• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    SARRI: MAIKOR: No u me spis na opak, mam tu devitimesicniho utulkace ktery vypada jako kocka i kdyz kastraci jeste za sebou nema zatimco ten vykastrovany prcek je kocour na prvni pohled, je to jen otazka genetiky. Ten argument s mocovou trubici prave hodne veterinaru pouziva ale prave v US se casne kastrace delaji temer u vsech kocek a problemy s mocovou trubici tam nejsou o nic castejsi nez treba u nas. Je o tom hodne sporu, treba u nas je mezi vetsinou veterinaru zazita opravdu az ta kastrace az v 10tem mesici ale otazka je jestli ten duvod neni spis zvyk bezne praxe a jednodussi anestezie. Kdo se o to zajima vice v cestine je hezky clanek treba tady: http://www.depurasangre.cz/kastrace.html v anglictine se toho pak da dohledat o hodne vice.
    SARRI
    SARRI --- ---
    WENDIGO: nam nas kamarad veterinar rikal, ze kdyz se vykastruji takhle brzo tak nikdy nebudou mit poradne dospele znaky .. ze by se melo kastrovat treba az kolem 10mesice pokud to zvire ma mit vzhled dospele kocky
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    aha, no měla jsem za to, že obzvlášť u kocourů je potřeba aby močová trubice dozrála. A nemají pak ta časně kastrovyná zvířata takový neutrální vzhled, že nepoznáš kočka/kocour?
    Samozřejmě chápu, že je to nejlepší způsob zabránění nelegálnímu chovu.
    WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    MAIKOR: Mam doma ctyrmesicni kote a take uz po kastraci, u chovatelu bezna praxe, v zahranici se caste kastrace provadi naprosto bezne, neexistuje zadny vyzkum dokazujici ze casta kastarace jakymkoli zpusobem ovlivni vyvoj a je to nejjistejsi zpusob jak zajistit ze kocka z chovu nezkonci v mnozirne.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    tyjo, už vykastrovaný? není to nějak brzo?
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    hmmm nabidka z facebooku z jedny skupiny

    Dobrý den, inzerát vkládám po dohodě s adminkou . Ještě jednou děkuji.
    Pro posledního volného siamského kocourka, jménem Caspian Sia Alicia*CZ, hledáme tu nejlepší, milující rodinku Emotikona smile . Chlapeček je ve zbarvení blue point (modré odznaky), je krásný a velký, neustále předoucí tulínek .
    Pro Caspianka hledáme rodinu, kde bude šťastný a milovaný mazlíček (ne pro chovné účely) a před odběrem bude tímpádem již vykastrovaný.
    Caspínek samozřejmě pochází z pravidelně testovaného chovu (přítomnost bakterií, virů a prvoků s negativními výsledky), rodiči jsou Cassidy Alya Snape*CZ JW x CH HR*Cat Global Adonis JW .
    V případě zájmu mne, prosím, kontaktujte Emotikona smile .

    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Jedna nekvalitni fotka netopyra v slunecni lazni.

    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    Ja mam momentalne obyc 9leteho kocoura, 2letou siamku, 5leteho psa, dva 7m kocourky Sia a 5m kocicku Ori v 3+1, ale planuju baracek ;) Vsichni OK i kdyz mala si zatim zvyka ...
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    U me se kocicky maji rady. Ale vocad pocad a jen, kdyz maj naladu :)
    SARRI
    SARRI --- ---
    my mame dve ori v 90m byte a je to jen jich vsude dost .. zalezi na konkretnich kockach imho
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    Taky mame jednu schizofreni netykavku, takze po zkusenostech bych k takove kocce volila zasadne kote. Kotata byvaji obecne lip prijimana nez dospele nebo starsi kocky.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    COVERDALE: To je normalni :) mam doma siamaka a jednu obyc mourku (predtim zila s Bengalcem, nez mi bohuzel umrel) a maj to taky jak na houpacce, kockujou se, sycej na sebe, ale spej vedle sebe a laskyplne se olizujou, klidne jen 15 minut potom, co se honili po byte a syceli na sebe...
    COVERDALE
    COVERDALE --- ---
    Jako ta jedna z nich trochu netykavka je, ale její schizofrenní chování moc nechápu. Když si ta druhá s ní chce hrát tak na ní syčí, ale za půl hodiny jsou do sebe zamotané, lížou se a pochrupkávaj :D
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    COVERDALE: rekla bych, ze to moc neni, samozrejme za predpokladu, ze kocky i orientalec miluji kocici spolecnost. Pro netykavky by to moc uz asi bylo.
    COVERDALE
    COVERDALE --- ---
    Mám na vás dotaz :D jsou 3 kočky už moc? Do bytu 2+1? Máme zálusk na orientálního kocoura k našim dvěma siamkám
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GIO: tak to je těma ředěnýma barvama, krémová v té plavé není moc výrazná, ale vidět to jde hlavně na hřbetě a na uších ;)
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    SCHWALBE: Julča v poho, se mi zdálo, že začíná mrouskat, tak jak jsem měla cestu do Prahy, tak jsem ji vzala ke kocourovi, ale nic z toho, tak jsem zpátky vezla dvě kočky. Julča si mrouskání stopla, musím jí tam holt brát, až když je tak rozjetá, že je jí všechno jedno :( No takže celý den spí a o nějakou želvičku se moc nezajímá. Loki a Zurb se chtějí kamarádit, malá se ale zatím bojí. A puberťáci se jí taky bojí tak na sebe syčí navzájem :D Mám teď doma veselo :)
    GIO
    GIO --- ---
    tyjo tak zelvu nevidim ani nikde..:) plava se mi libi..,)
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    SCHWALBE: njn, já a kresba :D
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GIO: Jsi blízko ;) Fawn, česky plavá, navíc želva, tedy celé to je fawn tortie spotted tabby, tedy česky tuším orientální krátkosrstá plavě želvovinová tečkovaná :D Jinak moje první orientálka, první tabík, první želva, první plavá kočka :D A je strašně milá, takový mazlíček je to :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam