• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAIKORSiamské a orientální kočky - chovatelé i příznivci netopýrků
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Se psem jsou nerozlucny kamaradi. Kdyz nejsme doma spi v jednom pelechu spolu. S nama v posteli taky jen nalepeny k sobe :-))

    MILKOV
    MILKOV --- ---
    Tak jistě. Zodpovědný chovný alfa kocour dává svoji přítomnost najevo i po dobu své nepřítomnosti :)
    MILKOV
    MILKOV --- ---
    Soudě dle drápisek, bude Jeho Kocourovitost provázet nejen Síla, ale i neozbrojeným okem nepřehlédnutelné zástupy rozervaných křesel
    CORIM
    CORIM --- ---
    SCHWALBE: By mne zajimalo kolik bude mit ve 14 tydnech :D
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    SCHWALBE: mumumu! ty usiska! to bříško!
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    WOJTYLA: moc si ji nerozmazlete jídlem :D
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    tak už i vrní/přede... .-D



    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    YENNEFER: ted vylezla a vlezla si do pelíšku takovýho kam si muže zalezt co má stříšku co jusem jí koupil a kouká z něj na svět... Bára (pes) je uplně v klidu, ví o ní, nijak jí nečuchá ani k ní nejde uplně jí nechává bejt... vona (Bára) je buldoček, takže to neni nejvostřejší tužka v penále... já to takovej hodnej trouba.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    WOJTYLA: myslím, že to bude v pohodě, siamečky a orientálky jsou zvědavé a společenské, až se otrká, tak se začne přilísávat… pomazlit už přišla? a co pes?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    když už jsme u toho - behem noci vylejzala z pod postele a ruzně zkoumala, pak chvili ráno spala v prolejzačce... ted už je zase pod postelí... odpoledně mám děti... i když je poučim že prostě kočičku necháme bejt tak tam v tom byte stejně budou přítomný... zatim mám plán jí prostěš nechávat bejt, zkoušet na ní volat s nabízet hračky ale nijak jí netahat. Je to ok?

    zatim ráno snedla jen trošičku z konzervy co nám dali a granule nechtela, vodu zatim taky ne. Na záchode taky ještě nebyla... Příjweli jamwe včera kolem 22:00 večer...
    OPI
    OPI --- ---
    WOJTYLA: super, tento popis je mnohem lepší a jsem ráda za objasnění, ono to totiž dost často dopadá tak že se někdo zeptá a i přes dobré a zkušené rady si jede svoje a pak tady akorát chodí brečet :) :) tak to vám fakt přeju aby šlo všechno jak po másle, s buldočkem byli parťáci a společné soužití bylo bezproblémové :) u nás doma to tak třeba je, kočka je jedináček a má psího kamaráda který ji naštěstí stačí :) ale my máme sphynxe, to je taky trošku jiná kapitola :)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    OPI: Ano máme jak je zjevný z popisu - a ano šlo to rychleji než jsem si myslel že to pujde, nicméně - moje žena měla už dve kočky dříve a psa dohromady... já nekolik psu. Bavili jsme se o tom celkem podrobně s ruznejma lidma co chovaj kočky včetně celkem dlouhý debaty s majitelema ty chovný stanice.
    jak to udelat, co kam koupit nainstaloval, jak k tomu celýmu přistupovat.
    Nakonec jsme včera po asi 3 hodinách povídání jsme si kočku z Vysokýho Mýta do Prahy rovnou odvezli ne až v sobotu... chci věřit že jsme v maximální možný míře připravený zajistit Amálce to nejlepší možný prostředí a taky chci veřit, že pokud by majitelé chovatelský stanice neusoudili že toho schopný jsme tak že ná tu kočku rovnou nedali. Ted plánujeme na celou jednu stěnu vyrobit velikou prolejzačku v dohledný době (pokud míte nekdo tipy na pekný řešení budu rád)
    Ve hře je i varianta druhý kočky pokud by jí to samotný s buldočkem a námi nestačilo...
    Chovatelé se přijedou podívat a řešíme to všechno s nima od prvních minut v autě... večer i ráno dáváme zprávy jak to probíhá atk.

    Budu i tady rád pokud budem moct sdílet pruběh začlenovaní kotěte do novýho prostředí a číst vaše rady zkušenějších.

    OPI
    OPI --- ---
    WOJTYLA: nedá mi to se nezeptat...to už ji máte doma? když to tady tak čtu - 2.9. zamilovali jsme se do tohoto plemene - máte zkušenosti?? (otázka super, kéž by se před pořízením ptali všichni ale tak nějak mi přijde že ta otázka je trochu mimo když je druhý den doma pokud jsem to dobře pochopila)...2.9. později - ok asi jdem do ruský modrý...3.9. debata s chovatelkou v sobotu si ji dovezem i přes to že ti tu lidi píšou že je hrozně náročná a ani ten buldoček ji nedokáže nahradit druhou kočku...a 3.9. se přesunula z přepravky pod postel???
    no opravdu vám z celého srdce přeju aby byli s buldočkem fakt velcí kamarádi a nahradila si tím nepřítomnost lidí přes den...(akorát teda buldoček ji škrábání neoplatí takže ho pravděpodobně bude praktikovat na vás) :)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    YENNEFER: Holka. Btw jeji segra se jmenuje stwjne jako ty :-)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    WOJTYLA: holka nebo kluk?
    SARRI
    SARRI --- ---
    Mno a u nas je pro zmenu situace takova, ze ke dvema netopyrum jsem si poridili dite. Kocour to dava v pohode, je to salamista a proste se vetre a o pozornost si rekne jak potrebuje. Naproti tomu kocka ani po temer 8 mesicich nepochopila, ze proste uz neni stredem pozornosti. Porad tu chodi, mnouka nastvane, zarli a je urazena. Budi tim i dite. Nekdy omylem jindy schvalne. Kdyz uz na ni mame cas a prostor tak casto chodi metr za nami, rve a nenecha na sebe sahnout. Velice vyjimecne se necha pomazlit. Taky mi prijde, ze se dost nudi. Kocour uz s ni neblbne jako driv. Uz jsem z ni byla fakt parkrat hodne zoufala. Jako vim, ze se jen hlasi o to co mela jiste, ale proste nedostatek spanku a dite vubec mi trosku zmenily priority. Snad to nejak dame. Dite okazale ignoruje a vyhejba se mu. Pouze pokud ma zrovna naladu a mohlo by z nas kapnout mazleni tak ho vezme na milost a priblizi se, sem tam us dostal syn i kocici pusu. Kazdopadne dlouha cesta pred nami jeste.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Tak zatim se posunula v prepravky pod postel :-)

    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    WOJTYLA: Mame dve orientalky bez dalsich zvirat a deti, vetsinu dne jsme pryc. Myslim, ze 90 % socialniho kontaktu si odbydou mezi s sebou a i tak se mohutne hlasej o pozornost, strkaj cumak kam muzou a jsou porad maximalne 1 metr od nas. Takze bych doufal, ze ten tvuj netopyr bude "kompatibilni" se psem jinak to bude narocne.
    Prolejzacky mame v kazde mistnosti, cim vyssi, tim lepsi.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    MAR_TINA: Bude mit buldocka :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WOJTYLA: já bych k netopyrovi přidala rusku nebo habešku, aby jim nebylo smutno. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam