• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUITEwordpress
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    tak jsem zacal pouzivat Amazon S3 CDN ve spolupraci s W3TC a pro Evropu mi testy vychazeji zlepseni o 42.95% (5.393s) pro prvni shlednuti a o 56.97% (4.011s) pro opakovane shlenuti. (pouzity nastroj http://www.webpagetest.com/ meril jsem z ruznych evropskych serveru po 7 testech pro kazdy, pouzite browsery IE7, IE8)

Je tam stale jeste prostor pro zlepseni, ale neni mi moc, jak toho docilit. Je tu nekdo, kdo si hraje s W3TC?
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    JTP: dik za tip, je to trochu monstrozni reseni, ale uvidime :]
    JTP
    JTP --- ---
    ZATAMOKO:
    Nebo použij plugin Register Plus Redux, který kromě jiných věcí nabízí i možnost nastavení vlastního hesla při registraci :-)
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Nevite zda je mozne popr. jak vyloucit nektere znaky z generovani hesel?
    Jedna se o #$^&* apod.
    BULHI
    BULHI --- ---
    no tyhle komentare wordpress driv pouzival k tomu, ze nacetl sablony automaticky a pak ti je nabizel primo v adminu pod tim jmenem, ktery si system vzal z toho komentare.. ke konkretni strance sis mohl priradit sablonu potom tak, ze jsi ji jen vybral ze seznamu podle tohodle jmena.. ve WP 3 je to uz ale jinak (sablona se hleda podle jmena souboru)

kazdopadne theme je to porad stejnej, tudiz jedno spolecny css..
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    BULHI: ano, tiez sa v tom stracam, pochopil si to spravne.

:/

zmiatlo ma, ze ked ten kod zacina s:

<?php
    /*
    Template Name: Snarfer
    */
    ?>

tak sa to da dako prehodit v ramci page.
    BULHI
    BULHI --- ---
    no tak samozrejme konkretni stranka muze mit konkretni template, ale o tom prave mluvim - budes to muset nakodovat rucne.. nejde podle me nastavit pro konkretni stranku jinej theme, nez jakej mas pro celej web.. jestli jsem teda spravne pochopil, na co se ptas :-)
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    BULHI: hmm daco som vyguglil.. ale zatial som z toho jelen; uvidime :D

Pages « WordPress Codex
    http://codex.wordpress.org/Pages_Add_New_SubPanel#What_Template_is_used_to_Display_a_Particular_Page.3F

BULHI
    BULHI --- ---
    tak to jsem nikdy neresil, ale podle me to ani nejde.. respektive musel bys to asi udelat rucne (specialni classy a pro ne prislusny css pro tu konkretni stranku).. nic lepsiho me nenapada
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    akym sposobom zmenit 'theme' na jednej konkretnej stranke WP?

(mam WP s theme pixeled a na wp forum chcem inu theme, pretoze forum ma vcelku na prd css a netusim ako to spravit).
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    GLUMON: no ja zas nasel, ze nastaveni W3 je naprosto klicove a potom, co pochopis na jakem principu funguje, nebudes chtit reseni 'out-of-the-box', ktery vetsinou dela nekde kompromisy... bohuzel vetsinou tam, kde je nechces.
    GLUMON
    GLUMON --- ---
    add cache jsem našel porovnání :
    http://www.tutorial9.net/web-tutorials/wordpress-caching-whats-the-best-caching-plugin/

po vyzkoušení
    W3,Super cache a Quick cache nakonec zvitezil plugin Hyper cache .. oproti ostatnim ma skor onejmene nastaveni, ale funguje defacto hned po aktivaci.

U ostatnich pluginu jsem u vsech musel resit "proc neco nefunguje tak jak ma"

CRS1138
    CRS1138 --- ---
    GLUMON: w3 total cache a pokud pujdes do nejakeho cdnka tak dej vedet, neb se rozmyslim, zda do toho jit ci nejit...
    GLUMON
    GLUMON --- ---
    po 3 měsících od nasazení wordpressu koukam na výkonnost webu ve webmastertools a vidím celkem rozdíl.
    původní web v ASP.NET s dost stejným obsahem - průměrná doba načítání cca 1sec
    wordpress postupně stoupal, stoupal , až dostoupal k 4sec.

Google doporučuje použít kompresi gzip - prosím tipy na nějaký osvědčený plugin, příp. další typy na výkonovou optimalizaci wp ?

jedno ze zpomalení vidim i v použití "like" boxu na fcbk
    RVHP
    RVHP --- ---
    Hledam nekoho, kdo pomuze s wp sablonou, za bankovky samozrejme.
    V pripade zajmu vice info na rvhp@sarbatru.net.
    Diky a omlouvam se za OT!
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    nikdo nepouziva zadny CDN?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    budu pravdepodobne pouzivat W3 Total Cache, zatim se mi jevi jako nejlepsi, ale rad se necham presvedcit o necem lepsim
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    muzete nekdo doporucit nejakou CDN pro wordpress?
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CITRONAK: no ono si to muzes na stylovat jak chces a co se lite verze tyka, bud firma za svou prezentaci utraci a podle toho to vypada a nebo na ni setri a podle toho to vypada (btw malickata, rekl bych primo pidi ikonka 'SD' se da docela zkousnout pro firmy, ktere na sve prezentaci setri)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam