• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    IPH
    IPH --- ---
    tak vcera prvni kotatko uz skutecne fyzicky opustilo nas domov...novi majitele vypadaji moc fajn, tak doufam, ze se bude mit skvele...nicmene musim rict, ze je to zvlastni pocit...jeste ze si jedno nechavame!!.))
    IPH
    IPH --- ---
    SCHWALBE: no, myslim, ze by to slo...jenze havanku si vcera zamluvil jeden saramantni mladik.))

    MAIKOR: tak vsechny kotatka najdes tady: http://kuceraiva.wix.com/amorphy-thiarry
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    Gio, nepsalas bakalarku na tema kastrace? Nemas info o tech casnych kastracich? Taky me to zajima.
    GIO
    GIO --- ---
    Pravda asi vlastne je to uz skoro ono )
    GIO
    GIO --- ---
    MAR_TINA: pokud dobre počítám tak ne nebot chovatelské regule říkají 13-14 týdnů ...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SCHWALBE: tak aspoň jsou dost stará
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    IPH: filtruju, jestli jsem něco nepřehlídla a vypadá to, že asi nepřehlídla. Chceme fotky i ostatních miminek!!! :) Tahle je nááádherná, dobrá volba.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    naše dvě modroočka :)
    IPH
    IPH --- ---
    SCHWALBE: no, ja jsem prave dost vahala, zda si nechat ji nebo hnedou (protoze hneda je fakt krasna)..ale jelikoz uz jednu hnedou mame, tak jsem nakonec zvolila ji...no a teda myslim, ze ona si hlavne zamilovala me...je totiz porad u me a pomalu ke me nepusti jine kote.))

    AZRETKA: diky.)
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    IPH: krásné zelené oko :)
    IPH
    IPH --- ---
    tak ja se taky pridam s fotkama miminek..teda oni uz jsou velci.)) tuhle holcicku si nechame doma..

    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    GIO: obě holčičky ňuňu :))
    SARRI
    SARRI --- ---
    GIO: flek na nose .. to zname moc dobre ;)
    GIO
    GIO --- ---
    tady mate jednu pecovatelku s nekonecnyma nohama.) a ten flek na nose nevim kde si zas vytvorila,a le jde to videt jenom z boku.) asi zas hrabala morcata.)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SHEALA: a podle statisticky asi nereprezentativního průřezu koček mých emerických známých soudím, že v USA je víc genu pro odznaky. Ale britská známá onehdy hlásila, že k ní do zahrady prostě přišel veliký krásný kocour s krémovými odznaky, nečipovaný, a v celém šírém okolí se k nikomu nehlásil. Tak ho pojmenovala Trouble a má ho dodnes.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: v anglii je modrokočkovatost víc obvyklá, aspoň to tak znám z fotek... ale jinak kolem mě se vyskytují jen kočky černé, mourovaté, občas nějaký želvy s bílou nebo celé oranžové.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SHEALA: Já k asi devátým narozeninám dostala knihu Kočky, kocouři a koťata, kde je kapitola o genetice, takže vím, že neředěné barvy jsou dominantní nad příslušnýma ředěnýma a mají mendelovskou dědičnost, ale třeba oranžová s černou jsou kodominantní, ergo vznikají želvy, bílá skvrnitost je dominantní nad vším, a tak. Ale ke skořicové autor nedošel.
    A tyhle recesivní barevnosti se tu a tam vyskytnou, v Libni jsem chodila kolem zahrádek, kde matku rodu ojelo něco s krémovýma odznakama nebo co, protože kočičí populace měla hodně zvláštní barvy.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: co se týče modré a černé, tak černá je dominantí nad modrou. Sem kdysi dávno přečetla knihu o kočkách a nějak mě to poznamenalo, a spíš jsem se styděla za to, že vím, že černá a modrá kočka budou mít buď samá černá nebo půl napůl černá a modrá koťata.

    Pokud je kočka heterozygot - má geny pro černou i modrou barvu - tak je černá. Nicméně za svůj život jsem viděla jednu jedinou modrou toulavku.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORIM: čokoželvu mám doma a je to taková ani krémová, ani echt oranžová.
    AZRETKA: Aha. Akorát ještě zjistit, jestli je černá dominantní nad hnědou atd. a výskyt genu v populaci, aneb proč mezi toulavkama je málo odznakatých, modrých atp. Pak budu moct klidně zemřít :D
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    GENTIANA: Ono je složitě jen vypadá: černá se ředí na modrou, hnědá na lilovou, skořicová na plavou a červená na krémovou. Takže neředěné želvy (černá, hnědá, skořicová) jsou s červenou (zrzavou) a ty ředěné (modrá, lila, plavá) s krémovou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam