a uz mi prijde fakt moc na siamku.

    jinak jak dlouho se tomu venujes, ktera je tohle tvoje siamka?.)


    SCHWALBE: jo moment. najdu
    MAIKOR: ja ho snad nikdy nevidela poradne zdraveho nikde, bud z nej neco teklo, nebo jsem pak zahlidla jeho vykotlanou hubu,proste hodne nesympaticke od phledu nepovedene zvire predevsim v odolnosti a zdravi..
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    MAR_TINA: SYS n (seyšelská černohnědá (sealová) ) ale třeba se někdo trefí líp :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    jé, můžete nám někdo pojmenovat zbarvení naší Lízy?

    Není to plemeno, ale bude to asi křížený se sia. A můj táta, když ji venčí, ji vydává za Snow shoe (což je vzhledem nejblíž) a tvrdí, že ho stála moře peněz :D





    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    SCHWALBE: tady je uplne dole. Mi teda nepripada, ze by byl nejaky osklivy.
    SARRI
    SARRI --- ---
    trosku zabavy a faktu?
    Facts About Siamese Cats | 15 Siamese Cat Facts You Might Not Know
    http://www.life-with-siamese-cats.com/facts-about-siamese-cats.html

    " It's not really possible to own a Siamese cat, they're much too independent for that. Consider yourself lucky if one of them owns you!"
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GIO: Malá siamka nemá 3.5 kila. To má moje Julie a ta už se řadí k větším dobře stavěným kočkám. My se Schw. mluvíme o chcípácích, co mají 2 kg s bídou, což mají i moje 4 měsíční koťata. A standard plemene tu není pro nic za nic. Samozřejmě že žádná kočka mu nemůže úplně odpovídat ve všech znacích ale měla by se mu blížit co nejvíce. A standard také mluví o dobře osvaleném těle a střední velikosti. Když vezmeš za velkou kočku maina, kde kocour má 10 kg a více, tak 6 kg kocour SIA /ORI zcela odpovídá definici středně velké kočky! A posuzování je subjektívní a není na tom nic špatného, ani na tom, že každý posuzovatel dává jinou váhu různým znakům příslušného plemene. Jde o to aby neujížděl na jednom na úkor všech ostatních a nejlepší kočku vybíral tu, která má všechny pro plemeno standardem dané znaky v největší celkové harmonii. A ať už mám vůči posuzovatelům jakékoliv výhrady, tak dávám klobouk dolů před jejich znalostmi a hlavně uměním zacházet s kočkami!
    PS: Kde jsi proboha vzala to o kulatějších očí ORI?
    GIO
    GIO --- ---
    to je tak subjektivni vec to posuzovani, kazdy to muze videt jinak.. na tom nic objektivniho byt nemze i kdyby bylo sebe vice pravidel a parametru. jinak by leta nevyhraval splendid batman pani hrusove z revnic, to je tak osklivy a neduzivy zvire, a vidaho... hvezda:)
    GIO
    GIO --- ---
    tak ale ja spis mluvim o tom, ze ori maji mit trochu jiny tvar oci nez sia. siamky maji mit obecne uzsi vic mandlovitejsi oci, ori kocky mohou mit vetsi otevrenejsi oci. je fakt, ze mi vzdycky chvalili, ze Kordula ma pekny mandlovy oci, Aurora je ma pres pul hlavy a urcite by to ted bylo uspesnejsi. toz tak. spsi zkusenost, nez hltani "pravidel", ktera nikdo nedodrzuje.)
    GIO
    GIO --- ---
    AZRETKA: mam presne opacny nazor, na svetovce byli obri. a normal je ze a siamka kolem 3,5 kg, tudiz je mala spis, mala drobna co nejstihlejsi... a me prave prekvapilo co vyhravalo za hovada.

    SARRI: jj tez mam zkusenost ze pohlavni dimorfismus je dost patrny, kocoura mam velkeho hodne nasvaleneho, kocky vzdycky male drobne, i Aurora, ac mi puvodne prisla velka, je doma v porovnani s Kordulou taky spis prumer, mensi.) ale hlas ma jako zvon.)

    CORIM
    CORIM --- ---
    AZRETKA: Koukam, ze jsi mne predbehla - uz sem to chtel sem dat.
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    A něco speciálně pro SCHWALBE: Chyby, vylučující certifikaci(ocenění): u ORI: Barva očí, která je více žlutá než zelená ;)
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    Stran očí: tvar: střední velikosti, mesmí bát ani vystouplé, ani zapadlé. Madlové a lehce sešikmené směrem k nosu tak, aby byli v harmonii s linií klínového profilu hlavy. Barva: Pro SIA/SYL/SYS/BAL: hluboká intenzivní modrá. Pro ORI: živě zářivě zelené - u bílých ORI: živě zářivě zelené nebo hluboce modré nebo nestejně barevné : jedno hluboce modré, druhé zelené)
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    SCHWALBE: Tak snad tu všichni známe standard pro SIA a ORI :)
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GIO: obe maji mit mandlovy tvar, kulaty tvar je u Thajek :)
    SARRI
    SARRI --- ---
    GIO: mno kdyz do me Izzina v noci tak prumerne 3x stoucha packou abych se moc nehejbala v posteli a vidim jeji hlavu jako prvni kdyz otevru oci tak mi na ni proste neprijde nic moc uslechtilyho ;DD

    jinak my mame velkeho orientalne a malou orientalku ..
    i kdyz ona proste vypada porad jak kote, imho se zasekla nekde v puberte a uz nevyrostla ..
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GIO: Já jsem za jedno se Schwalbe, já moc nemusím ty malé chcípáky, siamka i orientálka by měla být spíš větší. Menší, když je dobře stavěná a osvalená mi nevadí, ale na té světovce byli fakt chcípáci a poráželi krásné velké kočky a to zase vadí mě ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam