• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Tak jsme vzali malickou na chatu.. trochu se se bala,ale rozhodla se,ze kde je smecka,tam je ji dobre ;-)
    https://instagram.com/p/BM_xgeNAUto/
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    GIO: Tak jako i genetice se dá myslím pomoct. Chci říct, že když bude kočka mít sklony být chabrus na ledviny, tak to přijde, ale může to přijít o něco později, než kdybych ji ládovala whiskasem, granulema a nedávala ji dost vody... alespon v to doufám :)
    GIO
    GIO --- ---
    obavam se, ze dneska ledviny u kocek zas az tak nejsou veci krmeni, zase spis genetika... vzhledem k tomu, ze se dost casto sypou i hodne mlada zvirata skrz ledviny. ale mi osobne zadna siamka na ledviny netrpela. jedna trochu jatra, ale tam to bylo spis nechutenstvim a pak hladovenim, a ot jim hned jatra kolabuji a druha mela nespecifikovanou poruchu krvetvorby... toz tak..
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    V pořádku, děkuju za uklidnění. Já když jsem slyšela že 5 let a špatný ledviny hodně často, tak mě to dost vyděsilo.. Na Firu to bude mít ten nepříjemný dopad, že ji donutím trochu zhubnout a ještě ji zmenším dávky granulek oproti mokrýmu a prostě to bude dlouhověkká kočka a hotovo! :-)
    O malýho strach nemám, ten je naučenej i na maso, takže tam prostě rozhodně ledviny špatný nebudou! :-)
    GIO
    GIO --- ---
    Soph byla od kotatka chabruz, a dozila se vic nez jedenacti, takze to mi neprijde tak spatne na chcipacka...
    GIO
    GIO --- ---
    ori kocky, protoze patri k lehcim, maji byt spis douhoveke kusy, otazka je, co slechteni na vzhled udelalo se zdravim, ze...
    GIO
    GIO --- ---
    ANABEL_LEE: to nebude tim, babicka mela pred ctyriceti lety skoro siamaka, dnesak typ thajska a dozil se tusim necelych desiti.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    moje siamka stareho typu se dozila osmnacti let, ale posledni rok byla spatna, jeji syn patnacti a ten sel dolu rychleji, ale ty nove siamky asi uz tolik nevydrzi, nevim nevim jak je to se selekci na dlouhovekost, to jde u tech cicin asi blbe slechtit, kdyz se musi zamlada porad kotit.
    SARRI
    SARRI --- ---
    kamaradka ma 16leteho siamaka a clovek by mu ani tolik nerek, vypada skvele .. jen je znat, ze ma uz problemy s klouby (jeste ma 12tiletou ruskou modrou, kterou bohuzel nechala vykazstroval prilis pozde a je siroka jak dve britky, ale taky je v pohode jinak)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Kolika let se Siamy a Orientály dožívají? Už sem viděla několik statistik, jak je to dlouhověkké plemeno a 17 let není výjimka... a pak najednou vetka i chovatelka říkají, jak je na Siamách mrzí, že rychle odcházejí... tak nevím?
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    Tak treba sest na zavedenou chovnou stanici je spis takovej prumer a ze se kocky z chovnych stanic ktere tu vidime na fotkach maji dobre je myslim dost dobre videt prave na tech fotkach. Ono vubec to chce vzit v uvahu mezi kolik mazlicu se onen pocet kocek v domacnosti rozlozi stejne jako fakt, ze pro oficialniho chovatele nejsou kocky jen hobby a ma vic casu a prostredku se jim venovat. Nerikam kdyby jich bylo 15 to uz je mnozirna ale 6-7 je uplne normalni zavedena CHS.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ENKATT: to je jak u konaru... A psickari na tom budou podobne. Holt asi clovek nesmi moc jednostranne zblbnout a je fuk z ceho konkretne ;)
    GIO
    GIO --- ---
    prosimte a to prostredni je maminka?
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    A já jdu zítra muchlat tuhletu maličkou šelmičku :-)


    GIO
    GIO --- ---
    naprosty souhlas a stejna zkusenost. ja doufam, ze mi to doslo vcas.)))
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    já teda dam fotku jedný orientální kníratý a pak bych ráda napsala něco, co asi nepřinese moc pozitivní ohlasy, ale k čemuž jsem došla za posledních cca 10 práce s kočkama. tzn. intenzivního fungování mezi lidma kolem útulků, milovníků koček, chovatelů atd.

    nezažila jsem za tu dobu, že by bylo moc normálních lidí mezi těmi, kteří měli v péči/vlastnictví a na omezeném prostoru víc koček (myslím 5+ cca, mláďata a kočky venku na statku nepočítaje). I když zpočátku byli fajn, dříve nebo později to začalo být patologický a vedlo k neschopnosti komunikovat normálně v rámci společnosti, vztahovačnosti, potřebě s každým se hádat o svojí kočičí pravdu, dávání koček nad všechny ostatní hodnoty, často to byla substituce vztahů s lidma, co nefungovaly, nemožnost mít rodinu ... Péče o opuštěný zvířata je záslužná věc, zájmový a odborný chov může být super, ale vždycky je tam tenká hranice a když se prolomí...samozřejmě další věc je, že jsou lidi, co si se zvířatama rozumí líp než s lidma (nebo si to myslej, neb ta kočka jim neřekne, že se pletou)

    takže - mít víc koček fajn, ale statisticky je pravděpodobný, že to ovlivní sociální dovednosti a vztahy

    možná prostě nejsem dost kočičí osůbka nebo tak něco, jenom ty zvířata mám ráda



    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    YENNEFER: ona je takovej můj vejškrabeček na mazlíčka :)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    APRILMOUSE: fakt? podle fotek mi přijde, že tam mají všechny kočky hodně extrémní a poci je oproti tomu taková normální...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    BESTIEVSAMETE: Sia Alicia
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam