• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    Tento klub je věnován siamským, orientálním kočkám (IV.skupině) a jejich chovatelům, majitelům a příznivcům. Chtěla bych se tu zaměřit na zkušenosti s těmito neodolatelnými ufonky, na výstavy, zkušenosti s chovatelskými stanicemi. Na nástěnku bych chtěla postupně dát seznam chovatelských stanic u nás. Vítané jsou samozřejmě fotky vašich drzounků.

    Siamská kočka je drzá, panovačná, dotěrná, domýšlivá, pyšná, hlučná, něžná a okouzlující. Svým uhlazeným, cizokrajným zjevem, zbarvením a safírově modrýma očima bez vyjímky každého upoutá.

    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: neopouštět ven a nebo se smířit s tím že loví.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Modrooký rozmazlený plyšák mi právě spí v posteli.

    Ta svině se naučila lovit, normálně. Jak ji to mám odnaučit? Když jsem jí odebrala kvíčalu, tak se tvářila velmi dotčeně. Lovec je samozřejmě sportovní, nežere to.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    Už se nám i párkrát stalo, že si nikdo nevšiml, že zdrhla a jeli jsme třeba na půl dne pryč. Mezitím se udělalo hnusně a ona nám pak na dvorku nadávala, že jsme ji nechali na dešti a v zimě :) Je to trubička :))
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    GIO: darebka, ale hlavně, že to dobře dopadlo! U nás je mistr úniku Elza, která ty útěky má už vypilované k dokonalosti. Naštěstí se většinou nechá snadno "ulovit". Ona beztak zdrhá jen proto, aby nám dokázala, že je v tom fakt dobrá :)) Klasikou je číhačka v botníku u dveří nebo jakmile ucítí čerstvý vzduch, hned jde skontrolovat, jestli to okno náhodou není otevřené víc než na ventilačku :))
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    APRILMOUSE: No doufám, muž z ní začíná být nevrlej, nesnáší, když se k němu někdo netulí :-D
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Co maj kočky s tím luskáním?
    My k Firenze dostali od paničku klicker (píše se to tak? :) ), zatím jsem ho nevytáhla, protože teprve řešíme přiblížení na méně než metr.. ale když sem v neděli na gauči dodělávala pracovní resty a klikala myší (muž má nějakou herní, co dělá fakt kravál), kočka přišla jak přitažená magnetem.. :-)
    GIO
    GIO --- ---
    Tak, a nam zdrhla Aurora v pondeli... Cely den nejspis byla venku, holky byly na mrtvici, ze tu nemaji mamu... Tak jsem ulozila dite a jaka se jit kocku hledat.

    nevim jak to delam, ale vzdycky jdu smerem, kde je;)) uz se nam to driv stało jednou... A nechapu proc ta koza zdrha na ulici, kdyz nase venkovni kocky to vppodstate nedelaji, ona neomylne. Tak mam zas trojity bypass z tech nervu a kocka je/byla cela od smiru,protoze zalezla do podbehu auta zaparkovanehp dve zahrady od nas, ale na luskani prsty vylezla a nechala se odnest domu... Uf, a panicek uz snad konecne udela tu sit na jedine okno, kterym je kocka schopna utect...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Je opravdu nádherná!! Určo bude za pár dní nacpaná v posteli na obličeji :D
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    LEENVECKA: Celou dobu ji necpu nic jiného, než - tvaroh (miluje a má za odměnu), konzervičky s rybičkama, sardinky a nejoblíbenější paštičku.. + lososový pamlsky, co má normálně taky jen za největší odměnu..
    Dávat ji "standardní" stravu nás zatím ani nenapadlo :-D Jen jsem ji nad to připravila vývar s rozmixovaným kuřetem, měla sem strach kvůli tekutinám.. :)
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    BESTIEVSAMETE: jestli vis od chovatelky co mam hodne rada, ale dostavala to tam treba jen jednou za cas jako fakt pochoutku tak zkusit naraficit do misticky i to :)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    MAIKOR: Jj, včera přišla a tak si ostentativně kousla a v noci zmizela celá mísa :) Dneska ji koupím polštářek plnej šanty, tak sem na ní zvědavá :)


    GENTIANA: Je krásná. ale přiznávám, že když mě v noci zkoumala zblízka a já se probudila, děsně sem se lekla :-D
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    už se hezky osměluje, to bude za pár dní v pohodě :) a už se najedla?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    No vida. A je moc hezká.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    SCHWALBE: Myslíš například průběh asimilace? :-)


    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    BESTIEVSAMETE: minulý kocour žil několik měsíců ve stoupačkách, žrát chodil v noci, nebo když nikdo nebyl doma a pil vodu ze záchodu, tak hlavně trpělivost...
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    MAR_TINA: Mam :-) a uz si dala kočička alespoň dva kousky,tak prestavam silet. Je legrační,furt odněkud vycuhuje..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BESTIEVSAMETE: vážíš misky? Nám kočka zobala 10g granulí den, což pár dní stačí, ale nepoznáš to.
    A vývar zkus. Má všechno jídlo původní od chovatele?
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    GENTIANA: souhlas :) já po ní fakt nechci, aby mě milovala po dni, pro mě za mě může žít ve skříni rok... mně jde o to, aby se najedla alespon když tady nejsme. je tu dva dni a nedotkla se ničeho.. :-/ Jinak po nás celou noc lezla a hrála na nakukování, je to sranda, vždycky jdou nejdřív uši a pak kočka. Oblezla celej byt a vlezla kam mohla. ale nejí a nepije. to mi dělá starost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam