• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    GIO
    GIO --- ---
    tady mate jednu pecovatelku s nekonecnyma nohama.) a ten flek na nose nevim kde si zas vytvorila,a le jde to videt jenom z boku.) asi zas hrabala morcata.)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SHEALA: a podle statisticky asi nereprezentativního průřezu koček mých emerických známých soudím, že v USA je víc genu pro odznaky. Ale britská známá onehdy hlásila, že k ní do zahrady prostě přišel veliký krásný kocour s krémovými odznaky, nečipovaný, a v celém šírém okolí se k nikomu nehlásil. Tak ho pojmenovala Trouble a má ho dodnes.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: v anglii je modrokočkovatost víc obvyklá, aspoň to tak znám z fotek... ale jinak kolem mě se vyskytují jen kočky černé, mourovaté, občas nějaký želvy s bílou nebo celé oranžové.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SHEALA: Já k asi devátým narozeninám dostala knihu Kočky, kocouři a koťata, kde je kapitola o genetice, takže vím, že neředěné barvy jsou dominantní nad příslušnýma ředěnýma a mají mendelovskou dědičnost, ale třeba oranžová s černou jsou kodominantní, ergo vznikají želvy, bílá skvrnitost je dominantní nad vším, a tak. Ale ke skořicové autor nedošel.
    A tyhle recesivní barevnosti se tu a tam vyskytnou, v Libni jsem chodila kolem zahrádek, kde matku rodu ojelo něco s krémovýma odznakama nebo co, protože kočičí populace měla hodně zvláštní barvy.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: co se týče modré a černé, tak černá je dominantí nad modrou. Sem kdysi dávno přečetla knihu o kočkách a nějak mě to poznamenalo, a spíš jsem se styděla za to, že vím, že černá a modrá kočka budou mít buď samá černá nebo půl napůl černá a modrá koťata.

    Pokud je kočka heterozygot - má geny pro černou i modrou barvu - tak je černá. Nicméně za svůj život jsem viděla jednu jedinou modrou toulavku.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORIM: čokoželvu mám doma a je to taková ani krémová, ani echt oranžová.
    AZRETKA: Aha. Akorát ještě zjistit, jestli je černá dominantní nad hnědou atd. a výskyt genu v populaci, aneb proč mezi toulavkama je málo odznakatých, modrých atp. Pak budu moct klidně zemřít :D
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GENTIANA: Ono je složitě jen vypadá: černá se ředí na modrou, hnědá na lilovou, skořicová na plavou a červená na krémovou. Takže neředěné želvy (černá, hnědá, skořicová) jsou s červenou (zrzavou) a ty ředěné (modrá, lila, plavá) s krémovou.
    CORIM
    CORIM --- ---
    GENTIANA: Cokoladova zelva je klasicky cokoladova a cervena - ne kremova (kremova = redena cervena)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    AZRETKA: Já ty jemnosti genetiky - jako že čeho je plvá zředěná verze a tak - už nechápu, takže modroželva - jasný, modrá a krémová. Čokoželva - no, to mám doma, takovájakohnědá a krémová. Ale když dojde na skořicovou a plavou a tyhle neobvyklé barvy, obávám se, že je ani nerozliším, natožpak abych v nich našla želvování.
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GENTIANA: Díky :) No ona to má chudinka dost dlouhé. Ofiko je plavě želvovinová tečkovaná. Takže kresbu vidíte správně. Tu želvu jde vidět líp pod jiným světlem, ona ta krémová a plavá jsou si dost blízko :) Ale matku má zrzku, takže želva je na tuti ;)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    AZRETKA: Vidím mourování, želvování nikoli. A je moc ňuňu.
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    Ulovila jsem použitelný snímek plavé želvy :)

    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    EVILMIND: plavá želva je také krásná ;) Ta černá nebo modrá želva mi ve sbírce sice chybí, ale asi si budu muset aspoň na čas nechat zajít chuť. 3 SIA (n,b,c), 1 ORI (r24), 1 HCS (n03) je momentálně strop :(
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    AZRETKA: siamsky "hyeny" jsou proste nejlepsi z zelv, to rikam porad! :)
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    MAIKOR:
    SCHWALBE:
    Je to Lopuchův syn, odchov Lídy Neubauerové. Ofiko je to OSH b, ale bude to OSH bS. Kresba tam není, to dělá to stříbro. Dívala jsem se včera na nějaké obrázky OSH bs, moc jich není, ale odpovídá to. A jako malé kotě tam to stříbro měl také vidět. Navíc myslím že má to stříbro Lopuch v rodokmenu, i ta velikost na kotě odpovídá, po Lopuchovi jsou velká koťata. Navíc jsem se dívala pánovi na FB profil, psal tam, že z té barvy byla i porota celá paf :) Bohužel byl jen v sobotu, já i Maikor jen v neděli, takže jsme se minuli, na živo jsem ho neviděla.
    Osobně mám podezření, že Ange je SIA ns (Lopuchova a Juliina dcera), ale v rodokmenu má také SIA n, jednak to u SIA Fifé neuznává a taky to jde prd poznat a není moc možnost srovnání. Dlouho jsem nevěděla jestli je černá nebo modrá, měla tu barvu dost nespecifickou. A v roce má stříbro v masce na obličeji a na uších, jinde jsem si nevšimla. Vypadá to zvláštně, skoro jako vada. Ale že bych si byla 100% jistá, tak to ani omylem :(
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    SCHWALBE: no šla jsem po havane, tak jestli to neni havana, tak je to nekdo jinej :) jaka barva by to mela byt kdyz ne havana? Nic me nenapada.
    Jj, uteklo a moc a tenhle pohled se nezmenil :))
    SCHWALBE: krasny miminko nunu
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    MAIKOR: Jo máš pravdu, je to Lopuchův syn, Awíkův polobratr. Jen ta barva mi jaksi nesedí ... :D
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    jedno uŽofčí miminko :))
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    AZRETKA: ajo, máš pravdu, byla to kočka. Ten černý kocour o kterém jsem zavedla řeč je v těch fotkách ode mě v kleci black and white
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    MAIKOR: To na fotce je kočka, ta mžurku neměla, ten černý kocour nic moc, toho jsem snad ani nefotila. A srst měla krátkou, přiléhavou, lesklou. Želva ji měla trochu delší a ne tak přiléhavou. Zato co se týče profilu, mohla se ta černá jít zahrabat a to ho měla dost dobrý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam