• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    GIO
    GIO --- ---
    spis mi reknete, stava se vam, ze vam kocky curaji do mekkeho? odnaucujete je to nejak? mi se ted kotata obcas vycurala do periny nebo do polstare na gauci a ja zurim, i kdyz uvnitr, nechci jim to moc vytykat, koneckoncu jsou to male holcicky jeste, ale stve me to:)) aurora takove veci rozhodne nedela. a nechci aby to delaly ity ostatni..
    GIO
    GIO --- ---
    ja vam nevim, aj nesjem priznivcem ani tech omotanych stromu no, mi se to sem neodi, to jim radis jednou za cas koupim proutene kreslo za litr z IKEA.)) ale nehanim, chapu, kazdy to ma jinak:)
    ADITU
    ADITU --- ---
    SARRI: na začátku a konci motání poměrně mohutně (ale pro kočky nepřístupně) tavnou pistolí. Sem tam i na sloupku, ale vždycky tak, aby se k tomu nemohly kočky nijak dostat.
    SARRI
    SARRI --- ---
    a na otm knemu to mate priolepene? cim? drzi to dlouhodobe?
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    taky jsme tehdy koupili nejake silnejsi a i po letech pouzivani je jako nove.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    ADITU: to vypadá výborně, díky :-)))
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    MAIKOR: to já vim, právě proto zkoumám, kde to koupit nejlevněji :-) strom už máme, lano ještě ne...
    ADITU
    ADITU --- ---
    ADITU: (na jeden středně dlouhý sloupek jsem potřebovala asi 15m)
    ADITU
    ADITU --- ---
    YENNEFER: http://kutil-florenc.cz/sisalove-lano-p3473
    Sisalové lano - brala jsem 8mm; na komerčních škrabadlech je slabší (6mm nebo možná o něco míň), 8mm se mi ale osvědčilo líp, protože to tak rychle a snadno neroztrhají :)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    YENNEFER: normalne v zelezarstvi, uz je to nekolik let, tak uz si presne nevzpominam, ale mam pocit, ze tak kolem 300kc za klubko a byly potreba asi tri na ten nas kminek. Ono se to nezda, ale jak se to omotava, tak se toho lana spotrebuje celkem dost. Tehdy tam na me trosku divne hledeli na co ze potrebuju tolik lana :))
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    MAIKOR: kde jsi kupovala lano a za kolik? :-)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    my mame diy skrabadlo/splhadlo z kmene stromu, ktery jsme omotali sisalovym lanem a k tomu jsme pridelali policky a na hore maji jednu vetsi kde rady darebaci a odpocivaji. Je to teda uplne jednoduche, zadne vetveni, to jsme tehdy nesehnali. Jinak se u nas spi na knihovne kde ma kazda svuj pelisek a odkud je bezva vyhled ven. Nic jineho nam neskrabou, takze dobry :)
    SARRI
    SARRI --- ---
    GIO: mno jeste premyslim o nejakych spis polickach ruzne po stene a jednom skrabacim rohu jen .. pac oni krom toho, ze hodne poctive skrabou i hodne lezou, koukaj z vysky z okna a uplne nahore maj pelisek jak se schovavaj pred vsim a vsema (i jeden pred druhym) a vidi z nej na kuchynskou linku kdyz varim .. maj me jak kino
    GIO
    GIO --- ---
    ja skrabadla zrusila obecne, je to hnusny bazmek. sice mi drapou kreslo,a le jen jedno, takze je to vlastne skrabadlo
    SARRI
    SARRI --- ---
    MAR_TINA: prave jsem zjistila, ze skrabadlo, ktere je temer znicene mame 7mesicu .. takze jsem ho hodila zoohitu na hlavu adfalsi bude uz jen drapaki nebo nejaky kocici strom na miru
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    SCHWALBE: diky za info, projdu si to.

    HITOMI: jo, tak na fb to jde uplne mimo me, takze to nevim, co se tam deje.
    GIO
    GIO --- ---
    no vystavy uz dlouho nic moc, to, ze se nemusi uchovnovat, je ale prave diky lidskemu faktoru taky nebezpecne.. ono to momentalne nema moc reseni.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: Přesně tohle sem chci už nevímjakdlouho napsat, akorát jsem nikdy neměla chov, takže co já vim, kdo by mě setřel, že ničemu nerozumim.

    A připadá mi to tady jako ve školce na pískovišti, kde se děcka mlátí kyblíčkama. Nemáte někdo radši nějaký fotky koček?
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    MAIKOR: nojo, jenže potom jeden den nejede nyx a dotyčná začne ještě řádit na Facebooku a prave jeste takovou formou komunikace, ktera zrovna nic moc neresi. Jako pozorovatele a nejspis budouciho zajemce o ori/sia me to mozna poucilo v tom, na co vsechno si davat bacha (teda alespon zpocatku), ale nadale v tom taky nevidim nic jineho nez popisovala
    ZUZKAOU:
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    MAIKOR: jde vůbec zjistit, kde se všechny ty brebery vzaly? a kde se bere toxo, já myslela, že nákaza se přenáší jen v akutním stadiu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam