• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    Tento klub je věnován siamským, orientálním kočkám (IV.skupině) a jejich chovatelům, majitelům a příznivcům. Chtěla bych se tu zaměřit na zkušenosti s těmito neodolatelnými ufonky, na výstavy, zkušenosti s chovatelskými stanicemi. Na nástěnku bych chtěla postupně dát seznam chovatelských stanic u nás. Vítané jsou samozřejmě fotky vašich drzounků.

    Siamská kočka je drzá, panovačná, dotěrná, domýšlivá, pyšná, hlučná, něžná a okouzlující. Svým uhlazeným, cizokrajným zjevem, zbarvením a safírově modrýma očima bez vyjímky každého upoutá.

    rozbalit záhlaví
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    HITOMI: h*vnajz, na fb jsem se chtěla jen dozvědět o jaké testy si říct, když kupuješ kočku, když mi to neřekli ani na schk. Když už, tak číst celý příspěvek a rozhodně jsem se nezmínila o chovce.
    Stejně jsem se dozvěděla kulové, takže ano bylo to bezpředmětné.
    A celé to můžeme završit jedním usopleným nosíkem zase ne :*


    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    SCHWALBE: diky za info, projdu si to.

    HITOMI: jo, tak na fb to jde uplne mimo me, takze to nevim, co se tam deje.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    MAIKOR: nojo, jenže potom jeden den nejede nyx a dotyčná začne ještě řádit na Facebooku a prave jeste takovou formou komunikace, ktera zrovna nic moc neresi. Jako pozorovatele a nejspis budouciho zajemce o ori/sia me to mozna poucilo v tom, na co vsechno si davat bacha (teda alespon zpocatku), ale nadale v tom taky nevidim nic jineho nez popisovala
    ZUZKAOU:
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    MAIKOR: jde vůbec zjistit, kde se všechny ty brebery vzaly? a kde se bere toxo, já myslela, že nákaza se přenáší jen v akutním stadiu...
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    ZUZKAOU: díky, že si to sepsala. Taky jsem o tom uvažovala, jen jsem nějak neměla čas to sepsat nějak civilizovaně.
    Vykřikovat tady a jinde a odmítat reagovat na člověka, kterého se to týká je dost nedospělé a patologické chování.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAIKOR: něco jiného je věcně řešit reálný problém, popřípadě diskuze o tom, jak moc rizikové je mít tak velkou chovnou stanici a jak případně předejít tomu, aby nějaké další vrhy trpěly podobně. Což se tu zatím moc neobjevilo.

    A odlišné je právě ono opakovaně opakované pasivně agresivní fňukání. Prostě mě to fakt nebaví.
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    MAIKOR: Koťata v té době měla 3,5 měsíce
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    AZRETKA: vzdyt jsi byla na vystave v lednu, jsme se tam videly a to jsi mela doma kotata preci jeste :)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    SCHWALBE: jake testy teda delas pred krytim? Co vsechno je dobre mit otestovane?
    ZUZKAOU: takze podle tebe mela vratit kote a tim by to bylo vyrizene, jo? Aha. Naopak si myslim, ze je dobre se o tom bavit, ja jsem treba zjistila, ze odchov kotat nemusi byt jen tutununu a ze je potreba byt obezretna a nic neponechat nahode. A jestli mas z toho vseho pocit hry na osizenou chudinku a zlou podvodnici, jak pises, tak je to tvuj problem. Jasne ze Azretka ted coby chovatelka nema nejzarivejsi povest, ale treba takovahle zkusenost povede k dukladnejsimu testovani, coz by evidentne nebylo na skodu.
    AZRETKA
    AZRETKA --- ---
    Já na výstavy sice jezdím, ale na poslední výstavu jsem jela někdy z kraje počátku březosti Julie. Nikdy jsem si z výstavy nedovezla nic, z čeho by kočky měli nějaké klinické problémy. Zatím. Ale byla jsem varována, požádala jsem o radu zkušenější chovatele a svůj postoj jsem přehodnotila a na žádnou další výstavu po dobu březosti Julie a Harriet i po dobu odchovu koťat nejela. Ta rizika za to opravdu nestojí.
    Bordetellou jsem koťata s největší pravděpodobností nakonec nakazila já sama. Bohužel žiji sama a dost dobře jsem se od svých koček nemohla izolovat a péči o ně nechat na někom jiném.
    Toxoplazmu má smysl testovat jen při klinických příznacích. Pak se přeléčí ATB a kočka by měla být nadále vůči Toxoplasmě g. imunní. Toxoplasma g. ovšem v těle kočky nebo i člověka je již přítomna stále. Toxoplazmózou onemocněla 2 koťata z 11. Toxoplasmu g. ovšem v sobě mohou mít všechny, pokud však nemají klinické příznaky, jsou již vůči ní imunní.
    Stafylokok je bakterie běžně přítomná v organismu, opět má smysl testovat jen při klinických příznacích, většinou je to sekundární infekce.
    O tom jak se stalo, že ode mě starší koťata odešla s infekcí, byť vypadala po přeléčení ATB zdravě, i jaké kompenzace (včetně zpětného odkupu) jsem postiženým majitelům nabídla, jsem zde již psala.
    Ty mladší naštěstí jsem měla ještě u sebe, takže byla přeléčena, teď jsou 3 týdny bez přiznaků a čekám na výsledky testů.
    Vilík a Bobo jsou u nových majitelů zcela v pořádku, Xixí bohužel měla také toxoplazmozu, tak ještě dobírá ATB.
    Krpatá Kamilka a Brittany musely být znovu přeléčeny ATB, ještě je dobírají, čekám na výsledky testů. Ale obě holčičky byly oproti klukům znevýhodněny a tak jsem u nich komplikace čekala. Julie je obě stále kojí, hlavně KK, která navíc začala konečně jíst i kapsičky a vařené maso.
    Proč má stále problémy Ardík od Shampoo mohu jen spekulovat a nadále usilovat o jeho vrácení domů.
    Jistě si každý ze zde přítomných chovatelů přeje pro svoje s láskou piplané miláčky, aby se dostaly někomu, kdo ho o zdraví a léčbě jemu s důvěrou svěřeného kotěte bude informovat formou nenávistných komentářů přes internetová fóra.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    SCHWALBE: jak by se to jako řešilo, kdyby ti výstavní chovné zvíře pošlo jen proto, že něco chytlo na výstavě? nebo by nad tím mávli rukou stejně jako nad tou podělanou klecí?
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    SCHWALBE: to celkem chápu, ono fakt pak stačí málo, zvlášť když má člověk těch zvířat doma víc... osobně mě i trochu znepokojuje, když vidím, že chov je ve styku s venkovními zvířaty, protože hodněkrát jsem viděla, že si venkovní kocour odněkud něco přitáhl...
    tos ani nepsala, že byl Dobby tak moc nemocný :-(
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHAMPOO: hele to že jsi pasivně agresivní asi víš. jestli ne, tak je čas na hloubkovou seberfelexi.

    Úpnění nad tím, jak ti bylo ublíženo trousíš kudy chodíš.

    Ale takovéhle fňukáníčko když s tebou někdo nehraje hru na ošizehou chudiku a zlou podvodnick, když jaksi druhou stranu známe a slyšeli jsme vysvětlení a bylo ti nabídnuto řešení - to je fakt idiotské a velmi primitivně manipulativní.

    Ano, nemá to tu co dělat a ano je to ad hominem, ale pokud to povede k tomu, že tvá ostatní komunikace se zdrží pasivně agresivních výpadů, tak mi to stojí i za případný ban.

    A ano, záměrně to je veřejně a ne v poště.

    howg.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    SCHWALBE: to je strašný.... ale jako fakt :-(
    GIO
    GIO --- ---
    presne tak. n to zacne byt problem prave u tech necim jinym oslabenych, ale pokud zjistim, ze to maji v takove mire kotata, tka je proste fakt na miste to okarantenovat, vsechnoprelecit a protestovat a pak se az nejak dal angazovat..
    GIO
    GIO --- ---
    SCHWALBE: tak to se resi i u lidi ze, ale plosne se lidi taky netestuji, u rizikovych skupiny, tehotnych a tak, se to kontroluje no.
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: presne tak, to jsem taky rikala prave..
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    TAPINA: u ty toxy ...ma ji podle zeme tretina az 90% lidsky populace :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SCHWALBE: Jenže třeba zrovna Stafylokok se nepovažuje za problém, dokud nepůsobí nemoc, vyskytuje se u půlky zdravích koček (a i lidí), Toxoplasmu má 80 % koček. To nejsou zrovna věci, které by se běžně testovaly a hystericky z chovů likvidovaly. A pak to může v kombinaci s další infekcí a stresem z přesunu neplechu udělat. PAK je na místě to řešit, sebelepší chovatel si nemůže udržovat zvířata bezmikrobní.
    GIO
    GIO --- ---
    presne tak, testovani je velmi dulezite.

    giardie jsem si taky privezla z vystavy... to jsem myslela, ze me jebne a uz na vystavy nejezdim, nejen kvuli tomu!
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    MAIKOR: u mě ne, zato moje vlastní zvířátka mají co dělat.....nu, čekají nás další testy neb nakonec kocour i přes novou léčbu teče dál a páni, na facebooku jsem se dozvěděla ještě víc věcí, kéž by lidi říkali tohle nahlas, bylo by míň napálených pitomců jako jsem já
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    SHAMPOO: jak k takovym breberam vubec mohl prijit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam